Utrecht

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Utrecht
Adres: Mgr. van de Weteringstraat 90 3581 EL UTRECHT
Vraagprijs: € 500.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1920
Ligging: aan rustige weg, in woonwijk
Oppervlakte: 98 m2

Verrassende benedenwoning op een toplocatie in “Buiten-Wittevrouwen” met een achterhuis bestaande uit 2 verdiepingen. De woning is rond een binnentuin gebouwd en heeft 2 ruime slaapkamers en een balkon op het zuiden.

Op een mooie locatie tussen de Biltstraat en de Maliebaan bevindt zich deze sfeervolle woning met verrassend veel lichtinval mede door de ligging rondom een atrium. De woning ligt op loopafstand van veel groenvoorzieningen waaronder het Wilhelminapark. Ook de Nachtegaalstraat, met leuke horeca en een zeer divers winkelaanbod met zowel kleine delicatessenwinkeltjes als grote ketens als Blokker en Hema, ligt om de hoek. De binnenstad is op fietsafstand.
De A27 en A28 zijn vanaf hier zeer goed te bereiken.
Ook de openbaar vervoer voorzieningen naar de binnenstad en het Centraal Station zijn goed.
De woning beschikt nog over diverse details uit de bouwperiode en is goed onderhouden.

Kortom een speelse woning als deze op zo’n gewilde locatie komt slechts zelden op de markt en is beslist een bezichtiging waard. Wij laten u de woning graag zien.

Indeling:
Begane grond:
Entree, zeer ruime woonkamer met houten vloer en aan de achterzijde openslaande deuren naar de stadstuin. Vanuit de woonkamer is een deur naar de kelderruimte. Deze is ca. 34 m² groot en ca.1.70 meter hoog en wordt gebruikt als opslag. Deze kelder is een aantal jaren geleden voorzien van een nieuwe vochtwerende betonlaag. Aan de achterzijde van de woonkamer is er een berging met wasmachine-aansluiting. De vernieuwde keuken (2018) met betonnen werkblad is in de aanbouw en is voorzien van inbouwapparatuur.
Achter de keuken is een zeer ruime slaapkamer met een fraaie schouw en openslaande deuren naar de binnentuin. Aansluitend aan de slaapkamer is er een luxe badkamer uit 2018 met een inloopdouche, ligbad (Whirlpool) en 2 waskommen. Verder op deze etage nog een berg-/stookruimte.

1e verdieping:
Ruime overloop (thans in gebruik als extra slaapkamer) met ruimte voor een werkplek en doorloop naar de royale tweede slaapkamer aan de achterzijde. Deze kamer heeft openslaande deuren een balkon op het zuiden over de hele breedte van deze kamer met uitzicht over de binnentuin.

Bijzonderheden
– Verwarming en warm water middels een c.v. combiketel uit ca. 2015;
– Aanvaarding in overleg;
– De zijmuur van de uitbouw is geïmpregneerd en geïsoleerd:
– De VVE is bestaat uit de boven en de benedenwoning en is niet actief. Er wordt geen gezamenlijke onderhoud uitgevoerd (ieder voor zich) maar er is wel een gezamenlijke opstalverzekering.
– Interesse in deze woning ? Neem uw eigen NVM-aankoopmakelaar mee.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).