Zutphen

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Zutphen

In het historische centrum van de oude Hanzestad Zutphen ligt dit Rijksmonument, met om de hoek de Berkel en de IJsselkade.

Deze stadswoning is heel geschikt om wonen en werken te combineren. Het pand is zowel met de auto als het OV goed bereikbaar en bovendien een prima visitekaartje voor uw bedrijf. De begane grond is geschikt als kantoorruimte, praktijkruimte, atelier e.d. Op de 1ste en 2de verdieping bevindt zich een prettig en licht appartement.

Wonen op de begane grond is niet toegestaan!
Begane grond:
Entree/hal met roodstenen tegelvloer, karakteristieke glazen scheidingswand met in achterliggende kamer dezelfde tegelvloer en een originele schouw, kantoorruimte met houten vloer, dichte keuken met eenvoudig keukenblok en berging, achterdeur naar binnenplaats met berging en cv-ruimte. In deze berging zijn veel planken/bergruimte tot wel 3 meter hoog. Via een luik is er toegang naar de onder de woning gelegen gewelvenkelder.

1e Verdieping
Overloop en toilet, lichte woonkamer (2 kamers mogelijk) met mogelijkheid voor een open keuken. Authentieke schuiframen en lichteiken parketvloer, balkondeur naar het dakterras.

2e Verdieping
Overloop met vaste kasten, badkamer met douche, wastafel en 2e toilet. Slaapkamer met parketvloeren d.m.v. een luik toegang tot de vliering/zolderberging.

Algemeen
Woonoppervlakte ca. 92 m²
Externe bergruimte: 4 m²

Ooit was in het pand een stadsbakkerijtje gevestigd. Enkele originele broodkasten zijn nog aanwezig. Rond 1977 is dit rijksmonument ingrijpend gerestaureerd onder verantwoording van het Wijnhuisfonds. Zo heeft de voorgevel in de herkenbare grijs/groene kleur gekregen en zijn de rond 1875 kenmerkende van boven afgeronde raamomlijstingen met krulornamenten mooi zichtbaar gebleven.

De ligging in het sfeervolle centrum biedt een unieke omgeving met veel groen, vergezichten langs de IJssel en gezelligheid van de vele winkels en terrassen op de oude markten. NS- en busstation, theater en sportvoorzieningen liggen op loop- of fietsafstand. In de directe omgeving zijn voldoende parkeermogelijkheden (parkeervergunning).

Pand komt op onderdelen voor renovatie in aanmerking.

Adres: Marspoortstraat 21 7201 JA ZUTPHEN
Vraagprijs: € 193.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 92 m2
Oppervlakte perceel: 58 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).