Beusichem

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Beusichem
Adres: Markt 27 4112 JR BEUSICHEM
Koopsom: € 598.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Oppervlakte: 219 m2
Oppervlakte perceel: 690 m2

UNIEK GESITUEERD NOG TE RESTAUREREN MONUMENT!
Midden in de idyllische kern van Beusichem, op een prachtige en unieke locatie, staat deze MONUMENTALE nagenoeg VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ met inpandige GARAGE, zij-oprit en prachtige, vrije tuin aan de achterzijde.

Het pand (Rijksmonument) biedt veel gebruiksmogelijkheden en heeft een bijzondere en zeer karakteristieke uitstraling. Een prachtige situering, omgeven door andere monumentale panden in verschillende architectuur. Vroeger was hier een bekend schildersbedrijf gevestigd.
Je woont in de kom van het dorp, maar in de achtertuin heerst een serene rust. Je kunt hier volop genieten van de ca.32 m diepe, mooi aangelegde tuin, die tevens gunstig op de zon ligt en veel privacy biedt.

Met een inhoud van 1449 m³ en een netto woonoppervlakte van 219 m² + 206 m² overige ruimte, heeft deze woning meer dan genoeg inpandige mogelijkheden om heerlijk in te wonen, al dan niet gecombineerd met een werkfunctie.
Het geheel staat op 690 m² eigen grond.

Dit Rijksmonument is goed bewoonbaar, doch verkeert in gemiddeld redelijke staat van onderhoud. De koper zal het pand vrijwel zeker willen gaan restaureren. Daar zal een aanzienlijk bedrag mee gemoeid zijn. Wil je (vooraf) meer informatie over hoe dit gaat en welke wegen daarvoor open staan, raadpleeg dan de site van het Restauratiefonds. Je vindt daar zowel de regelgeving alsook de bijbehorende procedures, benodigde vergunningen en subsidie mogelijkheden. Ook voor een eventuele restauratie-hypotheek kun je daar zeker terecht. Uiteraard kunnen wij je ook van aanvullende info voorzien. Schroom daarom niet ons te bellen, we helpen je graag verder!

Algemeen:
Het dorp Beusichem, gemeente Buren, beschikt over een basisschool, een intiem theater, kinderopvang, supermarkt, bakker, slager en diverse horeca gelegenheden. De prachtige Betuwe met de rivier de Lek ligt nagenoeg aan uw voeten en biedt volop recreatieve mogelijkheden, zowel per auto als per boot of fiets! Er is tevens een breed aanbod aan sport – en ontspanningsmogelijkheden, en medische voorzieningen. Beusichem ligt zeer centraal; Culemborg met verschillende middelbare scholen, vele voorzieningen en een NS station ligt op 5 km; maar ook de rijksweg A2 naar Utrecht / Den Bosch bevindt zich op slechts enkele kilometers.

INDELING:
Centrale entree met fraaie antieke estriken vloer; links de sfeervolle zitkamer met balkenplafond, schouw en eiken parketvloer; daarachter de eetkeuken met functionele inrichting en inbouwapparatuur; tussengang naar het achterhuis (de deel) welke ook als inpandige garage kan worden gebruikt. Rechts van de voordeur de mooie opkamer/eetkamer/speelkamer met provisiekelder, en daarachter een kantoor-/ werkruimte. Voorts een gang/bijkeuken met toilet en toegang naar de provisiekelder.

1e Verdieping:
Boven de deel bevindt zich een grote zolder onder de rieten kap. Deze is bereikbaar via een trap vanuit de deel.
Boven het voorhuis bevinden zich de overloop, totaal 4 slaapkamers en een grote badkamer met ligbad, aparte douche, 2e toilet en wastafel.

2e Verdieping:
Vlizotrap naar grote, hoge bergzolder met opstelling HR cv ketel (bj 2008) en mogelijkheid voor eventuele extra slaapkamers.

Bezichtigingen:
Uitsluitend na voorafgaande afspraak via ons kantoor, of via uw eigen NVM makelaar.

Aanvaarding: In overleg, kan snel.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).