Beusichem

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Beusichem
Adres: Markt 27 4112 JR BEUSICHEM
Vraagprijs: € 589.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 219 m2
Oppervlakte perceel: 690 m2

UNIEK GESITUEERD NOG TE RESTAUREREN MONUMENT!
Midden in de idyllische kern van Beusichem, op een prachtige en unieke locatie, staat deze MONUMENTALE nagenoeg VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ met inpandige DEEL / GARAGE, zij-oprit en prachtige, geheel vrije en zonnige tuin aan de achterzijde.

Het pand (Rijksmonument) biedt veel gebruiksmogelijkheden en heeft een bijzondere en zeer karakteristieke uitstraling. Een prachtige situering, omgeven door andere monumentale panden in verschillende architectuur. Vroeger was hier het bekende schildersbedrijf van de familie Hoek gevestigd.

Met een inhoud van 1449 m³ en een netto woonoppervlakte van 219 m² + 206 m² overige ruimte, heeft deze woning meer dan genoeg inpandige ruimte en mogelijkheden om heerlijk in te wonen, al dan niet gecombineerd met een werk-/praktijkfunctie. Het geheel staat op liefst 690 m² eigen grond.

U woont in de kom van het dorp, maar in de achtertuin heerst een serene rust. U kunt hier volop genieten van de ca 30 (!) m diepe, mooi aangelegde tuin, die tevens gunstig op de zon ligt en veel privacy biedt.

Dit Rijksmonument is thans goed bewoonbaar, doch verkeert in gemiddeld redelijke staat van onderhoud. De koper zal het pand vrijwel zeker (tenminste deels) willen restaureren. Daar zal ook een flink bedrag mee gemoeid zijn. Verkoper heeft reeds een onafhankelijk Bouw Historisch Onderzoek laten uitvoeren, zodat u nu reeds weet welke delen historisch zijn en welke niet. Het geeft een helder beeld over wat er wel en niet verbouwd mag worden. Wij kunnen u dit rapport op verzoek toezenden. Wilt u (vooraf) meer informatie over wat er bij een (deel) Restauratie komt kijken, en welke wegen daarbij open staan, dan kunnen wij u in contact brengen met een daartoe gespecialiseerd bouw-bureau. Ook kunt u zelf de site van het Restauratiefonds raadplegen. U vindt daar zowel de laatste regelgeving als ook de bijbehorende procedures, benodigde vergunningen én de subsidie mogelijkheden. Voor een eventuele restauratie-hypotheek (al dan niet in combinatie met een woninghypotheek voor de aankoop) kunt u daar eveneens terecht. Uiteraard kunnen wij u ook van aanvullende info voorzien. Schroom daarom niet ons te bellen, we helpen u graag verder in het proces omtrent dit prachtig gesitueerde pand !

Algemeen:
Het sfeervolle dorp Beusichem, gemeente Buren, beschikt over een basisschool, een intiem theater, kinderopvang, supermarkt, bakker, slager en diverse horeca gelegenheden. De prachtige Betuwe met de rivier de Lek ligt nagenoeg aan uw voeten en biedt volop recreatieve mogelijkheden, zowel per auto als per boot of fiets! Er is tevens een breed aanbod aan sport – en ontspanningsmogelijkheden, en medische voorzieningen. Recreatiepark De Meent heeft een openlucht zwembad met vele speelvoorzieningen en een strand met horeca. Beusichem ligt prachtig centraal. Culemborg, met verschillende middelbare scholen tot het hoogste niveau, en vele overige voorzieningen, én een NS station, ligt op 5 km; maar ook de rijksweg A2 naar Utrecht / Den Bosch bevindt zich op slechts enkele kilometers. Heerlijk rustig wonen en toch alles dichtbij.

INDELING woning:
Centrale entree met fraaie antieke estriken vloer; links de bijzonder sfeervolle zitkamer met balkenplafond, schouw en eiken parketvloer; daarachter de eetkeuken met functionele inrichting en inbouwapparatuur; tussengang naar het achterhuis (de deel) welke ook als inpandige garage of hobby-/praktijkruimte kan worden gebruikt. Rechts van de voordeur de mooie opkamer/eetkamer/speelkamer met daarachter een kantoor-/ werkruimte. Voorts een gang/bijkeuken met toilet; 2 aparte provisiekelders.

1e Verdieping:
Boven de deel bevindt zich een enorme zolder onder de rieten kap. Deze is thans bereikbaar via een spiltrap vanuit de deel.
Boven het voorhuis bevinden zich: de overloop, totaal 4 slaapkamers en een grote badkamer met ligbad, aparte douche, 2e toilet en dubbele wastafel.

2e Verdieping:
Vlizotrap naar grote, hoge bergzolder boven het voorhuis, met opstelling HR cv ketel (Bj. 2008) en mogelijkheid voor eventuele extra (slaap)kamers.

Bezichtigingen:
Uitsluitend na voorafgaande afspraak via ons kantoor, of via uw eigen NVM makelaar.

Aanvaarding : In overleg; kan spoedig.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).