Enspijk

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Enspijk
Adres: Maasstraat 1 4157 GC ENSPIJK
Vraagprijs: € 275.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1971-1980
Ligging: aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht
Oppervlakte: 119 m2
Oppervlakte perceel: 332 m2

– Royale hoekwoning met dakkapel, houten garage, berging, tuin en achterom.
– Gelegen op een perceel van maar liefst 332 m² eigen grond.
– Energiezuinig mede door de zonnepanelen op het dak!

Deze ruime hoekwoning is gelegen aan een rustige straat in het dorp Enspijk. Aan de achterzijde van de woning is een groot elektrisch bedienbaar zonnescherm aangebracht evenals enkele handbediende rolluiken, aan de zijgevel hangt een elektrisch bedienbaar screen. De garage en berging bieden goede mogelijkheden voor uiteenlopende hobby’s.

Voor en naast de woning is het perceel ingericht als tuin met gevarieerde beplanting. Naast de woning ligt een royaal terras dat een schitterend uitzicht biedt over het naastgelegen weiland. De beschut gelegen achtertuin is voorzien van onderhoudsvriendelijke bestrating en een terras. Op eigen perceel is parkeergelegenheid voor drie personenauto’s, ook in de straat is voldoende parkeergelegenheid. Het is een prettige woonomgeving met de kinderdagverblijf en speeltuin voor de kinderen op loopafstand.

Begane grond: entree/hal met trapopgang, trap-/(meter)kast en separaat toilet; neutraal uitgevoerd toilet met fonteintje; doorzon woonkamer met veel lichtinval; open keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur en toegang tot de achtertuin.

Eerste verdieping: overloop met vaste trap naar de tweede verdieping; 3 slaapkamers, waarvan er één voorzien is van een vaste kast; bergkast; eenvoudige badkamer met douche en wastafel.

Tweede verdieping: voorzolder met CV-opstelling (AWB 2017), witgoedaansluitingen en omvormer voor de zonnepanelen; riante slaapkamer met een dakkapel.

Tuin:
– De royale tuin is rondom de woning gelegen.
– Houten garage met dubbele deur en elektra (5,90 meter bij 3,36 meter).
– Stenen berging (3,68 meter bij 2,50 meter) met overkapping.
– Aan de zijkant van de woning is een overkapping met een zitje gecreëerd.
– Er is parkeergelegenheid op eigen terrein voor het parkeren van 3 auto’s.

Aangebrachte verbeteringen:
2014: kruipruimte en vloerisolatie gerealiseerd.
2015: 12 zonnepanelen aangebracht.
2017: nieuwe CV-ketel geplaatst.
2017: muur van de keuken verwijderd en nieuwe keuken geplaatst.
2017: dakkapel geplaatst en extra dakisolatie aangebracht.

Ligging:
Het charmante dorp Enspijk is gelegen aan de rivier de Linge, in het hart van de Betuwe en behoort tot de nieuw gevormde gemeente West Betuwe, in de provincie Gelderland. Enspijk is een concentrisch dorp, ontstaan op de oeverwallen van de Linge. Het dorp is gebouwd rondom een brink, waar het vee werd verzameld als het naar de gemeenschappelijke weiden ging. Op de voormalige brink staat nu de Nederlands Hervormde kerk welke stamt uit de 15e eeuw.

De voormalige basisschool de Minzerie, is gebouwd op de locatie waar het kasteel uit de 18e eeuw heeft gestaan, welke nu in gebruik is door Chapeau kinderwerk, kinderopvang locatie Enspijk.

Fietsend of wandelend over de kronkelende dijk heeft u steeds weer een wisselend uitzicht over de rivier de Linge met haar uiterwaarden. Door het dorp heen loopt de ANWB fietsknooppunt route. Net buiten de bebouwde kom, aan afslag 15 van de snelweg A2, ligt recreatiepark de Rotonde, camping met zwemplas, een vestiging van La Place en McDonald’s. In de wintermaanden bent u welkom op de schaatsbaan van ijsclub de Haar. Langs de doorgaande weg van Enspijk ligt eetcafé de Zwaan.

Met het pittoreske veerpontje van Enspijk vaart u in de zomermaanden naar het nabij gelegen schitterende landgoed Mariënwaerdt in Beesd. Hier is ook een pannenkoekhuis en restaurant gevestigd. De dichtstbijzijnde NS stations zijn Geldermalsen en Beesd. Er rijdt een buurtbus van het NS station Geldermalsen naar NS station Leerdam en vice versa.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).