Rotterdam

TYPE

Monument

KAMERS

0

LOCATIE

Rotterdam
Adres: Maasboulevard 100 000
Vraagprijs: € 950.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1926
Ligging: aan water, aan vaarwater
Oppervlakte: 1000 m²

RADERSTOOMBOOT DE MAJESTEIT TE KOOP

Aan de Maasboulevard in Rotterdam ligt de indrukwekkende Raderstoomboot ‘De Majesteit’. Dit unieke stoomschip is gebouwd in 1926 en wordt als enige in Nederland aangedreven door een authentieke stoommachine. Met haar ruim 80 meter lengte is het tevens uniek voor heel Europa. De 750 paardenkrachten van de machine zorgen voor de geruisloze aandrijving van de reusachtige, beweegbare schoepenraderen, waarmee het schip een snelheid van maar liefst 25 kilometer per uur kan halen. Dit varende stoomschip is afgelopen decennia ingezet als varende evenementenlocatie voor feesten en partijen. Er zijn maarliefst vijf diverse salons, ingericht in verschillende stijlen en allen stralen één en al nostalgie uit. Dankzij haar grote bekendheid diende het schip in de jaren vijftig zelfs als decor in de Elvis Presley film ‘G.I. Blues’.

De grootste en meest luxueuze raderstoomboot van Europa is nu te koop!

INDELING HOOFDDEK
Raderstoomboten worden van oudsher geassocieerd met show en entertainment en ook nu doet de ‘De Majesteit’ hier niet aan onder. Ervaar de nostalgische sfeer, het comfort en de intimiteit en charme van deze feestlocatie tijdens uw personeelsfeest, jubileumfeest of themafeest. Zo beschikt elke salon over een aparte muziekinstallatie en zijn er meerdere audiovisuele middelen aanwezig voor uw belangrijke boodschap, special act of de performance van een artiest. Bovenop het dek is er zelfs een heus stoomorgel aanwezig die door zijn geluidssterkte het geluid soms wel kilometers ver kan dragen.

Aan de voorzijde bevindt zich de pianolasalon, met ruimte voor 84 zitplaatsen. In 1926 was de pianolavleugel het absolute pronkstuk in deze in Art-Deco ingerichte salon en vormde het middelpunt van menig ‘roaring twenties’ feest. Ook nu kan deze salon het middelpunt zijn van menig feest of evenement.

De wandelpromenade, waar de Prinsessesalon en de Veranda samenkomen, vormt het ultieme sociale middelpunt van het schip met ruimte voor circa 200 personen (in theateropstelling) en wordt daarom ook wel de ‘Social Hall’ genoemd. Met 2 bars, een podium, dansvloer en zelfs een telescopische buffetlift die in een carrousel door kan schuiven naar het bovendek, kunt u hier alle kanten op met uw evenement. Als de avond valt en deze ruimte omgetoverd wordt tot een schitterende balzaal ontstaat er een sprookjesachtige ambiance.

Op het achterdek ligt, achter het bronzen beeltenis van Prinses Juliana uit 1935, de Prinsessesalon. Deze salon biedt ruimte aan 115 zitplaatsen en is ingericht naar de negentiende -eeuwse Victoriaanse Stijl. In een omgeving van groen, karmijnrood en goudaccenten komen het rustieke meubilair, de prachtige antiquiteiten en de sierlijke ornamenten volledig tot hun recht. Hier kunt u in koninklijke sfeer genieten van het beste comfort dat De Majesteit zo uniek maakt.

BOVENDEK
Wel eens aan het roer gestaan van een grote raderstoomboot? Aan boord van De Majesteit kan dat. In de Kapiteinsalon, het voormalig hoofdkwartier, ziet u hoe de stuurhut er in vroeger tijden uitzag, inclusief oud roer en instrumenten. De salon biedt ruimte voor 78 personen en kan afgesloten worden voor exclusieve feesten of partijen. Het beschikt over een beeldscherm, twee microfoons en een geluidsinstallatie.

Een ode aan de thuishaven van De Majesteit vindt u in de Rotterdamsalon. Hier kunt u vroegere tijden herleven waar de kapiteins, havenbaronnen en ministers elkaar ontmoetten in de nautische sfeer van de Yacht club. Massief mahonie en sierlijk smeedwerk accentueren de chique uitstraling van deze gewilde locatie aan boord. Deze salon heeft 90 zitplaatsen en grote raampartijen bieden een royaal uitzicht op de spectaculaire skyline van Rotterdam.

Aan het begin van de twintigste eeuw was de Palm Court (palmenzaal) een geliefde ontmoetingsplaats voor de ‘beau monde’ op de grote trans-Atlantische stoomboten, zoals de Titanic. Ook De Majesteit heeft haar eigen Palmensalon, compleet in stijl ingericht met decoratief behang en bloemmotieven. Het biedt ruimte aan 67 zitplaatsen.

Voor wie buiten wil genieten van het raderstoomspektakel is er het Promenadedek. Deze exclusieve ‘buitenplaats’ grenst aan de Palmensalon op het bovendek. Rondwandelend valt direct het sierlijk lofwerk op, dat geheel door kunstenaars vervaardigd is.

BENEDENDEK
Op het benedendek bevinden zich de garderobe en dames- en herentoiletten. Ook zijn hier zes bemanningshutten aanwezig en de kombuis.

KORTOM
Een uniek object en historische attractie is nu te koop. De Majesteit ligt in Rotterdam. De ligplaats is niet te koop.

INTERESSE?
Neem contact met ons op, wij informeren u graag!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).