Brielle

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Brielle

Direct tegen het centrum gelegen op de hoek van de straat naast het Zakkendragershuisje ligt deze prachtige karakteristieke hoekwoning uit 1611 en in 2001 gerenoveerd met originele details aan de binnen- en aan de buitenzijde van de woning. Dit sfeervolle pand heeft een fantastisch uitzicht over de haven en omgeving. Parkeren is hier geen probleem. U kunt uw auto altijd wel voor de deur kwijt. De woning herbergt op de begane grond een recreatie ruimte, een sanitair ruimte, wasruimte en een stenen berging, nu in gebruik als havenkantoor van Brielle. Op de 1ste verdieping een ruime woonkamer en woonkeuken met aangrenzend een zonnig balkon. Op de tweede verdieping 2 slaapkamers met dakkapel en een badkamer.
De ligging is ideaal te noemen: het huis ligt tegen het centrum van Brielle aan de haven. U kunt dus lopend de dagelijkse boodschappen halen. Ook zijn de gezellige horecagelegenheden op steenworp afstand te vinden. Deze woning is ideaal voor een ondernemer die een eigen winkel of kantoor wil starten, of iemand die ruimte zoekt in een woning.
Recreatiemogelijkheden zijn er in de directe omgeving te over, watersportliefhebbers kunnen zo de Brielse Maas op en ook zijn er diverse fiets- en wandelroutes in de omgeving. De Stad Brielle is een mooie vestingstad met vele winkels, terrassen en restaurants.
Ook al woont u in het centrum van Brielle, u bent er ook zo weer uit. De uitvalswegen liggen in de buurt en brengen u zo richting Rotterdam en Hellevoetsluis.

Begane grond:
Ontvangstruimte en havenkantoor met meterkast, entree/hal naar de woonverdieping, toegang naar de sanitair ruimte met 4 toiletten, 3 wastafels, 4 douches, 1 wasmachine, 1 droger, urinoir en een invalide toilet en douche van de Brielse haven. Deze ruimte is ook via de zijkant met een aparte ingang en entree/hal te bereiken. Boven de entree en de hal is ook een beloopbare zolder (2.67m hoog) met 2 cv ketels en 2 raamwerken.

1e verdieping:
Woonkamer met zicht op de haven, woonkeuken met twee openslaande deuren naar dakterras aan de achterzijde. De oude eiken moer en kinder balken uit 1611 zijn mooi zichtbaar.

2e verdieping:
Met vaste trap bereikbaar, overloop met badkamer en toegang naar de slaapkamer.
De hoofdslaapkamer met 1 dakraam, dakkapel en een raamwerk aan de achterzijde van de woning met een vaste schuifdeuren kast. De badkamer met elektrisch toilet, wastafel en een douche. De badkamer is geheel betegeld en bijzonder is de nokhoogte van 3.75m waardoor de badkamer lekker ruim is. In de badkamer staat een houten trap met toegang tot de slaapkamer aan de voorzijde. Deze slaapkamer heeft een dakkapel, een dakraam met zicht op de haven.

Berging:
Aangebouwd van steen voorzien van elektra.

Bijzonderheden:
– In het hartje centrum van Brielle gelegen op een van de mooiste locaties
– Dichtbij alle voorzieningen
– Aan de haven gelegen met parkeerruimte (gratis) voor de voordeur.
– Lichte zonnige woning met in de woonkamer hoge ramen
– Dak en muren zijn geïsoleerd
– Oude details nog bewaard gebleven, o.a. eikenhouten moer- en kinderbalken plafonds
– Zonnige dakterras aan de achterzijde op het zuiden gelegen
– Dit pand is ook te gebruiken voor woon- werken, o.a. een ideale plaats voor een winkel of kantoor.
– Gerenoveerd in 2001
– Mooie details aan de buitengevel

Adres: Maarland Zuidzijde 16 17 3231 CJ BRIELLE
Vraagprijs: € 475.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1611
Ligging: aan water, aan rustige weg
Oppervlakte: 229 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).