Baarn

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Baarn

Schitterend villa-appartement in één van de mooiste monumentale villa’s van Baarn. Het betreft een royaal 3-kamer parterre appartement van 115 m² met een groot terras van 17 m² met fraaie entree aan de zijkant, parkeerplaats op het eigen terrein en berging in het oude koetshuis. Gemeenschappelijke voorzieningen: gezamenlijke tuin, hobby-, en wasruimte en fietsenstalling. De locatie van dit appartement is werkelijk uniek: door de omringende bostuin met prachtige oude bomen tegenover het Baarnse bos, op loopafstand van het station en het centrum en op 5 minuten van de A1 (30 autominuten van Amsterdam), ervaar je een gevoel van bijzonder wonen!

De statige ontvangsthal met vloer en lambrisering van marmer en het trappenhuis met een prachtig glas-in-loodraam ademt de rijke historie van de villa uit. Het oorspronkelijke gebouw kent een rijk verleden. Gebouwd in 1883 door architect A.L. van Gendt voor N. de Vries uit Amsterdam. (Van Gendt was niet de eerste de beste: hij ontwierp in 1880 het Concertgebouw in Amsterdam.)
Voor de 2e wereldoorlog werd de villa bewoond door de jeneverfabrikant Hoppe. In de oorlog werd deze villa door de Duitsers gevorderd. Daarna heeft er een jongenstehuis Eemland van de Broeders Congregatie van Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten in gezeten. Na 1983 zijn er zes appartementen in ondergebracht. De rijk uitgevoerde villa met de fraaie omringende bostuin is nog steeds bepalend voor de bijzondere sfeer van het appartementengebouw. Villa Mariaheuvel is een beschermd Rijksmonument.

Indeling:
Beletage:
Het appartement heeft een grote royale woonkamer van ruim 29 m² met 4 meter hoge plafonds, een groot schuifraam, ornamenten, lambrisering, een open haard en een kitchenette. De serre van ruim 11 m² met een 3-zijdige uitbouw is prachtig in zijn soort, met veel glas-in-loodramen, vrij uitzicht tegenover het Baarnse bos op bordeshoogte gelegen. Openslaande deuren naar het bordesterras van 17 m² met directe toegang tot de tuin en op het zuiden gelegen. Trap naar de benedenverdieping.

Benedenverdieping:
De benedenverdieping heeft door zijn vele ramen veel daglichtinval. Gang, opbergkast met wasmachineaansluiting. Nieuwe (2017), lichte, moderne woonkeuken (19 m²) met natuurstenen aanrechtblad met dubbele spoelbak, AEG inbouwapparatuur te weten: vaatwasser, grote oven, 5 pits gaskookplaat met wokbrander, afzuigkap, koel-vriescombinatie en een Quooker combi met uittrekslang. Ruime slaapkamer van 16 m² en een 2e slaap-/werkkamer van 11 m².
Nieuwe, verbouwde badkamer (2016) met ruime inloopdouche, toilet, badkamermeubel met 2 kranen, spiegel met verlichting en verwarming en designradiator. In de algemene ruimte is er nog een extra opbergkast voor de bewoners van dit appartement.

Algemeen:
-woonoppervlakte 115 m²
-inhoud 462 m³
-het appartement verkeert in goede staat van onderhoud
-veel karakteristieke elementen: glas in lood, ornamenten, lambriseringen
-servicekosten voor onderhoud villa, opstalverzekering etc.: ca. € 200,– per maand
-kosten voor gas, water, elektriciteit, gras maaien etc.: ca. € 245,– per maand
-gezonde VvE, administratie is uitbesteed
-ruime parkeergelegenheid op eigen terrein en aparte fietsenstalling
-in het koetshuis heeft ieder appartement een eigen box voor opslag
-in de tuin zijn er veel plekken waar je heerlijk kunt zitten
-perceeloppervlakte ca. 6.000 m²

Adres: Luitenant Generaal van Heutszlaan 2 -3
Vraagprijs: 475.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1880
Ligging: aan bosrand;in bosrijke omgeving;vrij uitzicht
Oppervlakte: 115 m²
Oppervlakte perceel:


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).