Lopik

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Lopik
Adres: Lopikerweg oost 86 3411 JH LOPIK
Vraagprijs: € 1.000.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1906
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, open ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Oppervlakte: 398 m2
Oppervlakte perceel: 1815 m2

LOFT IN LOPIK
Dit loft is een verborgen juweeltje. Het gebouw dat oorspronkelijk een dorpsschool was werd door de huidige eigenaars 10 jaar geleden omgebouwd tot een architectonisch hoogstandje met een vloeroppervlak van bijna 400 m2. Eén woonlaag verdeeld over verschillende ruimten die in elkaar overlopen. Overal is de spectaculaire hoogte van de nok zichtbaar.

De school ligt een klein stukje van de weg achter de voormalige schoolmeester woning. Een fraai hek ontsluit het perceel. Hier twee parkeerplekken en verderop eveneens voldoende plek om te parkeren.

Het oude schoolgebouw is op een bijzonder fraaie wijze getransformeerd in een prachtig strak volume met grote zwarte kozijnen, zinken boeiboorden en een licht gestucte gevel.

De entree bevindt zich halverwege.
ENTREE
Een grote deur biedt toegang tot het huis. Overweldigend, indrukwekkend en onwaarschijnlijk mooi is de ruimtelijke beleving van dit bijzondere loft. Bij binnenkomst past de grote ruimte naadloos in het strakke witte volume. Ter plaatse van de oorspronkelijke zoldervloer doorbreken houten balken ondersteund door grote zwarte H-profielen de royale ruimte en geven extra dimensie aan het grote volume. De verdiepingsvloer ligt op 4.5 meter en de nok op 8 meter, ideaal om nog extra woonmeters toe te voegen aan dit bijzondere object.

Fenomenale afwerking
De wanden van dit loft in Lopik zijn glad witgestuct, de vloeren uitgevoerd in een egale betonnen vloer afgewerkt in een prachtige muisgrijze coating. Houten balken met stalen in zwart uitgevoerde verdiepingshoge puien maken het geheel af. Het huis is minimalistisch, maar biedt sfeer en veel genoeglijke plekken om te vertoeven. De detaillering is fenomenaal, alles is op tegelmaat uitgevoerd en nergens een aftimmerlatje te bekennen.

In deze ruimte een privé sportschool, een cinema en concertzaal om ontspannen te kijken naar Netflix of te luisteren en te genieten van Spotify, maar hier is uiteraard ook ruimte voor een andere invulling. Tegen de achterwand is over de lengte hoog een nis met glasstrook die zorgt voor daglichttoetreding en halverwege is een tweede nis voorzien van glasstrook ten behoeve van de achterliggende gang. Horizontale smalle schuifkasten hieronder zorgen voor een speels geheel. Deze wand is de scheiding tussen wonen en slapen.

Alle ruimten staan met elkaar in verbinding en worden door grote strakke witte schuifdeuren van elkaar gescheiden. Hierdoor ontstaat er een prachtige dieptewerking en een zichtas van ruim 30 meter. De hele vloer is voorzien van vloerverwarming. Links een royaal atelier van bijna 50 m2 met eigen entree, modern vormgegeven pantry met wasbak en separaat toilet.

LIVING
Rechts loopt u door naar de woonkamer van circa 75 m2. Dit zijn nog eens royale afmetingen die u bijna nergens tegenkomt. De scheidingswand is ook hier voorzien van hele grote nissen. Ideaal voor een kunstverzamelaar met de grote muurvlakken die dit huis te bieden heeft. Een fraaie grote open haard zorgt voor warmte en gezelligheid tijdens de winterse dagen.

KEUKEN
Links van de living is de keuken. Een groot kookeiland met bar om gezellig aan te zitten, te eten of te borrelen, voorzien van alle moderne gemakken (vaatwasser en afzuigkap van Siemens, Boretti gaskookplaat 5 pits/kleine boilder) en een praktische kastenwand met een hete luchtoven van Siemens geeft hier richting aan deze plek. Een genot voor elke kok.

BUITEN
Vanuit de keuken en living is via een royale schuifpui de toegang tot de tuin met een benijdenswaardig uitzicht op de onder architectuur ontworpen tuin (ruim 1.270 m2) met houten vlonders, een vijver, een sixtet aan platanen, een fraaie kas en veel bloemenpracht. De tuin kijkt uit over de groene landerijen waar de koeien grazen en de vier seizoenen aan u voorbijgaan. Tevens staat er naast het huis een grote fraai vormgegeven in houten delen afgewerkte garage met plek voor 1 auto en het opbergen van fietsen en tuingereedschap. Een poort tussen de voormalige school en de schuur zorgt dat de privacy altijd gewaarborgd is.

MASTERBEDROOM EN BADKAMER
Het privé gedeelte zit aan de achterzijde van het object. Vanuit de living / keuken loopt een gang die de vertrekken aan deze zijde met elkaar verbindt. Allereerst een grote bijkeuken van ruim 13 m2 met plek voor witgoedapparatuur. Aansluitend een royale badkamer van 20 m2 met tweepersoons inloopdouche een royaal bad, dubbele wastafel en een separaat toilet. Een royale sauna van 5 m2 completeert het geheel. Voorbij de badkamer is de masterbedroom van bijna 50 m2. Een prachtige rustige ruimte die eventueel ook zou kunnen worden opgedeeld in twee slaapkamers.

BESTEMMING
Dit fantastische object heeft de enkelbestemming wonen met de mogelijkheid tot aan-huis-gebonden beroepen en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten. (ruimtelijkeplannen.nl

LOPIK
Dit bijzondere loft in Lopik ligt op 20 minuten afstand van hartje centrum van Utrecht. Vlakbij kunt u terecht in Lopik of IJsselstein voor de dagelijkse behoeften waaronder een lokale kruidenier, ambachtelijk brood huisarts en apotheek. Andere voorzieningen zijn vlakbij en de bereikbaarheid uitstekend met de A2, A12 en A27 binnen handbereik.

Iedereen kent Lopik van het naar Lopik genoemde radio- en televisiezendstation. Lopik ligt zeer centraal tussen Schoonhoven, IJsselstein, Montfoort en Oudewater.

KORTOM
Een bijzonder loft, minimalistisch vormgegeven en van een bijzondere kwaliteit. Een royaal loft in Lopik.

Jaloersmakend. Komt u vooral kijken!
INTERESSE?
Neem contact op met ons kantoor, wij informeren u graag!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).