Schoonhoven

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Schoonhoven
Adres: Lopikerstraat 37 2871 BV SCHOONHOVEN
Huurprijs: € 2.200
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: in de historische binnenstad van Schoonhoven
Oppervlakte: 169 m2
Oppervlakte perceel: 60 m2

Indeling
Oorspronkelijk twee panden samengevoegd tot een dwarshuis bestaande uit een voor- en achterhuis. De woning is gelegen op de hoek van de Lopikerstraat 37 en Lange Weistraat 87 en bestaat uit twee woonverdiepingen en twee bovengelegen zolderruimtes met in totaal acht kamers. Het pand is deels onderkelderd aan de tuinzijde en heeft een garage die van binnenuit te bereiken is.

Begane grond:
De hoofdentree van de woning ligt aan de Lopikerstraat. Bij binnenkomst komt u in een ruime ontvangsthal (circa 18 m²) met plavuizenvloer, glas in lood vensters in de gevel, balkenplafond en aan weerszijde een zijkamer.
De linker zijkamer (ongeveer 13 m²) is onderkelderd en ten opzichte van de rest van de begane grond op een hoger peil gelegen. De rechter zijkamer (ongeveer 20 m²) is voorzien van een hoog balken plafond en een schouw met aan weerszijde een vaste kast. Vanuit de ontvangsthal (ongeveer 6 m²) kunt u via twee gangen naar het achterhuis.

De linker gang geeft toegang tot de kelder (13 m², geschikt als berging/wijnkelder met stahoogte), deur naar de tuin (circa 50 m²), de moderne keuken, en de houten spiltrap naar de eerste verdieping. De sfeervolle ruime woonkeuken (circa 24 m²) biedt de gelegenheid om uitgebreid te koken en dineren. Vanuit de centrale ontvangsthal is het ook mogelijk om de garage (circa 21 m²) in het achterhuis te bereiken, hier is tevens de wasmachine aansluiting en een toilet gesitueerd.

Eerste verdieping:
Via de historische houten spiltrap komt u op de eerste verdieping alwaar een ruime overloop toegang geeft tot twee slaapkamers (ca. 15 m² en 14 m² en een zitkamer met schouw (circa 20 m²), een badkamer, en de in het achterhuis gelegen tweede badkamer en twee slaapkamers (21 m² en 19 m²). Beide badkamers zijn voorzien van een douche, wastafel en toilet.

Zolderverdieping:
Zowel het voorhuis als het achterhuis zijn voorzien van een zolderruimte (voorhuis circa 75 m² en achterhuis ongeveer 62 m², als berging te gebruiken). Op de zolder van het voorhuis is de prachtige houten dakconstructie zichtbaar.

Bijzonderheden:
Door de verschillen in verdiepingshoogte is deze woning niet geschikt voor mensen met een verminderde mobiliteit. Een combinatie van wonen en werken toegestaan.

Locatie:
De Lopikerstraat is gelegen in de historische binnenstad van Schoonhoven. Schoonhoven is een oude zilverstad in Zuid-Holland en is midden in het Groene Hart gelegen. Rotterdam en Utrecht zijn op 30 autominuten gelegen. Schoonhoven is goed bereikbaar per auto en er kan in de directe omgeving op straat vrij geparkeerd worden.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).