Leersum

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Leersum
Adres: Lomboklaan 24
Vraagprijs: € 1.350.000
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1969
Ligging: aan bosrand, aan rustige weg, beschutte ligging, landelijk gelegen
Oppervlakte: 374 m²

Villa Uilenstein

Aan de mooiste laan van Leersum staat Villa Uilenstein. Een prachtig authentieke moderne state-of-the-art villa uit het eind van de jaren ’60 van de vorige eeuw. Ontworpen door het vermaarde architectenbureau Van Dillen & Van Tricht, waar voorheen ook Gerrit Rietveld aan verbonden was. Een huis voor liefhebbers van moderne architectuur, natuur, rust, ruimte en privacy.

Het grote en gezellige dakterras zorgt voor absolute rust en privacy. Met zijn 5 ruime slaapkamers is het een heerlijk familiehuis en door het grote souterrain met meerdere buitendeuren is het ook zeer geschikt voor kantoor/ praktijk aan huis.

OMSCHRIJVING
De locatie van dit bijzondere huis is geweldig. De Lomboklaan is een prachtige lommerrijke laan met aan weerszijden hoge beuken en vrijstaande villa’s. Aan het eind van de laan ligt de “Uilentoren”, vanaf hier loop je direct het mooie bos in. Het Leersumse Veld, een prachtig natuurgebied op Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug, ligt op 15 minuten lopen. Wandelpaden en mountainbike routes starten bij de Uilentoren aan het einde van de Lomboklaan.

Het gezellige centrum van Leersum is dichtbij evenals basisscholen, restaurants en het dorpshuis/ sporthal.
Het is hier landelijk wonen met alle gemakken van het dorpse leven. Leersum is gunstig gelegen ten opzichte van de snelweg A12, tussen Utrecht en Veenendaal/Arnhem. Utrecht en Amersfoort liggen op 20 minuten rijden van Leersum.

Een architectuurliefhebber, liefhebber van kunst en design of natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen. De villa valt op door zijn bijzondere vorm tussen het groen. De verdieping heeft een ruime overstek en door de toepassing van de witte (onderhoudsarme) gevelbeplatingen lijkt het geheel te zweven. Dit wordt extra benadrukt door de betonnen balken waarop de verdieping rust. De gevels op de begane grond bestaan uit grote raampartijen waardoor binnen en buiten in elkaar overvloeien.

PERCEEL
De Villa staat op een groot perceel van 1.560 m2. Het is een onderhoudsvrije en diervriendelijke bostuin met vijver en diverse terrassen en zitjes. Zowel in de zon als in de schaduw. Aan de voorkant van het huis is plaats voor meerdere auto’s.

BEGANE GROND
Via de glazen entree komt u in een royale hal. Hier bevinden zich het toilet, de meterkast en een trap naar het souterrain. De trap naar de verdieping ligt achter een deur. Via een glazen pui komt u in de grote woonkamer van 13 meter diep. Door de plaatsing van de haard in de ruimte oogt deze intiem. Een schuifpui geeft toegang tot het terras en de tuin.

Rechts van de woonkamer is een werk/ studeerkamer van 18 m2 met veel licht door de vele grote ramen. Links van de woonkamer komt u via de (open) eetkamer in de keuken van 18 m2. De witte keuken heeft een betonnen aanrechtblad van 80 cm(!) diep en is verder van alle gemakken/ apparatuur voorzien. Middels een groot raam tot op de grond kan je vanaf de eetkamer, door de keuken, de tuin inkijken. Via een deur in de keuken kom je in de tuin. Tussen de betonnen draagbalken bedraagt de plafondhoogte maar liefst 340 cm! Op de begane grond ligt een massief eiken vloer.

EERSTE VERDIEPING
Vanuit de entreehal leidt een trap achter een deur naar de eerste verdieping. De hal is 14 m lang met aan de linkerkant ramen over de hele lengte. Aan elk uiteinde en rechts bevinden zich 4 slaapkamers, een badkamer, een separaat toilet en een portaal dat toegang biedt tot het enorme dakterras van 125 m2. Het dakterras is ook bereikbaar via de masterbedroom.

Vanaf de overloop direct links is een slaapkamer van bijna 18 m2 met een raam dat uitzicht biedt op het dakterras, een lichtkoepel en een vaste kast en wastafel. Rechts van de trap is een slaapkamer, eveneens van 18 m2 met uitzicht op het dakterras en een wastafel. In deze kamer is een inbouwkast met daarin een CV ketel (2018, voor de eerste verdieping). Naast deze kamer is het toilet en een ruime badkamer voorzien van bad en aparte douche en twee wastafels. Zowel via de badkamer als de gang is de masterbedroom (33 m2) met walk-in closet bereikbaar. Via deze kamer is er ook toegang tot het dakterras. Aan het einde van de lange gang ligt tenslotte de vierde slaapkamer, deze is hetzelfde als die aan het begin van de gang, alleen gespiegeld. Hier dus ook uitzicht op het dakterras, een lichtkoepel, vaste kast en een wastafel.

DAKTERRAS
Het grote dakterras ligt op het zuiden/ zuidwesten van het huis en is volledig ommuurd waardoor de privacy optimaal is. Grote horizontale openingen zorgen voor contact met de groene omgeving.

SOUTERRAIN
Vanuit de entreehal leidt een trap naar het souterrain dat onder de gehele huis loopt. Onder de trap is een voorraadkelder. Hiernaast een kleine badkamer met toilet, douche en wastafel. Aansluitend een ruime bijkeuken met aansluitingen voor wasmachine en droger. Vanuit hier loopt u door een berging (voormalige inpandige garage) door een deur naar de achtertuin.

Rechts van trap/hal is een grote slaapkamer van 42 m2. Door het daglicht dat via een groot raam naar binnenkomt is deze ruimte ook geschikt als kantoor/ praktijk aan huis. Deze kamer staat door een tussenportaal in verbinding met een tweede berging van 40 m2. In deze berging bevindt zich de CV (2009) voor de begane grond en het souterrain. Ook deze ruimte heeft een deur naar de achtertuin.

KORTOM
Een unieke state-of-the-art villa voor liefhebbers van moderne architectuur, natuur, rust, ruimte en privacy.

INTERESSE?
Neem contact met ons op, wij informeren u graag!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).