Acquoy

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Acquoy

Woonboerderij met deel en schuren aan het idyllische dijkje in Acquoy.
Op een steenworp afstand van rivier de Linge, en direct aan de schilderachtig mooie en populaire Lingedijk, staat deze woonboerderij uit 1901. Lange tijd was hier een boerenbedrijf gevestigd met alle ruimte voor opslag van bijvoorbeeld fruit. De afgelopen jaren is de boerderij ingrijpend verbouwd en helemaal aangepast aan deze tijd. Typerend aan de buitenzijde, zowel op de begane grond als op de verdieping, zijn de fraaie raampartijen met bovenin glas-in-lood met aan de voorzijde sfeervolle louvre luiken. Een smeedijzeren toegangspoort aan de Lingedijk biedt toegang tot de royale opgang. De woning met deel strekt zich uit naar achteren waar meerdere schuren en een tuinmuur zorgen voor een natuurlijke omheining van de kavel. U heeft hier alle gelegenheid om vanaf de terrassen, in de luwte te genieten van de rust die deze plek biedt.

Heerlijk wonen met een zee aan ruimte.
Met deze boerderij heeft u letterlijk alle ruimte om wonen, werken, hobby of een bed & breakfast met elkaar te combineren. In het voorhuis bevinden zich twee ruime kamers. Een werkkamer, voorheen een slaapkamer met bedstede, én een fraaie woonkamer, beide kamers met marmeren schouw. De vele schuiframen zorgen voor prachtig en overdadig daglicht. De sfeervolle woonkamer staat in verbinding met de nieuwe, moderne eetkeuken met zicht op de tuin. Boven zijn vier slaapkamers beschikbaar met daarbij een moderne en complete badkamer. Vanuit de woning is er toegang tot de deel. De begane grond van de deel is in gebruik als hobbyruimte. Op de verdieping is een grote achterkamer gemaakt met keukenblok en daarboven een vide. Deze ruimte is voor diverse doeleinden geschikt: denk aan het ontvangen van groepen of als bed & breakfast.

Stenen schuren en de tuin.
De stenen schuren achter de boerderij zorgen, samen met een tuinmuur voor een natuurlijke omheining aan de achterzijde. Vanzelfsprekend bieden deze ruimtes, waaronder een voormalige koelcel, tal van mogelijkheden voor het uitoefenen van werk of hobby. Fijn is dat uw boerderij aan de achterzijde vanaf de Achterweg is te bereiken. Langs de Lingedijk strekt de kavel zich breed uit met onder andere een groot gazon en een fijn terras. Achter het huis is er eveneens ruimte om vanaf het terras te genieten van de rust, de zon en de tuin.

Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

Adres: Lingedijk 118 4151 CP ACQUOY
Vraagprijs: € 698.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1901
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, landelijk gelegen
Oppervlakte: 303 m2
Oppervlakte perceel: 1500 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).