Wadenoijen

TYPE

Monument

KAMERS

12

LOCATIE

Wadenoijen
Adres: Lingedijk 113 -115 4014 MD WADENOIJEN
Vraagprijs: € 898.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1880
Ligging: aan drukke weg, vrij uitzicht, open ligging
Oppervlakte: 393 m2
Oppervlakte perceel: 4758 m2

In het prachtige Lingedorp Wadenoijen ligt deze monumentale stijlvolle herenboerderij uit circa 1880 met 2 bijgebouwen en 2e woongedeelte, gelegen op een heerlijk ruim perceel van 4758 m². Dit unieke object is aangeduid als Gemeentelijk Monument en is tot 1948 in gebruik geweest als boerderij en daarna als timmerwerkplaats. Het huis biedt vele mogelijkheden door de onderverdeling in herenhuis, 2e wooneenheid in het voormalige bakhuis en de 2 inpandig bereikbare royale bijgebouwen. Dit object is te gebruiken voor bv. mantelzorg/praktijk- en of kantoor aan huis. Hier vindt u stijl, ruimte en rust. De royale inhoud bedraagt 3114 m³. Het herenhuis heeft nog grotendeels haar oorspronkelijke indeling en diverse originele details, zoals hoge ornamentenplafonds, paneeldeuren, balken en boogspanten in het zicht. De tuin is een eldorado voor vogels die neerstrijken in de eeuwenoude bomen terwijl uzelf geniet op een van de terrassen of op het grote gazon. Er is voldoende parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein. U rijdt eenvoudig weg via de op-afrit aan de achterzijde, waarbij u de oude fruitbomen en rozen passeert.

Begane grond:
Via de statige entree krijgen u en uw gasten een eerste voorproefje van het huis als ze binnenkomen in de grote hal met prachtige tegelvloer, trapopgang met stalen traplijsten, toegang tot één van de kelders. De woonkamer is toegankelijk via de kamer-en-suite deuren waar u de warme sfeer van weleer proeft. Visgraatparketvloer, originele binnenluiken, zitbankjes voor de ramen, hardstenen schouw met inbouwgashaard en een prachtig ornamentenplafond met lijsten. In de eetkamer aan de linkerzijde beleefd u hetzelfde gevoel door wederom een hardstenen schouw en visgraatparketvloer, en hier een hoog balkenplafond. U geniet met uw gezin of vrienden van de maaltijd in de eetkamer of in de landelijke woonkeuken. Compleet met diverse apparatuur, schouw, marmoleum tegelvloer, hoog balkenplafond en tuindeur. Via een luik in de vloer is hier de toegang naar de 2e kelder. Op de begane grond bevindt zich ook nog een slaap- c.q. werkkamer met inbouwkasten, bereikbaar via de hal/doorgang met niveauverschil of via de woonkamer.
De achtergelegen gang biedt ook toegang tot het 1e bijgebouw met vliering en een volgende deur naar separate wasruimte met witgoedaansluitingen. Aan het einde is de doorgang naar het 2e woongedeelte. Een gedeelte van het voormalige “bakhuis” is sfeervol tot woning verbouwd. U zult verrast zijn door de originele details die behouden zijn gebleven, gecombineerd met het comfort van een moderne woning voor 1 a 2 personen. U komt met een kleine afstap in het woongedeelte met open keuken en aansluitende badkamer met douche, toilet en wastafel. Vanuit de kamer is ook de toegang naar het 2e bijgebouw, de voormalige stallen. Veel licht valt binnen door de ramen en grote openslaande deuren. Via een vaste trap komt u in de slaapkamer met dakraam. Beide bijgebouwen zijn ook via de oprit bereikbaar middels grote openslaande houten deuren en bestaan uit open ruimtes, in te delen naar eigen keus.

1e Verdieping:
Royale overloop. Ouderslaapkamer met badkamer en suite voorzien van ligbad, douchecabine, 2 wastafels en achter een deur geplaatst toilet. Royale 2e slaapkamer. Badkamer voorzien van douchegelegenheid, toilet en wastafel.

2e Verdieping:
Via afgesloten vaste trapopgang bereikbare zeer royale zolderverdieping, welke momenteel in gebruik is als 3 separate slaapkamers, maar hier zijn ander gebruikskeuzes of indelingen zeker mogelijk.

Locatie:
Het landelijke dorp Wadenoijen is onderdeel van de gemeente Tiel en heeft een open en vriendelijk karakter. Binnen enkele minuten met de auto op de A15, of met de trein via eigen NS-station zgn Tiel/Passewaaij. Op korte afstand ligt de stad Tiel met diverse voorzieningen, zoals een theater, ziekenhuis, bioscoop, uitgebreid stadscentrum, school- en sportvoorzieningen.

Extra informatie:
Van deze woning is een meetrapport aanwezig conform de branchebrede NVM cs meetinstructie op basis van de NEN 2580:2007 NL. De opgegeven oppervlakten en inhoud zijn gebaseerd op dit meetrapport.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).