Schiedam

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Schiedam

vml weeshuis
Deze sfeervolle kantoorruimte in het voormalig Weeshuis der Hervormden (bouwjaar 1779) bevindt zich in het historische stadshart van Schiedam. Eeuwenlang de opvangplek voor weeskinderen, voogdijkinderen en andere verlaten kinderen uit de jeneverstad. Het is nu een prachtig gerenoveerde werkruimte die is opgesplitst in twee delen, een lichte ruimte met veel ramen aan de voorzijde en de voormalige regentessekamer in het verlengde hiervan.

Indeling:
Begane grond:
Gemeenschappelijke hal voorzien van hardsteen tegels. Gedeelde toiletgroep. De regentessekamer voorzien van parketvloer en papierbehang ademt een sfeer uit vervlogen tijden. Deze sfeervolle ruimte (ongeveer 22 m²) beschikt over een eigen pantry-voorziening. Aansluitend een kamer (circa 37 m²) die door de grote ramen een licht en open karakter heeft. Opmerkelijk is de verdiepingshoogte van ruim 3,5 meter.

Bijzonderheden:
De entreehal en de toiletgroep worden gedeeld met de gebruikers van de regentenkamer, welke zich naast het gehuurde bevindt. Deze met goudleer beklede kamer deed vroeger dienst als studiezaal en wordt door verhuurder voorzien van een historische inrichting. De regentenkamer zal voor kleinschalige ontvangsten en gelegenheden verhuurd gaan worden door Vereniging Hendrick de Keyser. Het behoort niet tot het gehuurde maar kan wel zonder meerprijs gebruikt worden door de huurders van de kantoorunit voor overleg en ontvangsten.

De regentenkamer zal voor kleinschalige ontvangsten en gelegenheden verhuurd gaan worden door Vereniging Hendrick de Keyser en kan tegen gereduceerd tarief ook gebruikt worden door de huurders van de kantoorunit. Hier maken wij graag nadere afspraken over.

Na de restauratie van de noord vleugel worden in fases ook het middengedeelte en de zuidvleugel van het weeshuis-complex in oude luister hersteld.

Locatie:
Het voormalig weeshuis bevindt zich als groene oase (gemeenschappelijke tuin) in het historische stadshart van Schiedam en op loopafstand van het openbaar vervoer, het treinstation, de winkels en de uitgaansgelegenheden. In het centrum geldt betaald parkeren. Men kan een parkeervergunning aanvragen bij de gemeente.

Oppervlakte: circa 60 m².
Huur: € 849,- (exclusief g/w/e en glasverzekering).

Adres: Lindenhof 3 3111 JK SCHIEDAM
Huurprijs: € 849
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Stadscentrum
Oppervlakte: 60 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).