Dwingeloo

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Dwingeloo
Adres: Lheebroek 6
Vraagprijs: 675.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1860
Ligging: aan rustige weg;in bosrijke omgeving;landelijk gelegen;vrij uitzicht
Oppervlakte: 255 m²
Oppervlakte perceel: 4820 m²

Op een mooie landelijke locatie en vrijwel grenzend aan Nationaal Park "Het Dwingelderveld" gelegen een GERESTAUREERDE RIJKSMONUMENTALE WOONBOERDERIJ (1860) met BIJGEBOUW, TUIN en WEILAND op totaal 4.820 m² grond. Slaap- en badkamer op de begane grond!

Deze solide boerderij is vanaf 1997 in zijn geheel smaakvol gerestaureerd en gerenoveerd in een landelijke stijl en voorzien van alle comfort.

Indeling: hal met trapopgang, toilet met fontein, imposante en lichte living met houtkachel en gebinten, ruime stijlvolle woonkeuken met hardstenen aanrechtblad, bedstedewand en alle inbouwapparatuur, kelder met opkamer (werkkamer), twee slaapkamers, badkamer voorzien van douche, toilet en een dubbel wastafelmeubel met eveneens een hardstenen blad en de royale "deel" in het achterhuis. De deel biedt natuurlijk heel veel bergruimte en mogelijkheden tot vergroting van de woonruimte, dan wel realisatie van praktijk-/hobbyruimte en omvat nog een bijkeuken met witgoedaansluitingen en CV-ketel (2015) en twee paardenboxen.

1e verd.: overloop met vaste kasten, 3 ruime slaapkamers waarvan 1 met inloopkast, berging en een tweede badkamer voorzien van douche, ligbad, (hardstenen) wastafelmeubel en een toilet.

De rietgedekte boerderij is deels geïsoleerd, uitstekend onderhouden en combineert sfeer en comfort op een harmonieuze wijze. Vanuit diverse vertrekken zijn er prachtige vergezichten.

De omliggende grond is in het landschap passend ingericht als tuin met verschillende tuinkamers (middels hagen) en afdelingen (waaronder een boomgaard met authentieke fruitrassen) en is deels als gazon/weiland in gebruik. Op het ruime erf zijn tevens een stookhok met authentieke oven en aansluitend een leuk tuinhuis met dubbele openslaande deuren naar het terras aanwezig.

Het geheel is zeer centraal gelegen (Groningen/Friesland/Drenthe) met een uitstekende bereikbaarheid vanaf de A28 (Zwolle-Groningen). Kortom, een degelijke en comfortabele boerderij op een mooie landelijke locatie die voor een juiste indruk zeker een bezichtiging waard is!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).