Dwingeloo

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Dwingeloo
Adres: Lhee 67
Vraagprijs: 920.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1899
Ligging: aan rustige weg;in bosrijke omgeving;vrij uitzicht
Oppervlakte: 330 m²
Oppervlakte perceel: 4970 m²

Een zeer mooie, in het buurtschap Lhee nabij Dwingeloo gelegen, STIJLVOLLE VERBOUWDE RIJKSMONUMENTALE WOONBOERDERIJ met prachtig bijgebouw (2009), gelegen op loopafstand van Nationaal Park Het Dwingelderveld. De boerderij staat op een mooie kavel van 4.970 m² grond, plaatselijk bekend Lhee 67 te Dwingeloo.

Deze statige en zeer goed onderhouden woonboerderij is oorspronkelijk gebouwd in 1715 en in 2009 onder architectuur prachtig gerenoveerd tot een sfeervolle, eigentijdse woonboerderij met volop comfort. Energiezuinig door gebruik van een lucht-/warmtepomp, 30 zonnepanelen en vloerverwarming.

Indeling;
indrukwekkende entree met vide en eiken trap naar de verdieping, technische ruimte, gastentoilet met fontein, praktische bijkeuken met witgoedaansluitingen, trapkast, fantastische design woonkeuken (Boffi) met hoogtewerking, loopbrug, composiet aanrechtblad en alle inbouwapparatuur (kookplaat, wasemkap, koffieapparaat, oven, vaatwasser, magnetron, koelkast, warmhoudlade en een Quooker), heerlijke living met houtkachel, fraaie bedstedewand, schouw en een open opkamer (werkplek) met kelder en een masterbedroom met walk-in-closet en ruime badkamer voorzien van toilet, ligbad, douche en een wastafel.

1e verd.: vide/overloop met inloopkast, toilet met fontein, 3 mooie slaapkamers, gastenbadkamer voorzien van douche en wastafel en de fraaie loopbrug (in de woonkeuken).

2e verd.: bergzolder.

Het stijlvolle bijgebouw (ca. 9×6 meter) is van 2009 omvat een dubbele carport en een garage en is voorzien van een handige bergzolder.

De gebouwen worden omgeven door een fraaie parkachtige tuin omzoomd door bomen, hierin is onder andere een leuke boomhut/uitkijktoren met een prieel eronder, aanwezig.

Deze geweldige boerderij ligt in Lhee aan een brinkje en met een vrij uitzicht over de landerijen. Lhee is een klein buurtschap aan de rand van Dwingeloo, met woningen en prachtige woonboerderijen. Het landschap wordt afgewisseld door kronkelende weggetjes, weilanden, akkers en bomensingels. Het Drentse brinkdorp Dwingeloo kent een diversiteit aan monumentale (woon)boerderijen en de karakteristieke kerk met Siepeltoren. Verder biedt Dwingeloo een gezellig dorpsleven aan de brink, met winkels, horeca etc. Alle primaire voorzieningen, zoals supermarkten, een gezondheidscentrum, een basisschool en diverse (sport)verenigingen zijn volop aanwezig.
Het op 500 meter afstand gelegen Nationaal Park Het Dwingelderveld, groot ruim 3.700 ha., biedt prachtige wandel- en fietsmogelijkheden.

Kortom een plaatje van een woonboerderij in een Asterix- en Obelix omgeving!!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).