Baarn

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Baarn

Centrum Baarn: monumentale stadsvilla met 350 m² woon-/werkoppervlak op 570 m² eigen grond!

Gelegen op levendige en zichtbare locatie op loopafstand van de gezellige winkelpromenade, scholen, NS-station, horeca en centrumvoorzieningen; royale, monumentale villa met besloten tuin en parkeerruimte op eigen terrein. De villa is gebouwd in 1861 en omvat een verhoogde middenpartij met 2 identieke vleugels met een sterke geleding dmv forse pilasters en lijsten. Bijzonder zijn met name de gebogen vensters op de begane grond, de getoogde vensters op de verdieping en het ronde venster in de top van de middenpartij. Binnen wordt de sfeer vooral bepaald door de speelse indeling, de centrale hal, hoge vertrekken met geornamenteerde stucplafonds en optimale daglichttoetreding dankzij de hoge vensters. De verhoogde begane grondverdieping (bel-etage) biedt optimale privacy en een ruim zicht op de omgeving. De monumentale bouwstijl in combinatie met de locatie en vele gebruiksmogelijkheden maken dit pand tot een uniek bezit. Gemeentelijk monument.

Dit voormalige bankgebouw, waarvan de grote kluis in het souterrain nog stille getuige is, kan zowel gebruikt worden als zeer ruim woonhuis of als woonhuis met bijvoorbeeld kantoor, praktijk, studio of atelier. Door de ruime bestemmingsbepalingen is het toegestaan de villa geheel als woonhuis, geheel als kantoor/praktijk of in elke gewenste combinatie van beide functies te gebruiken. Daardoor kan bijvoorbeeld ook de begane grond verhuurd worden voor zakelijk gebruik en de verdieping gebruikt (of eveneens verhuurd) worden voor bewoning. Vraagt u ons svp naar de verschillende mogelijkheden.

De villa is momenteel nog in gebruik als instituut voor huiswerkbegeleiding maar wordt leeg en vrij van gebruik opgeleverd. Voor gebruik als woonhuis dienen badkamer(s) en keuken nog gerealiseerd te worden. Het pand biedt daarvoor alle ruimte en verschillende indelingsvarianten zodat u uw nieuwe woning geheel naar eigen smaak kunt indelen (zie indelingsvoorstel bij de plattegronden).

Indeling:

Begane grond (beletage); overdekte entree, vestibule, ruime hal met ronde lichtkoepel, 4 ruime kamers, alle v.v. 2 vaste kasten en tussendeur naar aangrenzende kamer, dubbel toilet, elk v.v. wandcloset en hardstenen fontein, moderne m.k., ruim trappenhuis naar souterrain, verdieping, zij-deur naar tuin (eventueel te gebruiken als 2e zelfstandige entree). De aangrenzende kamers kunnen ook eenvoudig samengevoegd worden tot grote woonkamer, werkkamer en woonkeuken (zie indelingsvoorstel bij de plattegronden).

Verdieping: centrale hal, 3 ruime kamers waarvan 2 v.v. 2 vaste kasten en tussendeur, 4e kamer met pantry, toilet v.v. wandcloset en fontein, luik naar bergvliering. De aangrenzende kamers (2) kunnen eenvoudig samengevoegd worden. Eventueel mogelijkheid dakterras.

Souterrain: hal, grote werk/hobby/speelruimte, inloopkast, ruimte met kitchenette, aansluiting wasmachine en opstelling c.v.-ketel, grote inloop-kluis (werkzaam), zeer royale, stahoge, bergruimte.

Kenmerken:

– 570 m² eigen grond
– 350 m² woonruimte
– geschikt voor aanpassing tot woonhuis
– meerdere kamers eenvoudig samen te trekken
– vraagt u ons naar de gebruiksmogelijkheden inzake wonen/werken/verhuur
– alarminstallatie
– nieuwe meterkast 2017
– buitenschilderwerk 2017

Adres: Leestraat 12
Vraagprijs: 895.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1861
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 350 m²
Oppervlakte perceel: 570 m²


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).