Reeuwijk

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Reeuwijk
Adres: Lecksdijk 22 2811 NK REEUWIJK
Vraagprijs: € 1.350.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1606
Ligging: aan water, aan rustige weg, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom, aan vaarwater, landelijk gelegen
Oppervlakte: 197 m2
Oppervlakte perceel: 18538 m2

Hofstede aan de Kerfwetering; een unieke plek aan de Reeuwijkse Plassen.
Wonen in een oase van rust en privacy op misschien wel een van de mooiste plekken in het Groene Hart van Nederland. Deze woonboerderij, met een rijk aanbod aan faciliteiten voor het houden van paarden, biedt het. Vanuit Reeuwijk, langs de Reeuwijkse Plassen bereikt u de fraaie brugopgang die aansluit op een lommerrijke laan. Het is uw eigen toegangsweg naar deze boerderij. Tot de zeventiger jaren van de vorige eeuw was de Kerfwetering een domein voor het boerenleven. In 1979 werd de hoeve, oorspronkelijk uit 1607, volledig gerestaureerd en ondergingen de boerenstallen een transitie met als doel het houden van paarden.

Woonboerderij
De voortvarendheid en de passie waarmee de restauratie 40 jaar geleden is uitgevoerd is ook anno 2018 nog volledig zichtbaar. Aan de buitenkant, met fraaie houten luiken, wit gepleisterde muren en een rietgedekt dak. En zeker ook binnen, met tal van fraaie elementen zoals prachtig houtwerk, tegeltableaus en kleurrijke ramen. De woonkamer aan de voorzijde biedt een enorme ruimtebeleving dankzij de hoogte en de entresol. Daarachter, verbonden door een lange gang, liggen de badkamer en drie ‘volwassen’ slaapkamers, alle dus op de begane grond. Het bijgebouw ernaast wordt met de boerderij verbonden door middel van een portaal/entree. Daar treft u een keuken met bijkeuken.

Paardenstallen en faciliteiten
De hoeve was de afgelopen decennia in gebruik als professionele stoeterij. Dat is duidelijk als u een rondgang door de stallen maakt. Met plaats voor tientallen paarden en met voorzieningen voor zowel de paardenfokkerij als paardentraining. Zo zijn er naast de vele paardenstallen, een overdekte dressuurhal, een buitenbak en stapmolen. Meerdere stallen beschikken bovendien over een hooizolder.

Dit object heeft naast de vele paardenfaciliteiten tevens mogelijkheid middels de Ruimte voor ruimte regeling om vrijstaande objecten te creëren op dit perceel.

Download het magazine van deze woning met meer foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).