Willemstad

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Willemstad

Voormalige pastorie met kerk
Ruim honderdvijftig jaar geleden, in 1874, werd in de vesting van Willemstad dit imposante herenhuis, met daarachter de Heilige Maagd Mariakerk, gebouwd. Het herenhuis biedt u met drie complete verdiepingen aan woon- een leefruimte, en een hoog niveau in afwerking, alle ingrediënten om aangenaam te wonen. Voeg daaraan toe een heerlijke tuin met zonneterras en zwembad, dan mag duidelijk zijn: dit huis ademt in alles sfeer en luxe. Dat u daarbij ook nog eens eigenaar wordt van de kerk, schept natuurlijk veel extra mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan kantoor aan huis of aan een meer maatschappelijke functie. Mogelijk kiest u voor een toekomstige woonbestemming van de kerk, waarvoor een principebesluit van de gemeente is ontvangen.

Wonen op stand
De architectuur, robuust en symmetrisch met prachtige raampartijen en geveldecoratie, geeft direct een indruk van de ruimte over drie verdiepingen. De riante en chique hal strekt zich uit naar achteren, tot aan de tuin. De woonkamer daarnaast heeft een lengte van bijna 12 meter en is sfeervol en licht door de grote ramen aan de straatzijde en de openslaande deuren naar de tuin aan de achterzijde. De keuken biedt eigentijdse luxe en mooie details zoals de erker en de eetbar. Naar boven toe beschikt u over twee complete verdiepingen, met totaal vijf slaapkamers. De riante masterbedroom op de eerste verdieping beschikt bovendien over een fraai balkon. Fijn is dat u zowel op de eerste als tweede verdieping kunt beschikken over een luxe en complete badkamer. Het versterkt in alles het gevoel van wonen op stand.

Dichtbij water en grote steden
Feit is dat dit herenhuis met kerk u tal van mogelijkheden biedt. Met veel vierkante meters is er alle ruimte om heerlijk te wonen en dit te combineren met (maatschappelijk) ondernemen of mogelijk zelfs extra woonruimte. Wat zeker ook telt is de locatie in het hart van Willemstad met de intieme haven en talloze mogelijkheden voor (water)recreatie. Tel daarbij op de centrale ligging tussen Rotterdam en Breda op resp. 35 en 40 km, waar u dankzij nabijgelegen de snelwegen binnen een half uur bent.

Download het magazine van deze woning met foto’s, uitgebreide beschrijving, plattegronden en maatvoering!

Adres: Landpoortstraat 32 – 34 4797 AN WILLEMSTAD
Vraagprijs: € 995.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1874
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 235 m2
Oppervlakte perceel: 1025 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).