Lexmond

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Lexmond
Adres: Lakerveld 49 4128 LE LEXMOND
Vraagprijs: € 965.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1680
Ligging: vrij uitzicht, landelijk gelegen
Oppervlakte: 472 m2
Oppervlakte perceel: 13360 m2

Ben je op zoek naar een woonboerderij op een fraaie locatie en een groot perceel met veel ruimte in huis dan is deze monumentale boerderij iets voor jou!

Gesitueerd net buiten het dorp Lexmond, aan de doorgaande weg richting Meerkerk, op slechts 5 kilometer van Vianen en de A2, nabij de A27. Op deze landelijke locatie heb je veel vrije ruimte met uitzicht, terwijl de benodigde dagelijkse voorzieningen zoals winkels en scholen toch vlakbij beschikbaar zijn. De bushalte is schuin aan de overzijde van de straat gelegen. Een huis met een geschiedenis, voor liefhebbers van buiten wonen.

De boerderij is een van de eerste boerderijen die oorspronkelijk aan het Lakerveld is gerealiseerd en dankt haar naam, Weijdsight, aan het weidse uitzicht over het polderlandschap. Kenmerkend voor de boerderij is de ruime woonkamers, de moderne keuken, de luxe badkamer, 5 slaapkamers, een grote kelder en meerdere sanitaire ruimtes. Tijdens de renovatie zijn de authentieke details niet uit het oog verloren. In de woonkamer bevindt zich de authentieke grote betegelde schouw die in gebruik is als houtkachel.

Indeling: begane grond: entree, hal, meterkast (11 groepen en krachtstroom) en toilet met fonteintje. Aan de rechterzijde van de hal vind je de entree naar de kelder met
daglichttoetreding en de oorspronkelijke opkamer die als slaapkamer kan dienen. Aan de ruime hal zijn 3 slaapkamers en een luxe badkamer gelegen.
Vrijwel de gehele begane grond is v.v. een authentieke plavuizen vloerafwerking.

De luxe badkamer gelegen aan het eind van de hal is v.v. van een ligbad, een ruime douchcabine, dubbele wastafel, bidet, vrijhangend toilet, designradiator en vloerverwarming. Vanuit de badkamer bereik je de sauna met stoom- en infrarood mogelijkheden, lichttherapie en ingebouwde radio. De badkamer is in 2011 gerealiseerd met hoogwaardige materialen.

Vanuit de centrale hal bereik je de woonkamer met authentieke schouw, tegeltableau, balken plafonds en houten vloerafwerking. Na een klein niveauverschil kom je in het tweede deel van de woonkamer voorzien van authentieke plavuizen en openslaande deuren naar de achtertuin. Aansluitend aan de ruime woonkamer bevindt zich aan de rechterzijde de eetkamer die tevens als werk/atelierruimte kan dienen. Via deze zeer lichte ruimte is de inpandige berging (voormalige deel) met keukenblok, witgoedaansluitingen en tweede meterkast (5 groepen en krachtstroom) aan de achterzijde van de woning te bereiken.

Via een gang met inbouwkast kom je vanuit de eetkamer bij een 3e toilet op de begane grond. Dit separate toilet beschikt over een vrijhangend toilet, urinoir en wastafelmeubel. Aan de linkerzijde van de woonkamer bevindt zich de moderne keuken met deur naar het erf. De keuken is voorzien van een natuurstenen aanrechtblad, magnetron, oven, vaatwasser en koelkast, 4 pits inductie kookplaat, afzuigkap en ingebouwde kastruimte.

1e Verdieping: aan de voorzijde van de eerste verdieping is de zeer ruime 4e slaapkamer te vinden. Vanuit de overloop bereik je de tweede volwaardige badkamer voorzien van douchecabine (met stoom en massage), wastafelmeubel en vrijhangend toilet. Vanaf de overloop is tevens de zolder toegankelijk. Op de open zolderruimte is een 5e slaapkamer gerealiseerd en de opstelplaats van de cv-installatie (Nefit 2017) te vinden.

Koetshuis:
Het koetshuis is circa (11 x 6) 66 m2 groot. Deze multifunctionele ruimte kan gebruikt worden als garage voor twee auto’s, werkplaats etc.

Het land/de tuin:
De woonboerderij is op 13.360 m2 eigen grond gelegen. Dit oppervlakte bestaat rondom de woning uit erf en een mooi aangelegde siertuin met vijverpartij. Direct achter de woning is een zelf aangelegd ‘natuurgebied’ in de vorm van een landschapstuin met waterpartij gelegen.

Bijzonderheden:
– Vrij wonen met veel privacy;
– Fraai aangelegde tuin en zelf aangelegd ‘natuurgebied’;
– Grote woonoppervlakte dus meer dan genoeg ruimte;
– Goed onderhouden;
– Eventueel geschikt voor dubbele bewoning (met paar aanpassingen).

Kortom kom kijken en ervaar de ruimte en de sfeer met eigen ogen!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).