Leerdam

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Leerdam

Zeer goed onderhouden 2-onder-1-kap woning in karakteristiek jasje met uitbouw en zonnige tuin!
In de kindvriendelijke woonwijk Leerdam West staat dit woonhuis met uitbouw en vrijstaande stenen berging op een eigen grond perceel van 157 m². De woning beschikt onder andere over een doorzon woonkamer, een dichte keuken met diverse inbouwapparatuur, een badkamer en 3 slaapkamers. Er is een vaste trap naar de zolderetage gerealiseerd. Het geheel beschikt over een totaal woonoppervlak van ca. 91 m². Gesitueerd aan een doorlopende straat met voldoende parkeergelegenheid. Nabij de woning vindt u verschillende voorzieningen zoals het onderwijs, het stadscentrum en openbaar vervoer. Ook is er op korte afstand een kinderspeelplaats aanwezig.

Begane grond: entree met hal en meterkast; woonkamer met sfeervolle gietijzeren gashaard, parketvloer en trapopgang; nette, open keuken in rechte opstelling, ingericht met diverse apparatuur (koelkast, vaatwasser, oven, gaskookplaat en afzuigkap) en deur naar de achtertuin; keurige badkamer met douche, wastafelmeubel en toilet.

Eerste verdieping: overloop met vaste en afgesloten trap naar de zolder etage; 3 praktische slaapkamers, waarvan 1 met toegang tot het platte dak. De vloer is volledig voorzien van laminaat.

Zolder: bereikbaar middels een vaste trap; volledig afgewerkte open ruimte met spant constructie, dakraam en diverse bergruimte achter de knieschotten. Ook hier ligt een laminaatvloer.

Tuin:
– De tuin is zeer verzorgd ingericht met diverse groenvoorzieningen, borders en bestrating.
– In de achtertuin is ook een vrijstaande stenen berging (ca. 2,60 meter diep en ca. 3,99 meter breed) voorzien van elektra + water en met opstelling van de Nefit HR cv. combiketel (’12) en aansluitingen voor wasmachine- en droger.
– De voor- en zijtuin zijn eveneens verzorgd aangelegd.
– Aanwezigheid van een irrigatiesysteem in de tuin.

Algemeen:
– Het woonhuis is volledig voorzien van dak- en glasisolatie.
– De woning verkeert in een zeer goede staat van onderhoud.
– Er zijn elektrische rolluiken aanwezig (vervangen in 2016).
– Voorzien van 10 zonnepanelen (geplaatst in 2019 en eventueel over te nemen).
– Oorspronkelijke bouwjaar 1912; diverse details uit die tijd behouden gebleven.

Ligging:
Leerdam, met circa 21.000 inwoners, ligt op de grens van Zuid-Holland en Gelderland in het gebied ‘Vijfheerenlanden’ aan het riviertje de Linge. Een afwisselend landschap van weilanden, boomgaarden, grienden en rietvelden. Leerdam is zeer centraal gelegen in het land, in directe omgeving treft u de A27, A2 en A15. Grote steden als Breda, Utrecht en Rotterdam zijn bereikbaar binnen 30 autominuten.

De stad heeft een rijke geschiedenis, welke terug te vinden is in goedbewaarde historische gebouwen, zoals de Grote Kerk, het Hofje van mevrouw van Aerden, de stadswallen aan de Zuidwal en het Oude Raadhuis. Met de vestiging van de eerste glasblazerij in 1765 werd een onuitwisbaar stempel op Leerdam gedrukt. Tot op heden staat Leerdam internationaal als Glasstad bekend.

Leerdam biedt een compleet pakket qua sport, zorg en onderwijs (basis- en voortgezet onderwijs). Het sfeervolle stadscentrum beschikt over uitstekende winkelvoorzieningen.

Adres: Laantje van Van Iperen 6 4142 ER LEERDAM
Vraagprijs: € 239.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1912
Ligging: in woonwijk
Oppervlakte: 91 m2
Oppervlakte perceel: 157 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).