Delft

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Delft
Adres: Laan van Overvest 10 2613 DM DELFT
Vraagprijs: € 1.895.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1740
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 257 m2
Oppervlakte perceel: 1000 m2

Zelden wordt er een woning van dit kaliber aangeboden binnen de Delftse stadsgrenzen op een indrukwekkend perceel van 1000 m2.

Op loopafstand van het centrum in misschien wel het mooiste laantje van Delft staat deze geweldige vrijstaande villa met een unieke tuin aan de voorzijde met garage, parkeergelegenheid op eigen grond en een lange oprit. De ligging in de gewilde wijk Hof van Delft is zeer gunstig met op loopafstand nog diverse buurtwinkels zoals slager, supermarkt en bakker. Aan de andere kant ligt direct de historische binnenstad met een keur aan winkels, gezellige horeca, theater, bioscoop en cultuur. Tevens bevindt zich op loopafstand het station Delft.

De theekoepel genaamd Semper Florens (altijd bloeiend) uit 1740 is aan weerszijden in 1959 uitgebreid met een onderkelderd woonhuis en garage. Het geheel is zeer goed onderhouden en de afgelopen jaren vakkundig gerenoveerd en smaakvol gemoderniseerd, hierbij werd uitsluitend gewerkt met kwalitatief hoogwaardige materialen.
De woning is bovendien fraai uitgebouwd. Zowel bij de uitbreiding als de modernisering is de originele sfeer en details mooi bewaard gebleven.

De indeling is als volgt:
Begane grond:

Via de oprijlaan betreedt u het woonhuis via de grotendeels authentieke theekoepel met een prachtige hal, indrukwekkend balkenplafond en hardstenen schouw en toiletruimte toegang tot de royale woonkeuken (landhuisstijl) die is voorzien van alle gemakken en luxe. U heeft hier prachtig zicht op de unieke fraai aangelegde tuin met optimale privacy.

Aansluitend via bijna drie meter hoge openslaande deuren met facet geslepen glas betreedt u de L-vormige zeer smaakvolle woonkamer met een in het oog springende authentieke manshoge zandstenen schouw (zo één die je alleen in Franse kastelen ziet!). Aan de achterzijde bevindt zich een ruime eetkamer met aan het eind over de volle breedte een schitterende ingebouwde vitrinekast.

Via de lange prachtige gang met grote brede authentieke originele deuren (2.30!) met toiletruimte komt u weer in de oorspronkelijke theekoepel. Aan de lange gang liggen nog twee aparte kamers die op verschillende manieren gebruikt kunnen worden, denk aan een slaapkamer of studeerkamer, gamekamer of hobbykamer. Via één van de kamers tevens toegang tot de royale droge kelder met stahoogte (4.61×2.77).

Vanuit de authentieke theekoepel is er ook toegang tot de fraaie bijkeuken met rondom glas en indrukwekkende lichtstraat op ruim vier meter hoogte, hier bevindt zich de aansluiting voor onder andere de wasmachine.

Tevens is er vanuit de authentieke theekoepel toegang tot een aparte garderobe met aansluitend de zeer royale garage die binnendoor is te bereiken. Deze garage biedt plaats aan 1 à 2 auto’s. Boven de garage een ruime zolderkamer met 4 dakvensters bereikbaar vanuit de garderobe via een stijlvolle eiken trap.

In het rechter gedeelte is de woning nog in opdracht van de huidige eigenaar uitgebreid waardoor er een derde kamer is ontstaan, tevens ook voorzien van een lichtstraat en hardstenen schouw met toegang middels prachtige openslaande deuren naar de bijkeuken (separaat af te sluiten). Deze kamer is thans als kantoor aan huis in gebruik maar kan ook uitstekend worden gewijzigd in een mooie slaapkamer op de begane grond waarmee de woning vrij eenvoudig levensloopbestendig kan worden gemaakt.

Eerste etage
Via de lange gang in het woonhuis gaat u aan de rechterzijde een zeer stijlvolle brede eiken trap op naar de eerste etage. Middels een royale overloop met overal op de eerste verdieping fraaie robuuste kapspanten is er toegang tot een toiletruimte, twee royale slaapkamers met dakvensters waarvan één met een balkon middels openslaande deuren en een meer dan royale luxe badkamer met vrijstaand bad, inloopdouche en dubbele wastafel.

Tevens via de overloop toegang tot de royale bergzolder te bereiken middels een vlizotrap.
Aansluitend aan de overloop bevindt zich aan de rechterkant een kleinere kamer van zo’n 6 m2 die in gebruik is als walk in closet. Via een doorloop en kleine opstap toegang tot de derde zeer royale master bedroom gelegen boven de theekoepel met een indrukwekkende hoogte tot de nok van circa 5 meter en ook hier zijn de robuuste kapspanten in het zicht. Vier dakvensters met een geweldige lichtinval.

Kortom een geweldig mooi pand midden in de stad. Met een kleine 300 m2 woonoppervlakte is dit een uitgelezen kans om dit unieke object te kunnen kopen.

Bijzonderheden/kenmerken:
– Zeer goede staat van onderhoud;
– Zeer veel privacy;
– Luxe afwerking (hoogwaardige materialen);
– Royale privé parkeergelegenheid op eigen grond;
– Volledig beveiligd met alarmsysteem;
– Bouwjaar 2019 C.V. ketel Remeha Calenta CW6;
– Woonoppervlakte circa 260 m2;
– Grote garage 30 m2;
– Inhoud meer dan 1000 m3.

Vraagprijs € 1.895.000,- k.k.
Oplevering in overleg


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).