Doesburg

TYPE

Monument

KAMERS

11

LOCATIE

Doesburg
Adres: Kraakselaan 1 6981 HA DOESBURG
Vraagprijs: € 580.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1846
Ligging: aan park, in centrum
Oppervlakte: 426 m2
Oppervlakte perceel: 747 m2

Prachtig vrijstaand herenhuis uit 1846 met achterhuis, gelegen aan de rand van het historische stadscentrum van Doesburg. Het herenhuis staat op een ruim perceel van 747 m2 en heeft een heerlijke royale stadstuin. Een uitermate geschikt woonhuis om wonen en werken met elkaar te combineren. Het achterhuis zou u kunnen ombouwen tot atelier/werkruimte, praktijkruimte of extra woonruimte of zelfstandige woning.
De woning heeft maar liefst 7 slaapkamers en ontzettend veel bergruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos. De eerste verdieping heeft een eigen opgang vanuit de hoofdentree en is in gebruik geweest als kantoorafdeling. De woning is uitermate geschikt voor dubbele bewoning.

Indeling
Begane grond
Hoofdentree, centrale hal, toegang tot woonkamer, kantoor, opkamer, keuken, toilet en achterhuis.
Riante lichte woonkamer opgedeeld in een eetkamer en een zitkamer. Centraal in de woonkamer bevindt zich de open haard. Vanuit de woonkamer is er uitzicht op het stadspark met vijver. Er bevindt zich een doorgang vanuit de woonkamer naar het kantoor.
Aan de voorzijde van de woning zit een originele opkamer die gebruikt wordt als slaapkamer.
Op de begane grond bevindt zich verder de royale (woon)keuken voorzien van inbouwapparatuur. Vanuit de (woon)keuken heeft u toegang tot de tuin.
Het achterhuis heeft een royale badkamer, slaapkamer met dubbele deuren naar de tuin, wasruimte met wasmachine opstelling, royale garage/werkplaats en grote, lichte tuinkamer met toegang tot de tuin middels dubbel openslaande deuren.
De badkamer is voorzien van een ligbad, een aparte douche, toilet en 2 wastafels .

Eerste verdieping
De eerste verdieping is doormiddel van een opgang bereikbaar vanuit een tweede / separate hoofdentree. Overloop, toegang tot drie royale (slaap)kamers, keuken, toilet en berging / doorloopkast. Het achterhuis bergt boven twee slaapkamers en een enorme bergruimte. De eerste verdieping is ook te bereiken middels een trap vanuit het achterhuis.

Zolder
Grote bergzolder op de 2e verdieping van 107 m2, bereikbaar via een vaste trap. Zolder heeft rondom een borstwering, is zeer ruim en biedt heel daardoor veel mogelijkheden.

Kelder
Totaal 3 droge kelderruimten waarvan 2 onder de opkamer. Verder een riante gewelfde kelder onder de slaapkamer met koekoek en heeft een trap die weer eenvoudig toegankelijk kan worden gemaakt.

Tuin
Fraai onder architectuur aangelegde, vrije tuin. In de tuin verschillende terrassen, bordessen, waterpartijen en overdekt tuinpaviljoen. Tuin is rondom afgesloten.
De zonnige tuin is georiënteerd op het oost-zuid-oosten.

Bijzonderheden:
– Uitzonderlijk fraai gelegen;
– Centrale ligging;
– Ruim perceel 747 m2;
– Dubbele bewoning mogelijk;
– Werken en wonen te combineren;
– Uitermate geschikt voor een groot (samengesteld) gezin;
– Gemeentelijk monument;
– Naar eigen wens aan te passen, te verbouwen en waar nodig te renoveren.

Omgeving
De stad Doesburg heeft een gezellig en historisch centrum met vele verschillende terrassen, restaurants en winkels. De stad is erg geliefd en wordt jaarlijks bezocht door duizenden toeristen. Er zijn verschillende festiviteiten die met name in het voorjaar en in de zomer plaatsvinden. Vele historische panden zijn bewaard gebleven en worden gekoesterd, dit zorgt voor het uitermate charmante karakter van de stad. Alle voorzieningen zijn op loopafstand.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).