Leeuwarden

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Leeuwarden
Adres: Koningsstraat 15 8911 KV LEEUWARDEN
Huurprijs: € 815
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Historische centrum van Leeuwarden
Oppervlakte: 70 m2

Tot ver in de 19de eeuw was dit pand in gebruik als chique woonhuis voor de familie Van Eysinga. In 1881 werd er het Fries Museum geopend. Tijdens de restauratie die in 2014 startte zijn vijf woningen, een kantoorruimte en een Museumhuis gerealiseerd.

Indeling
Het appartement bevindt zich in de later aangebouwde vleugels van het Van Eysingahuis. Na het betreden van de hoofdingang aan de Koningsstraat, komt men via trap of lift naar de entree van de woning op de eerste verdieping.

Eerste verdieping:
Een gang verbindt de verschillende vertrekken van dit driekamerappartement met hoge plafondhoogte. De sfeervolle woonkamer (28,5 m²) heeft een open keuken (8 m²) en een aparte berging met een opstelplaats voor wasmachine en droger. De slaapkamers (13,5 en 8,5 m²) bevinden zich ieder aan één zijde van de gang met respectievelijk uitzicht op de Koningsstraat en de binnentuin. De badkamer (5 m²) heeft een toilet, wastafel en een douche.

Bijzonderheden:
De woning heeft een berging in de kelder. Een ander deel van het pand is opengesteld als Museumhuis en voor kleinschalige ontvangsten. Ook is in het pand een kantoorruimte gerealiseerd.

Locatie:
Het monumentale pand ligt in het historische centrum van Leeuwarden met alle voorzieningen (winkels, restaurants, theater etc.) op loopafstand. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden (betaald) in de omgeving.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).