Nijeveen

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Nijeveen

WONEN IN EEN OUDE MELKFABRIEK
Op ongeveer vijf kilometer afstand van het Drentse Meppel ligt een kleine zuivelfabriek (1894) in een landelijke en historische omgeving. De fabriek en schoorsteen zijn karakteristieke herkenningspunten in Kolderveen. Maar bovenal vormen ze een inspirerende omgeving voor creatievelingen en ondernemers. Dit loft is ook uitermate geschikt om te gebruiken als praktijkruimte. Waar vroeger melk werd verwerkt, zijn prachtige Fabriekswoningen met werkruimten gerealiseerd. Eén van deze lofts is nu te koop!

Deze bijzondere woning met eigen tuin is gelegen aan de oostzijde van het complex. Parkeren kan op eigen terrein pal voor de deur. Via een industriële trap kom je bij de voordeur. Een robuustere entree is in Nederland bijna niet te vinden.

LADEN EN LOSSEN MAAR!
Via de stoere trap kom je bij de voordeur. Het aardige is dat ook het atelier een eigen opgang heeft met grote deuren die open kunnen zodat laden en lossen van grote werken wel heel makkelijk is. (Het is trouwens ook een heerlijk plekje om met een kopje koffie en krant te vertoeven). De begane grond bestaat uit drie grote ruimten: de keuken, de woonkamer en het atelier. Via de keuken is de entree. Een gezellige ruimte van bijna 20 m2. De keuken – eentje van het utilitaire soort – is uitgevoerd met het bovenblad van composiet/betonlook en alle apparatuur zoals ondermeer een koelkast, vaatwasser, rvs-afzuigkap en gasfornuis incl. oven.

Links is een knusse woonkamer van 25 m2 en twee grote ramen die zicht geven op de voorzijde. Als je bij binnenkomst meteen rechts gaat kom je in een grote open atelierruimte waarbij het hele loft in één keer zichtbaar is. Een stoere werkruimte (circa 58 m2) met de imposante industriële trappartij die de verdieping en de begane grond met elkaar verbindt. Als je naar boven kijkt zie je de grote vide met omloop op de verdieping. De grote ramen zorgen voor een zee aan licht en geeft een prettige sfeer. Ook zijn er twee openslaande deuren om grote stukken te kunnen laden en lossen.

De vloer is uitgevoerd in een robuuste gietvloer waardoor er nauwelijks onderhoud nodig is en er een stoere industriële uitstraling ontstaat. De binnenwanden zijn gemaakt van lichte isolatieplaat die aan weerszijden strak gestukt zijn. Door deze lichte bouwmaterialen met hoge isolatiewaarde is het aangenaam toeven. Vloerverwarming zorgt voor een aangenaam klimaat terwijl de stookkosten beperkt zijn. Bovendien kan de indeling eenvoudig worden aangepast naar eigen wensen. Grote grijze opbouw schakelaars met bekabeling maken het ruige karakter compleet.

EERSTE VERDIEPING
Via de imposante industriële gegalvaniseerde trappartij kom je op de eerste verdieping. Hier heb je een prachtig zicht op de vide van het atelier en de stoere betonconstructie van het gebouw. Via de omloop is de badkamer en slaapkamer bereikbaar. De grote open ruimte vide spreekt tot de verbeelding maar biedt – als je dat zou willen – ook mogelijkheden voor het realiseren van nog meer ruimte.

De vloer op de verdieping is eveneens uitgevoerd in een gietvloer. De kloeke badkamer is voorzien van inloopdouche en dubbele wastafel en een groot ligbad dat pontificaal in de ruimte staat. De wanden zijn afgewerkt met stucwerk en de vloer en de wanden van de badkamer zijn uitgevoerd in betonlook. De open slaapkamer van ruim 12 m2 staat in verbinding met het atelier.

TWEEDE VERDIEPING
Op de tweede verdieping is nog een slaapkamer van 17 m2. Een verassing en ideaal voor gasten aangezien je dit niet meteen zou verwachten. Tevens is er een dakterras aanwezig die met een trap bereikbaar is. Ideaal voor zwoele zomeravonden.

Boven de slaapkamer bevindt zich nog een zolderverdieping, waar eventueel mogelijkheden zijn voor het creëren van een knusse kamer.

HERONTWIKKELING
Dit bijzondere loft is in 2008 verbouwd en met oog voor detail afgewerkt tot hetgeen het nu is en voorzien van industriële trappen, sanitair en keuken. Uiteraard is er een nieuwe Cv-installatie geïnstalleerd en is het optimaal geïsoleerd. Kortom dit loft is bij uitstek geschikt voor een creatief of kleine zelfstandige die wonen en werken wil combineren in een inspirerende omgeving.

2.000 M2 GEZAMENLIJKE RUIMTEN
Onder de fabriek bevindt zich circa 2.000 m2 aan oude kelders en ruimten met de oude pekelbakken, kaasplanken et cetera. Deze worden in overleg met de VVE regelmatig gebruikt voor exposities en andere bijzondere evenementen. De VVE is financieel gezond. Bij interesse geven wij u hier graag meer informatie over.

NIJEVEEN, MEPPEL EN GIETHOORN
Het geheel is gelegen in een lintbebouwing (agrarisch gebied) nabij het centrum van Nijeveen met alle voorzieningen op loopafstand. Op slechts enkele kilometers zijn Meppel met uitstekende trein- en snelwegverbindingen (A28 en A32), de bossen van Havelte en het watergebied rond Giethoorn gelegen.

KORTOM
Een geweldig loft voor een creatief. Als pied a terre of als stoere woon- en werkunit is deze plek een droom om in te wonen.

INTERESSE?
Neem contact met ons op wij informeren u graag!

Adres: Kolderveen 30 B 7948 NJ NIJEVEEN
Vraagprijs: € 325.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1894
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Oppervlakte: 192 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).