Deventer

TYPE

Monument

KAMERS

4

LOCATIE

Deventer
Adres: Kleine Overstraat 35 7411 JH DEVENTER
Vraagprijs: € 695.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 284 m2
Oppervlakte perceel: 93 m2

Heerlijk wonen in een rijksmonument midden in de historische binnenstad van Deventer! In een woning van 156 m2 met dakterras boven een verhuurde winkelruimte van 128 m2.

Ligging:
Midden in de historische binnenstad van Deventer staat dit monumentale woon/winkelpand. Gelegen op een uitstekende zichtlocatie; op de kruising van de Kleine Overstraat en de Vleeshouwerstraat, tussen de Brink (markt) en de Lange Bisschopsstraat (hoofdwinkelstraat). Dit is het centrum van de stad met bijzondere winkeltjes, speciaalzaken, restaurants en terrasjes. NS Station en parkeervoorzieningen zijn op loopafstand, evenals wandel-, fiets- en vaarmogelijkheden in de omliggende natuur en op de IJssel.

Pand:
Het rijksmonumentale pand met klokgevel dateert van rond 1650 en is oorspronkelijk een pakhuis geweest. Dat is nog te zien aan de hijsbalk, een 4,5 m hoge bgg en een gewelvenkelder. In de jaren 70 is de winkelruimte aan de achterzijde uitgebouwd, waardoor er ook een dakterras aan de achterzijde van de woning is ontstaan. In 2009 is een volledige restauratie van het pand afgerond. Daarbij zijn de winkel en de woning gesplitst. Het geheel is met zorg afgewerkt en verkeert in uitstekende staat van onderhoud.

Woning:
De woning beschikt over drie verdiepingen van elk ca. 50 m2. Het geheel ademt nog de historische sfeer uit, mede door de oorspronkelijke eiken balken die overal in het pand goed zichtbaar zijn. Grote raampartijen zorgen voor een prettige lichtinval.
De hoge hal op de begane grond heeft een garderobe, meterkast en trap naar de eerste verdieping.
Op de eerste verdieping bevindt zich nog een hal met toilet en trap naar de tweede verdieping. De L-vormige woon/eetkamer grenst aan de open keuken en het dakterras aan de achterzijde. De keuken met een hardstenen aanrechtblad heeft een keukeneiland met veel kastruimte en is verder goed geoutilleerd.
De tweede verdieping bestaat uit een hal, een grote L-vormige slaap/studeerkamer (eenvoudig op te splitsen in twee slaapkamers) en een badkamer (bad, douche, dubbele wastafel, toilet, handdoekradiator, wasmachineaansluiting) met een raam aan de achterzijde.
De ruime zolder op de derde verdieping is gesplitst in een slaapkamer met ramen aan drie zijden en uitzicht op de Lebuinuskerk (Grote kerk) en een badkamer (bad, douche, wastafel, toilet, cv-ketel) met een raam aan de achterzijde. Verder beschikt de woning over een berging in de kelder.

Winkel:
De totale winkeloppervlakte is 128 m2, verdeeld over 4 niveaus; op de begane grond een hoge ruimte (4,5 m) van 60m2 met toiletruimte en pantry, een opkamer van 10m2, een souterrain van 13m2 en een gewelvenkelder op stahoogte van 45 m2. De winkel heeft een nieuwe pui in de stijl van het pand van 4,5 m breed en hardstenen vloer. De ruimte is verder voorzien van eigen nutsvoorzieningen (gas, water, elektra), CV en radiatoren. De winkel is verhuurd aan een representatieve damesmodezaak.

Deventer:
Deventer is een van de vijf oudste steden van Nederland. Het ligt aan de rivier de IJssel, tussen weilanden en bossen, maar ook vlakbij de rijksweg A1 en heeft een directe treinverbinding naar Amsterdam (1.15 uur), Schiphol Airport (1.20 uur) en Utrecht CS (0.50 uur). Een mooie en praktische plek om te leven, wonen en werken.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).