Vianen

TYPE

Monument

KAMERS

3

LOCATIE

Vianen
Adres: Kerkstraat 53 B 4132 BD VIANEN
Vraagprijs: € 325.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 124 m2

RUIME BOVENWONING IN HET HART VAN DE BINNENSTAD VAN VIANEN!
Op een markante locatie midden in de historische binnenstad, met de eeuwenoude Voorstraat aan je voeten, ligt op de 1e etage boven twee winkels, deze ruime BOVENWONING (appartementsrecht) met een netto woonoppervlak van ca. 124 m² EN een gezellig DAKTERRAS van ruim 62 m² op de (ochtend)zonnige Oostzijde. Deze unieke bovenwoning (beschermd stads- en/of dorpsgezicht) dateert van oorsprong uit ca. 1850. Na diverse wijzigingen door de eeuwen heen kreeg het na 2001 zijn huidige indeling. De toegang vindt plaats vanaf de achterzijde aan de Kerkstraat, terwijl de living naar de Voorstraat-zijde gesitueerd ligt. Via een gezamenlijk pad en en privé opgang, is zowel het dakterras als de woonruimte zelf bereikbaar. Veilig en besloten dus! Parkeren kan op loopafstand (vergunningsysteem voor bewoners). De staat van onderhoud is goed; de afwerking is keurig en eventueel naar eigen inzicht aan te passen. De inhoud meet ca. 540 m³ incl. extra zolderruimte aanwezig. Aan ruimte dus geen gebrek!

ALGEMEEN:
Via een gezamenlijk (rij)pad, gelegen aan de Kerkstraat, is de eigen afgesloten entree bereikbaar. In deze ruimte bevinden zich de meterkast en trapopgang naar boven en het dakterras. Het dakterras biedt toegang tot de woning.

INDELING:
Ruime entree met garderobe, trapopgang naar de zolderruimte en toegang tot de centrale overloop/hal. Keurige badkamer met toilet, douche, ligbad en dubbele wastafel; masterbedroom aan de voorzijde met vaste kastruimte; royale living eveneens aan de voorzijde gelegen met open haard; open (woon)keuken met volledige (inbouw)apparatuur en extra dakramen; separaat toilet; 2e ruime slaapkamer aan de achterzijde met vaste kastruimte en deur naar het dakterras. De gehele woonetage is voorzien van een laminaatvloer.

ZOLDER:
Nette voorzolder; zeer ruime zolderruimte met o.a. opstelling HR cv. combiketel (’08). Deze ruimte biedt eventueel de mogelijkheid voor het realiseren van een extra slaapkamer.

Aanvaarding: In overleg.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in.
Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vindt u op Funda.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).