Eemnes

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Eemnes

UNIEK SFEERVOL MONUMENT OP FRAAIE HISTORISCHE LOCATIE

De ligging aan deze authentieke doodlopende weg met oude klinkers nabij de oude kerk is werkelijk schitterend. Dit fraaie rijksmonument met uitzonderlijk diepe achtertuin is gelegen in het monumentale centrum van Eemnes. De oorsprong van deze voormalige "LANGHUIS BOERDERIJ" met "TOPGEVEL" gaat terug naar het begin van 17e eeuw.

De voorzijde is fraai: boven de voordeur de gietijzeren levensboom, de gemetselde gevel met muurankers en de grote ramen met roedeverdeling. Ondanks de modernisatie, die heeft gezorgd voor luxe en comfort, zijn ook in de woning diverse stijlkenmerken bewaard gebleven. Robuuste balken, fraaie plavuizen, een vide, de schouw in de zitkamer en woonkeuken.

De woning is gelegen op een perceel van 370m² met aan de achterzijde de diepe besloten, zonnige tuin, met meerdere terrassen, berging en praktische achterom naar de winkels. Nabij bevinden zich diverse winkels, scholen, de uitgestrekte Eempolder, bossen en heide. Het huis bevindt zich op korte afstand van de uitvalswegen A1 en A27 (30 minuten naar Amsterdam of Utrecht) en directe busverbindingen naar station Bussum of Hilversum.

Een heerlijke plek om te wonen! Centraal gelegen tegen het ‘knooppunt Eemnes’ en dan toch zo’n uniek huis op een unieke plek op een unieke locatie.

INDELING

Begane grond
De entree ligt aan de straatzijde. Aan de voorzijde van het huis bevindt zich de zitkamer met authentieke schouw en balkenplafond. De witte deuren met glas en roedeverdeling leiden naar de gezellige woonkeuken. Dit is een fijne ruimte met extra lichtinval door de grote ramen en vide. Ook hier wederom houten balken en een fraaie schouw. De keuken is weliswaar modern maar past uitstekend in het interieur, waarbij luxe inbouwapparatuur en het natuurstenen aanrechtblad het geheel complementeren.

Praktisch is de aparte wasruimte met onder andere bergruimte en aansluitingen voor wasmachine en droger. Vanuit de keuken komt u in het achterportaal / bijkeuken met toegang tot de badkamer en het gastentoilet. De badkamer heeft een ligbad, separate douche en een dubbele wastafel. Het portaal is tevens voorzien van openslaande deuren naar de achtertuin.

Eerste verdieping
Op de verdieping een ruime en lichte overloop met vide en extra werkplek. Er zijn totaal drie slaapkamers en er is een toiletruimte met wastafel. Aan de voorzijde de grote slaapkamer met fraaie vaste kastenwand. Aan de achterzijde de tweede slaapkamer en derde slaapkamer. Er is een bergruimte met CV combiketel opstelling en een bergvliering.

Adres: Kerkstraat 2 A
Vraagprijs: 750.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 147 m²
Oppervlakte perceel: 370 m²


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).