Zaltbommel

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Zaltbommel

Let op: deze rijksmonumentale stadswoning wordt aangeboden met een bieden vanaf prijs!

Aan één van de oudste straten van de historische vesting staat deze statige stadswoning met stoep en dakterrasje op de 2e verdieping.
Hal en werkkamer annex atelierruimte op de begane grond.
Woonkamer met open keuken, hoog 17e eeuws balken plafond met moer- en kinderbalken, houten vloerdelen en een schouw met gashaard op de eerste verdieping.
Slaapkamer en een complete badkamer onder de ruim vier meter hoge geïsoleerde kap op de tweede verdieping.

Bruto-inhoud woning: circa 375 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: circa 105 m²
Perceeloppervlak: 35 m²
Bouwperiode: 17e eeuw

Indeling begane grond
Achter de monumentale voordeur met smeedijzeren deurrooster ligt een halletje. Het deurrooster is ideaal on in de zomerdag te ventileren. In de hal ligt een authentieke plavuizen vloer in blokmotief. De wand aan de rechterzijde is met strak gelakte kraaldelen beschoten. In deze wand bevindt zich een deur naar de werkkamer annex atelierruimte. Ook de vernieuwde meterkast bevindt zich achter deze wand. Een fraaie authentieke trap leidt naar de woonverdieping.
Aan de voorzijde zijn houten buitendeuren met een zestal bovenramen voor voldoende daglicht. De wanden zijn strak gestukadoord en het plafond is voorzien van halogeen inbouwspots. In deze ruimte zijn ook de witgoedaansluitingen en een waskast. Door de ligging aan de straat en separate entree leent deze ruimte zich bij uitstek als atelierruimte.

Indeling eerste verdieping
De eerste verdieping bestaat uit een heerlijke lichte woonruimte voorzien van schouw met gashaard, open keuken en een fraai hoog balkenplafond.
Vanuit de woonkamer is zicht op de omliggende historische bebouwing. Doordat er in de Kerkstraat niet geparkeerd mag worden, heeft deze straat als een van de weinige straten in de vesting nagenoeg altijd een authentieke sfeer. Met het Sint Maartensfeest in november is de Kerkstraat net een sprookje.

Indeling tweede verdieping
Onder de beschoten en geïsoleerde kap met de 17e eeuwse spanten in het zicht bevindt zich een grote open, hoge slaapkamer en een complete badkamer. Aan de voorzijde zijn twee schuiframen met roedeverdeling en aan de zijkant is een dakkapel met ramen met roedeverdeling. Onder de knieschotten is bergruimte met louvre deuren en op de brede vloerdelen ligt tapijt. Er is een complete badkamer met ligbad, douchecabine, wastafel en 2e toilet.
De wanden zijn betegeld met witte wandtegels, terwijl de vloer is belegd met getrommeld marmer. Er zijn Engels kranen toegepast. Een groot Velux dakvenster zorgt voor veel licht. Er is op de slaapkamer een lichtkoepel met daaronder een vlizotrap. Deze vlizotrap biedt toegang tot het zonnige dakterrasje boven de dakkapel.
Vanuit de slaapverdieping en het dakterrasje is een mooi zicht over de historische binnenstad van Zaltbommel.

Bijzonderheden:
Het is een goed onderhouden karakteristieke stadswoning met lijstgevel en witgepleisterde voorgevel voorzien van enkele sierankers. Door de aanwezigheid van de werkkamer op de begane grond biedt deze stadswoning naast wonen de mogelijkheid om wonen en werken te combineren danwel de ruimte in te richten als werkplaats, atelier etc.. Er zijn 19e eeuwse paneeldeuren, (schuif)ramen met roedeverdeling en gedeeltelijk getrokken glas, hoog balken plafond en schouw op de woonverdieping, geschilderde houten vloerdelen en monumentale trap en voordeur.
De woning wordt verwarmd middels een Intergas HR combiketel uit 2017 en een gashaard in de woonkamer. De voorbereidingen om de cv door te trekken van de slaapverdieping naar de woonkamer zijn reeds getroffen. De huidige eigenaren hechten echter erg aan hun sfeervolle gashaard. Door de loop der jaren zijn de elektra, riolering en dakgoten vernieuwd. Het geheel ligt onder een met rode Oudhollandse pannen gedekt schilddak. Op de tweede verdieping is een mooi zicht over de daken van het historische centrum en de Martinus Nijhoffbrug.
Kortom, romantisch wonen voor 1 of 2 personen.

Adres: Kerkstraat 22
Vraagprijs: 250.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 105 m²
Oppervlakte perceel: 35 m²


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).