Blokzijl

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Blokzijl

In 1926 woedde een grote brand in Blokzijl, waarbij veel schade werd aangericht in de Kerkstraat. Het ging op dat moment economisch slecht met de stad en gevreesd werd voor verlies van het historisch stadsgezicht. In hetzelfde jaar kocht Vereniging Hendrick de Keyser een hele reeks panden aan de Kerkstraat aan om verder verval tegen te gaan, waaronder het pand Kerkstraat 20/22. Hierdoor is het historisch stadsgezicht behouden.

Achter de gevel met gemetselde boogvelden van omstreeks 1600 gaan twee woningen schuil. Het rechterdeel van het pand is Kerkstraat 20 en wordt tegen gereduceerde huurprijs in de huidige toestand verhuurd.

Indeling:
Begane grond:
Via de hal met estrikken (boeren plavuizen) komt u in de compacte woonkamer met balkenplafond aan de voorzijde (circa 13 m²). De eenvoudige keuken (8 m²) met granito aanrecht, tegelvloer en vaste provisiekast bevindt zich aan de achterzijde. Via de bijkeuken met opstelplaats voor de wasmachine zijn het toilet en een kleine kelder te bereiken. De bijkeuken is ook via de achterom (geen tuin) toegankelijk.

Eerste verdieping:
Aan de achterzijde een slaapkamer van 12 m² met vaste kast en wastafel, aan de voorzijde twee kleinere slaapkamers (respectievelijk 8,5 m² en 6,6 m²) waarvan één met vaste kast. Tevens bevindt zich op deze verdieping de inloopdouche met wastafel.

Tweede verdieping:
Ruime, lichte ruimte geschikt als berg- of hobby/atelierruimte van circa 40 m², tevens opstelplaats voor de cv-ketel. Een vlizo-trap geeft toegang tot de bergvliering.

Bijzonderheden:
De woning wordt tegen een gereduceerde huurprijs aangeboden vanwege de eenvoudige afwerking.
Deze woning is geschikt voor een eenpersoonshuishouden of een stel zonder kinderen.

Locatie:
Het pittoreske Blokzijl is gebouwd om de belangrijke Havenkolk. Door de ligging aan de rand van het oude land, met in het achterland het mooie natuurgebied ‘De Weerribben’, het Giethoornse Meer en de Wieden, biedt het tevens veel watersportmogelijkheden, zoals surfen, zeilen en kanovaren. U vindt hier nog rust en ruimte. In de winter heeft u hier ongekende schaatsmogelijkheden.

Bereikbaarheid:
Blokzijl is uitstekend per auto en per boot bereikbaar. Basisscholen, sportvoorzieningen en een gevarieerd culinair en winkelaanbod bevinden zich in de directe omgeving. Blokzijl ligt zeer centraal ten opzichte van Steenwijk (10 autominuten), Emmeloord (10 autominuten) en Zwolle (20 autominuten.

Huur: € 590,- (exclusief g/w/e en glasverzekering).
Oppervlakte: circa 75 m² (exclusief berging tweede verdieping).

Adres: Kerkstraat 20 8356 DP BLOKZIJL
Huurprijs: € 590
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: in pittoreske dorpskern, aan rand van natuurgebied
Oppervlakte: 75 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).