Varik

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Varik
Adres: Kerkstraat 14
Vraagprijs: 795.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1884
Ligging: aan rustige weg;landelijk gelegen;vrij uitzicht
Oppervlakte: 330 m²
Oppervlakte perceel: 1710 m²

Aan de rand van het dorp staat aan een lommerrijke straat deze sfeervolle voormalige dorpsschool, omgeven door een met liefde ingerichte cottagetuin met aan de achterzijde vrij zicht over de landerijen.

Riante hal, zonnige woonkeuken in één van de leslokalen, bijkeuken, badkamer met toilet grote woonkamer annex B&B ruimte in het andere lokaal met aangrenzende luxe badkamer, atelierruimte in de voormalige gymzaal en een grote tuinkamer annex berging op de begane grond
TV-ruimte op het entresol boven de woonkeuken en een entresol bij het atelier op de tussenverdieping.
Overloop met werkhoek en een hoek met de voorbereide badkameraansluitingen en twee slaapkamers onder de geïsoleerde kap op de eerste verdieping.

Varik (gemeente West Betuwe) ligt in het Gelderse rivierenlandschap aan de rivier de Waal. Markante herkenningspunten aan de Waalbandijk zijn de Dikke Toren, restant van de middeleeuwse dorpskerk, en de windkorenmolen. Varik is een agrarisch dorp met veel fruitbedrijven en ruim opgezette bebouwing. Het dorp ligt 10 kilometer oostelijk van de A2 en 6 kilometer zuidelijk van de A15. Deze ligging garandeert een uitstekende bereikbaarheid van steden als Utrecht, ‘s-Hertogenbosch, Arnhem en Nijmegen.
In het pittoreske dorp is een openbare basisschool, een BSO, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf en een tennisbaan.

Bruto-inhoud woning: circa 1.425 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 330 m²
Perceeloppervlak: 1.710 m²
Bouwjaar: 1884

Rijksmonument

Indeling begane grond:
Via een door groen omgeven pad is de voordeur te bereiken. Bij de brede voordeur aangekomen is de grootte van het schooltje pas voelbaar. De dubbele voordeur geeft toegang tot de ruime hal. In het verleden kwamen hier de 122 kinderen binnen die in de twee lokalen les hadden. Aan de linkerzijde bevindt zich in het eerste lokaal de woonkeuken, een ruimte van maar liefst 52 m2. Het is een sfeervolle en zonnige ruimte met een hoogte van bijna 4,5 meter. Door de hoge 24-ruits venster valt het licht mooi binnen. De woonkeuken is ingericht met een massief houten keukenmeubel met een terrazzo werkblad. Het meubel is op maat gemaakt uit één Iep, waardoor de houtstructuur van het ene front prachtig doorloopt in het andere. De vloer is eigentijd afgewerkt met een beton ciré vloer voorzien van vloerverwarming. Voor maximaal comfort en gezelligheid is er een houtkachel. Achter de keuken is een bamboe vloer gelegd die doorloopt in de bijkeuken annex achterhal. Vanuit de keuken geeft een deur toegang tot de tuin en tot het atelier. Aan de rechterzijde van de hal bevindt zich in het tweede lokaal de woonkamer. Hier ligt een in Hongaarse punt gelegde zeer hoogwaardige eiken parketvloer met vloerverwarming. Deze woonkamer (52m2) is momenteel in gebruik als B&B https://abnb.me/aUBG0K2Ih1. Aansluitend bevindt zich een luxe badkamer met inloop regendouche, ligbad en Bliss wastafelmeubel. De wanden zijn kunstzinnig afgewerkt met exclusieve Bisazza glasmozaïeken. Vanuit de woonkamer is een portaal dat toegang geeft tot de tuinkamer annex berging. Deze ruimte verdient het om te worden gerenoveerd, zodat er een hele fijne (achter)tuingerichte kamer ontstaat. Vanuit de hal is ook de oude gymzaal bereikbaar. De lichte ruimte is momenteel in gebruik als atelier, maar leent zich ook uitstekend als 2e woonkamer, praktijk aan huis, werkkamer of slaapkamer, waardoor je volledig beneden kunt wonen. Op de begane grond is nog een badkamer; een eenvoudig afgewerkte ruimte met douche, wastafel en toilet.

Indeling tussenverdieping:
Op de eerste verdieping zijn twee entresols. Boven de woonkeuken is een entresol van 18m2 die wordt aangewend als TV-kamer. Bij het atelier is een kleiner entresol voor bijvoorbeeld de opslag van schilderijen.

Indeling eerste verdieping:
Deze verdieping bevindt zich onder de gerestaureerde en uitstekend geïsoleerde kap. Er zijn momenteel twee slaapkamers en een enorme overloop. Hier is nog ruimte voor een extra slaapkamer en badkamer. Voor de badkamer zijn de voorzieningen als water en rioleringsaansluitingen al voorbereid. De twee slaapkamers hebben beide het formaat van een suite en dakvensters zorgen voor een zee aan licht.

Bijzonderheden:
Dit karakteristieke pand dat in 1884 in spouw in gebouwd biedt alle ruimte om sfeervol te wonen al dan niet in combinatie met een aan huis gebonden beroep. Het geheel is met liefde en aandacht onderhouden, waarbij alleen de verbouwing van de tuinkamer aan de nieuwe bewoners wordt overgelaten. Deze zou na verbouwing uitstekend kunnen worden getransformeerd tot werkruimte, tuinkamer, hobbyruimte of gewoon een praktische werkplaats.
Het pand wordt omgeven door een romantische tuin met een keur aan bloeiende vaste planten, volwassen bomen en heesters. De achtertuin bestaat voornamelijk uit gazon dat visueel overgaat in de achtergelegen weilanden. In de voortuin is ruimte om te parkeren en voor de elektrische rijder, ligt er reeds een elektraleiding naar de parkeerplaats.
Zoekt u een verrassend pand met een rijke historie temidden van het groen in de Betuwe, kom dan eens kijken.

Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).