Rossum

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Rossum

Op markante locatie staat op een zongericht perceel deze vrijstaande monumentale woning met dubbele houten garage en een diepe onderhoudsvriendelijke tuin.

Centrale gang, woonkamer met erker, werkkamer, eetkeuken, wijnkelder, bijkeuken annex achterhal op de begane grond.
Overloop met ruimte voor een werkhoek, drie slaapkamers, waarvan één met garderobewand en een compleet ingerichte badkamer op de eerste verdieping
Bergvliering op de tweede verdieping.

Het historische deel van het dorp Rossum kenmerkt zich door brede lommerrijke lanen, waaronder de Burchtstraat, de Kerkstraat en de Slotselaan. De bebouwing aan deze straten wordt gevormd door een gevarieerd aanbod van landhuizen, villa ’s en herenboerderijen, afgewisseld met enkele 20e eeuwse woonhuizen, waar deze woning er één van is. Rossum maakt onderdeel uit van een uniek stukje Nederland dat wordt omsloten door enerzijds de rivier de Maas en anderzijds de Waal. Het dorp is rustig doch strategisch gelegen op zo ’n 5 minuten van de A2.
Rossum is een door velen gewaardeerde open gemeenschap met ongeveer 2.500 inwoners. Alle basisvoorzieningen zoals een supermarkt met zondagsopening, een huisartspraktijk, een openbare basisschool, twee kinderdagverblijven met BSO en sportclubs liggen binnen de dorpsgrenzen. Vanuit Rossum is ’s Hertogenbosch binnen 15 minuten bereikbaar. Het station in Zaltbommel bevindt zich op fietsafstand.

Gemeentelijk monument

Bruto inhoud woning: circa 670m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 164m²
Perceeloppervlak: 734m²
Bouwjaar: 1903

Indeling begane grond:
Via de voortuin met Buxushagen en vier grote leilindes is de voordeur te bereiken. Achter de monumentale voordeur gaat een lange gang met authentieke plavuizen schuil waaraan de woonkamer, werk- annex slaapkamer en eetkeuken liggen. Aan het eind van de gang is een hoge glasdeur naar de tuin. Aan de zonzijde bevindt zich de woonkamer met erker. De woonkamer heeft een hoog stucplafond, hoge 7-ruits vensters met binnenluiken en een fraaie natuurstenen vloer voorzien van vloerverwarming.
Aan de andere zijde van de gang is een werk- annex slaapkamer met vaste kast en twee hoge schuiframen met binnenluiken en zicht op de voortuin. De klassiek ingerichte eetkeuken ligt aan de tuinzijde en is voorzien van inbouwapparatuur en een natuurstenen werkblad. In de eetkeuken is de vloer belegd met Belgisch hardsteen voorzien van vloerverwarming. Onder de keuken bevindt zich een wijnkelder.
Direct aan de keuken grenst de bijkeuken met toilet en de witgoedaansluitingen. Aan de achterzijde van de bijkeuken bevindt zich een grote achterhal met drie tuingerichte ramen en een buitendeur. Deze achterhal leent zich daarom ook goed als hobbyruimte.

Indeling eerste verdieping:
Aan de ruime overloop grenzen drie slaapkamers en de badkamer. De overloop biedt desgewenst nog ruimte voor het realiseren van een extra kamer. Er zijn twee kinderkamers en een ouderslaapkamer onder de geïsoleerde kap. In de ouderslaapkamer is een grote garderobewand. De badkamer is ingericht met een ligbad, douchecabine, wastafel en 2e toilet. De ruimte is door de brede dakkapel heerlijk licht en de sanitair- en tegelkeuze tijdloos. Vanaf de overloop leidt een vlizotrap naar de bevloerde bergzolder.

Bijzonderheden:
Deze met zorg onderhouden monumentale woning staat op een markante locatie in het geliefde Rossum. De woning leent zich bij uitstek voor een jong gezin. Er is een extra slaap-/werkkamer op de begane grond die kan worden aangewend als speel- of tv-kamer en de zonovergoten tuin is een uitgelezen plek om te spelen. Aan de achterzijde van de tuin is een veilige achterom naar de rustige Wilhelminastraat.
De woonkamer is heerlijk licht door de hoge ramen en er is zowel zicht op de voor- als de achtertuin. Deze ramen zijn overigens net als alle ramen volledig vernieuwd en voorzien van HR++ beglazing. Onder de kozijnen zijn natuurstenen onderdorpels aanwezig. De op het zuidwesten gelegen tuin is onderhoudsvriendelijk ingericht met een groot terras met van met gebakken klinkers omlijnd hardsteen, gazon, wintergroene hagen en een border met heesters. Via een paadje van gebakken klinkertjes is een zonneterras bij de garage bereikbaar. De dubbele garage heeft twee elektrisch bedienbare houten garagedeuren en een bergvliering. Voor de garage is een parkeerruimte met gebakken klinkers. Het perceel kan aan de achterzijde volledig worden afgesloten door een automatisch bedienbaar smeedijzeren sierhek. Als u een fijn, goed onderhouden en zonnig huis op een markante locatie zoekt, is dit uw kans.

Adres: Kerkstraat 11
Vraagprijs: 529.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1903
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 164 m²
Oppervlakte perceel: 734 m²


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).