Oisterwijk

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Oisterwijk

Dit monumentale herenhuis gelegen aan het sfeervolle Kerkplein van Oisterwijk met zicht op de Petrus Kerk (architect: Pierre Cuypers van het Rijksmuseum in Amsterdam) biedt de liefhebber van historische panden een unieke mogelijkheid om in het gezellige centrum van Oisterwijk te wonen.
Het herenhuis, een voormalig woon-winkelpand ontworpen onder eclectische architectuur, met een inhoud van ca. 925 m3 en een woonoppervlakte van 300 m2, is gebouwd in 1875.Het heeft nog een aantal fraaie authentieke elementen, zoals o.a. glas in loodramen, hoge plafonds, een schouw met haard en een fraai trappenhuis. Een ommuurde stadstuin biedt in de zomer rust en privacy.

INDELING HOOFDWONING
Een entreeportaal met dubbele deuren geeft toegang tot de woonkamer (ca. 45 m2). De woonkamer heeft een prachtig uitzicht op de aan de overkant gelegen monumentale kerk. Vanuit het trappenhuis is de kelder bereikbaar.
Achter de woonkamer ligt de woonkeuken (ca. 25 m2) met een antieke schouw en een Leuvense potkachel (overigens is de woning prima verwarmt middels centrale verwarming). Een tweede hal geeft evenals de woonkeuken toegang tot een overdekte binnenplaats die het achterhuis scheidt van de hoofdwoning. Achter dit achterhuis ligt de intieme stadstuin.

EERSTE VERDIEPING
Via het trappenhuis bereikt u de overloop met de wasruimte, vaste kasten, de badkamer en vier ruime slaapkamers (resp. 18,14,12 en 12 m2).

TWEEDE VERDIEPING
Deze grote zolderruimte met fraaie kapconstructie heeft volop bergruimte.

HET ACHTERHUIS
Via de overdekte binnenplaats is het achterhuis bereikbaar. Dit achterhuis is als volgt ingedeeld: hal met toilet, woonkamer, open keuken en badkamer. De woonkamer heeft dubbele terrasdeuren naar de stadstuin. Op de 1e verdieping ligt een grote slaapkamer (voorheen twee kamers). Hiermee is het achterhuis uitermate geschikt voor inwoning van ouders, hulpverleners of oudere kinderen. Maar een B&B, kantoorruimte, praktijkruimte, atelier en/of tuinkamer kan natuurlijk ook.

Dit multifunctionele object is uitstekend geschikt om te worden omgetoverd tot een prachtig object dat niet alleen historie, statuur en karakter uitstraalt maar tegelijkertijd ook van alle moderne gemakken is voorzien.
Een bezichtiging biedt u bij uitstek de gelegenheid om eens kennis te maken met de vele mogelijkheden die dit herenhuis heeft.

Adres: Kerkplein 2 5061 EB OISTERWIJK
Vraagprijs: € 597.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1875
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 300 m2
Oppervlakte perceel: 290 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).