Veere

TYPE

Monument

KAMERS

n.b.

LOCATIE

Veere

Een gerenoveerd huis met zes kamers en een grote eetkeuken aan een besloten en zonnige tuin. Hoge kamers met balkenplafonds, vrij uitzicht over de levendige haven aan de Kaai met aan de achterzijde de groene oase van de tuin.

Indeling:
Het huis bestaat uit een voorhuis met drie verdiepingen en een achterhuis met vier verdiepingen dat aan de tuin gelegen is.

Begane grond:
Direct links na de entree is een ruime kamer en-suite (54 m²) met ingebouwde kasten en een prachtige schouwpartij. Het plafond bestaat uit moer- en kinderbalken, op de vloer ligt een eiken visgraatparket. De gang (7 m²) geeft toegang tot de garderobe, de trap en eindigt in een half verlaagde eetkeuken (25 m²). Via de keuken kan de tuin worden bereikt. Hier staat een berging voor fietsen en er is een poort met een achterom.

Eerste verdieping:
Boven de keuken bevindt zich de opkamer (25 m²) die is voorzien van een 18de -eeuwse haardpartij. Via de hoofdtrap wordt de overloop bereikt met een grote houten kast, waarschijnlijk een restant van een oude bedstede. Aan de voorzijde ligt een prachtige grote (woon-)kamer (30 m²) met vrij uitzicht over het water met wederom een schitterende schouwpartij.  Aan de achterzijde ligt een grote slaapkamer (25 m²) met een indrukwekkende en rijk gedecoreerde schouwpartij en een compacte wasgelegenheid met een separaat toilet.

Zolder:
De zolder herbergt twee ruime, sfeervolle slaapkamers (beiden ruim 12 m²) met vaste kasten en is geheel betimmerd met houten kraaldelen. De overloop geeft toegang tot een moderne badkamer met douche en wastafel en een separaat toilet. De opstelplaats voor een wasmachine en een droger bevindt zich in de berging die ook bereikbaar is vanaf de overloop.

locatie:
Gelegen in de historische dorpskern van Veere met haar diverse bezienswaardigheden, watersportmogelijkheden, restaurantjes en terrassen.

In Veere geldt een strikt parkeerbeleid, in de historische dorpskern slechts betaald parkeren of via vergunningstelsel. Aan de rand van de stad is gratis parkeergelegenheid. Er is een directe busverbinding met Middelburg.

Bijzonderheden:
Alleen woonbestemming toegestaan. Bedrijvigheid/detailhandel aan huis of bijvoorbeeld B&B activiteiten zijn niet toegestaan.
Er zijn in verband met de renovatie nog geen foto’s van het interieur beschikbaar.

Oppervlakte: circa 210 m².
Huur: € 1.575,- (exclusief g/w/e en glasverzekering).

Adres: Kaai 89 4351 AC VEERE
Huurprijs: € 1.575
Bouwvorm: bestaande bouw
Ligging: Dorpskern en in een woonwijk
Oppervlakte: 210 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).