Vlijmen

TYPE

Monument

KAMERS

12

LOCATIE

Vlijmen
Adres: Julianastraat 11 5251 EC VLIJMEN
Vraagprijs: € 1.150.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1941
Ligging: beschutte ligging
Oppervlakte: 444 m2
Oppervlakte perceel: 4730 m2

Op riant perceel en op uitstekende locatie gesitueerde, recent geheel gemoderniseerde KARAKTERISTIEKE VRIJSTAANDE VILLA met inpandige garage/berging. Gemeentelijk monument.

Perceel: 4.730 m² eigen grond
Bouwjaar: 1941
Gebruiksopp.: 444 m²
Bruto inhoud: 2.120 m³
Kadastraal bekend: Vlijmen sectie L nummer 2890
Staat van onderhoud: normaal
Aantal kamers: 12 (waarvan 6 slaapkamers)
Centrale Verwarming: gasgestookte cv-combiketel
Energielabel: G (voorlopig)
Tuin: oost
Aanvaarding: in overleg

In een van de fraaiste straten (bomenlanen) van Vlijmen, werd in 1941 onder architectuur van de Delftse School een statige villa gebouwd. De monumentale woning werd in 1958 vergroot/uitgebreid en de afgelopen jaren nog eens onder architectuur van Urban Echoes ingrijpend gemoderniseerd en aangepast aan de huidige wensen van luxe en comfort. Aardig detail daarbij is de familierelatie die bestaat tussen de oorspronkelijke architect Jan Luyben en de architect van Urban Echoes die verantwoordelijk is voor de recente modernisering.

In Vlijmen (gemeente Heusden) is het voortreffelijk wonen. Rust, ruimte en uitstekende infrastructuur zijn ongetwijfeld de belangrijkste sleutelwoorden. Het centrum bevindt zich op loopafstand en biedt een uitgebreid winkelaanbod, leuke restaurants en gezellige terrasjes. De basisschool ligt zelfs (bijna letterlijk) om de hoek. Voldoende keuze in scholen voor voortgezet onderwijs in de directe omgeving. Ze zijn prima per fiets te bereiken. Natuurlijk zijn er goede busverbindingen van en naar Vlijmen. Via een directe aansluiting op de autosnelweg (A59) is ’s-Hertogenbosch binnen een paar minuten bereikbaar. In deze Brabantse hoofdstad vindt u natuurlijk alle voorzieningen die u van een ‘grote stad’ mag verwachten. Het mag eveneens genoegzaam bekend zijn dat via dezelfde A59 er uitstekende verbindingen zijn met plaatsen als Rotterdam, Antwerpen, Utrecht, Tilburg en Eindhoven. Niet voor niets is Vlijmen een ideale woonkeuze voor hen die elders in het land werken en toch de rust en ruimte van een kleinere, gemoedelijke plaats ambiëren.

Toen architect Jan Luyben in opdracht van een toenmalige conservenfabrikant deze statige villa (in landhuisstijl) ontwierp, werden hem geen beperkingen opgelegd. Dat is ongetwijfeld de reden waarom nu nog steeds sprake is van een kwalitatief hoogwaardig pand met toepassing van fraai gedetailleerd metselwerk, hier en daar geaccentueerd met tufsteen, doorlopend dak met Limburgse leipannen gedekte, vormgegeven dakkapellen en koperen goten/hemelwaterafvoeren. Voor deze bouwstijl kenmerkende stalen roederamen met fijne ruitverdeling en luiken. Siersmeedwerk.

Recent is de villa ingrijpend gemoderniseerd en het is zelfs zo recent dat de laatste puntjes daarbij nog op de i moeten worden gezet.

De indeling van het familiehuis is buitengewoon functioneel en biedt alle gezinsleden meer dan voldoende woon-/werk- en slaapruimte. Op sublieme wijze is daarbij de centraal gelegen eetkamer en woonkeuken tot het hart van de villa geformeerd.

De hoofdentree is vooral voornaam en dat gevoel wordt bij binnenkomst in de grote hal alleen nog maar meer benadrukt. Massief eikenhouten deuren, marmeren tegelvloer, volledig nieuw (glad) gestukadoorde wand- en plafondafwerking (compleet met enkele zware eikenhouten steunbalken). Aan de achterzijde van de hal, geven dubbele openslaande deuren rechtstreeks toegang tot de diepe achtertuin. Garderobe. Meterkast met vernieuwde installatie. Gastentoilet met wandcloset en fontein.
Zitkamer met parketvloer, balkenplafond, natuurstenen schouw met open haard, dubbele openslaande deuren naar terras en tuin, glad gestukadoorde wandafwerking.

Werkkamer met parketvloer, ingebouwde kast, in tussenwand met de eetkamer ingebouwde ‘doorlopende’ gashaard, wit gestukadoorde wand- en plafondafwerking. Royale eetkamer compleet met eikenhouten visgraat parketvloer en hetzelfde afwerkingsniveau (inclusief de gas haard) als bij de eerder omschreven werkkamer. Open verbinding met de buitengewoon riante woonkeuken compleet met eikenhouten parketvloer en uitzonderlijk uitgebreide op maat gemaakte keukeninrichting met composiet werkbladen, ingebouwde apparatuur en eiland met ladenblok.
Separate toiletruimte inclusief wandcloset en fonteintje. Toegang naar wijn- en provisiekelder.

Aparte zijentree met hal/gang en speelse vide, eikenhouten parketvloer, een lange wand uitgevoerd in volledig afgebikte/herstelde baksteen, de andere wand als grote houten/glazen pui als transparante verbinding met de aangrenzende familiekamer. Deze fijne en bijzonder lichte kamer is voorzien van een houten balkenplafond en de wanden zijn ook hier weer wit gestukadoord. De naastgelegen (inpandige) garage is rechtstreeks vanuit de familiekamer bereikbaar. Aan de voor-/straatzijde van de garage een kanteldeur. Vanuit de garageruimte een houten verdiepingstrap naar een flinke bergzolder die zich uitstrekt tot de familiekamer.

De eerste verdieping is toegankelijk via een natuurstenen trap en bordes. Vanaf het bordes bevinden zich aan de rechterzijde een tweetal nagenoeg identieke slaapkamers. Beide kamers met dakkapel, houten vloeren, vaste wastafel en kast-/bergruimte, de wanden gestukadoord en het plafond. Vanaf het bordes bevinden zich aan de linker zijde een prachtige grote overloop/hal met toiletruimte, de hoofdslaapkamer met houten vloer, ingebouwde kasten en wit gestukadoorde wand- en plafondafwerking. Open verbinding met een compleet vernieuwde badkamer inclusief dakkapel, vrijstaand design ligbad, inloopdouche en brede (dubbele) wastafel. Dat alles met koperen kranen. Separate garderobekamer met moderne ingebouwde kledingkasten. Logeerkamer eveneens met houten vloer en wit stucwerk, badkamer en suite met inloopdouche en wastafelmeubel. Vanuit de logeerkamer een afzonderlijke ruimte. Dan tot slot nog een kleine slaapkamer ingericht als was- en linnenkamer.

Vaste bordestrap naar de tweede verdieping. Grote, speelse overloop/hal met enig niveauverschil. Zowel links als rechts een bijzonder sfeervolle en ruim bemeten slaapkamer met houten vloer en dakkapel. Tussen de beide kamers is bij de recente verbouwing een compleet nieuwe ruimte gecreëerd waarin een (3e) badkamer is opgenomen, een toiletruimte als ook nog een extra garderobekast.
Over de gehele bovenverdieping is de houten kap en zijn de houten spanten volledig in het zicht gehouden waardoor er een extra ruimtelijk effect wordt verkregen.

Op een paar kleine puntjes na is de villa klaar voor de nieuwe eigenaar/bewoner. Misschien nog wat extra isolatievoorzieningen aanbrengen en de tuin naar eigen idee of wens inrichten. De monumentale bomen en fraaie beplanting vormen daarvoor al een prima basis.

De informatie is met zorg samengesteld doch de makelaars aanvaarden geen aansprakelijkheid voor onjuistheden in en onvolledigheden van de opgenomen informatie, noch kan aan de vermelde informatie enig recht worden ontleend.

De verkoop van deze exclusieve villa wordt collegiaal aangeboden door:
Bijzonder Wonen (makelaar Frank Haze)
Peperstraat 29
5314 AM Bruchem
Telefoon: 0418 – 68 03 64
E-mail: info@bijzonderwonen.com

en

buro t‘ sas (makelaars Robert-Jan en Gerald t’Sas)
Dorpsstraat 27
5261 CJ Vught
Telefoon: 073 – 656 26 49
E-mail: info@tsas.nl


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).