Den Helder

TYPE

Monument

KAMERS

1

LOCATIE

Den Helder
Adres: Jan in ’t Veltstraat 94 1781 SL DEN HELDER
Vraagprijs: € 339.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1876
Ligging: aan rustige weg, in woonwijk
Oppervlakte: 600 m2
Oppervlakte perceel: 689 m2

O.L.V.O.O. KERK DEN HELDER TE KOOP

Een uniek herontwikkelingsobject in Den Helder.
In Den Helder staat de O.L.V.O.O Kerk (Onze Lieve Vrouwe Onbevlekt Ontvangen). Dit unieke gemeentelijke monument en blikvanger, gelegen in een van de oudste buurten van Den Helder is nu te koop. Medewerking aan woonbestemming, schetsen reeds gemaakt voor vijf woningen, deze fantastische gotische diamant onder de kerken kan nu van u zijn.

Nu nog een ruwe diamant, maar wel religieus erfgoed met ongekende mogelijkheden! Aan de straatkant bevinden zich maar liefst vier voordeuren, en één aan de achterzijde dus de mogelijkheden zijn te over. Ook in de entree zijn weer vier deuren.Momenteel is de kerk nog in gebruik als atelier/werkplaats waar de huidige eigenaren reeds begonnen zijn met restauratie van de voorgevel en dakgoten. Misschien wilt u hier wel twee woningen van maken of één, binnen het bestemmingsplan kan veel.Door de brede voordeuren passen grote objecten. Een ideaal herontwikkelings / transformatie object met tal van mogelijkheden. De huidige eigenaren kunnen u helpen met het ontwerp.

BESCHRIJVING
Kerk op langwerpige plattegrond en afgedekt met een groot zadeldak van leien. De baslicale kerk is met de facade naar de nieuwstraat gericht en met de lengte as op de as van de straat gericht. Het bouwwerk heeft een hoog middenschip met een hoge lichtbeuk en lage zijbeuken. Aan de achtergevel is een lagere koorpartij aangebouwd, met een rechte afsluiting aan de achtergevel en een zadeldakje eveneens met leitjes belegd. De toren vormt een markante bekroning en is direct achter de voorgevel op de nok van het dak geplaatst. Hij bevat een opengewerkte klokkenstoel met daarboven een spits.

Voorgevel
Forse getrapte steunberen flankeren de voorgevel. In het midden een ingangspartij, die bestaat uit een naar voren komend tuitgeveltje waarin een samenstel van rondbogen is gemetseld, die de dubbele, panelen entreedeuren omvatten. Boven deze naar voren komende ingangspartij is de gevel voorzien van een roosvenster met centraal glas in lood raam en daaromheen acht kleinere ronde glas in loodramen. De voorgevel van de zijbeuken bevatten elk een raampartij van twee vensters met zuiltje ertussen en een rond venster erboven. Aan beide zijden bevind zich een aparte deur/ zij ingang naar de kerk.

Zijgevels
De zijgevels bevatten vijf traveeen, die van elkaar gescheiden worden door steunberen. Elke travee is ingevuld met drie rondboogvensters: een hoge in het midden tussen twee lagere.

Interieur
Het oorspronkelijke tonggewelf is weggetimmerd. Op de gordelbogen zijn rozetten aangebracht. Onder de lichtbeuk loopt een schijntriforium. In de zijbeuken zijn kruisgewelven. De gordel rusten via halfzuilen, op ronde pijlers.

BIJZONDERHEDEN
– Religieus erfgoed
– Gemeentelijk monument
– Voormalige OLVOO kerk met dansvloer
– Woonoppervlak meer dan 600 m2 op de grond en 1.500 m2 mogelijk
– Vele glas in lood ramen in originele staat
– Ruimte voor bijvoorbeeld 5 woningen met ieder glas in lood ramen
– Aantrekkelijke financieringsmogelijkheden via Restauratiefonds
– Oplevering casco “as is” / vrijheid in keuze / schetsen voor 5 woningen aanwezig

BELEGGINGSOBJECT
Ook te koop met huidige huurder, huuropbrengst circa € 18.150,00 inclusief BTW per jaar.

INTERESSE?
Informeer naar de vele mogelijkheden.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).