Laag-keppel

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Laag-keppel
Adres: Jan de Jagerlaan 1
Vraagprijs: 698.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1945-1959
Ligging: aan bosrand;aan rustige weg;beschutte ligging;buiten bebouwde kom;in bosrijke omgeving
Oppervlakte: 242 m²
Oppervlakte perceel: 2128 m²

Aan de rand van een uitgestrekt natuurgebied met bossen die afgewisseld worden door landerijen wordt u aangeboden een VRIJSTAANDE VILLA met garage op een perceel van 2.128 m². Een unieke villa die gebouwd is met de oude bakstenen van het nabij gelegen historische kasteel Enghuizen hetgeen de villa een karakteristieke uitstraling geeft. Gebouwd omstreeks 1950 en door de jaren heen gerenoveerd. Destijds bekend als de burgemeesterswoning van het dorp. Het betreft een villa met veel gebruiksdoeleinden omdat het geheel in feite twee woongedeelten betreft met eigen voorzieningen. U zou kunnen denken aan inwoning van de ouders, mantelzorg en/of een eigen kantoor en/of praktijk/atelier. De villa is voorzien van originele stijlkenmerken zoals de balustrade langs de trap, de leistenen vloeren en parketvloeren in het huis. De architectuur heeft invloeden van Zuid-Afrika met de verschillende klokgevels en is in combinatie met het vrijstaande bijgebouw een stijlvolle compositie. Het betreft het laatste huis in een villawijk alvorens de weg overgaat in een bosgebied met eindeloze mogelijkheden om te wandelen en te recreëren. Een heerlijke plek om veilig en rustig met uw gezin in de natuur te wonen en voorzieningen binnen handbereik te hebben. De jachthaven en de Keppelse golfclub zijn ‘om de hoek gelegen’. Doesburg en Doetinchem zijn op korte afstand gelegen met een uitgebreid aanbod van hoger onderwijs en een compleet aanbod van winkels en overige voorzieningen. Uitvalswegen zijn binnen handbereik. Utrecht is bijvoorbeeld met een uur bereikbaar.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1950. Renovatie sinds 1986.
Bouwwijze: traditioneel opgetrokken in steen/spouwmuren. Dakbedekking middels dakpannen.
Isolatie: voorzien van dubbele beglazing.
Woonoppervlakte: ca. 242 m².
Inhoud: ca. 1.065 m³.
Perceeloppervlakte: 2.128 m².
Energielabel: F (voorlopig).

INDELING

Parterre
Entree, royale ontvangsthal met een bordestrap en een lift. Toilet. Living met parketvloer, open haard met marmeren schouw en een gebrandschilderd raam. Deur naar de tuin. Aangrenzend de eetkamer met enkele wandtegels beschilderd door Mauve, oude houten servieskasten, parketvloer en een deur naar de loggia. Royale woonkeuken met uitgebouwde serre met vloerverwarming. De keuken is in landhuisstijl uitgevoerd en voorzien van een kook-/schiereiland met inbouwapparatuur o.a. keramische kookplaat, vaatwasmachine, oven, magnetron en koelkast. Middels de serre is een lichte en een royale woonkeuken ontstaan. De inzethaard geeft extra sfeer aan het geheel. Tussenhal met vaste kasten en zijentree geeft eveneens toegang tot een praktijkkamer met gashaard. Doorloop naar de tweede woonvleugel.

1eVerdieping
Bordes met raampartij en vide. Slaapkamer met badmeubel en wastafel, vast bureau en kasten en inloopkast. Zeer royale ouderslaapkamer met vaste kasten, dakkapel en deuren naar balkon. Moderne badkamer voorzien van een badmeubel, douche en (hoek)ligbad en toilet. Toegang tot zolder met in het midden stahoogte.

Tweede woonvleugel
Eigen entree, hal. Toilet. Berging. Doorloop naar woonkamer met deuren naar terras, boekenkast en vaste kast. Moderne keuken in lichte kleurstelling uitgevoerd. Moderne badkamer met douchegelegenheid, badmeubel met wastafel, designradiator en aansluitingen wasapparatuur en voorzien van vloerverwarming. Vlizotrap naar zolder met CV-opstelling.

BIJGEBOUWEN

• Garage. Opgetrokken in steen. Dakbedekking door middel van dakpannen. Parkeergelegenheid voor 2 auto’s;
• Carport. Aangebouwd met smeedijzeren staanders. Parkeergelegenheid voor 1 auto;
• Tuinhuis. Opgetrokken in hout. Dakbedekking door middel van riet.

AANVULLEND

• Rondom de villa een royale tuin met gazonpartijen, groenblijvende beplanting, oude bomen en een vijver;
• De tuin is voorzien van een eigen waterbron met tappunten in de tuin;
• Aan de overzijde van de straat vrij wandelen in de uitgestrekte bossen rondom Keppel en Hummelo.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).