Amsterdam

TYPE

Monument

KAMERS

9

LOCATIE

Amsterdam
Adres: Hoogte Kadijk 36 1018 BM AMSTERDAM
Vraagprijs: € 1.500.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1720
Ligging: aan rustige weg, in centrum, in woonwijk
Oppervlakte: 229 m2
Oppervlakte perceel: 66 m2

Charmant rijksmonument met gevelsteen van 229 vierkante meter in het nautische deel van de oude stad. Het huis heeft een totale restauratie ondergaan in 1998 inclusief fundering. Het huis is geschikt voor grote gezinnen, door de praktische indeling. Er zijn zes slaapkamers, een woonkamer op de bel-etage en een woonkeuken in het souterrain met goede stahoogte. De woning ligt in een kindvriendelijke buurt en is gelegen op eigen grond.

Een prettig familiehuis op een bijzondere locatie in het Centrum, nabij Artis, het Scheepsvaartmuseum en de oude haven. Er zijn goede scholen in de directe omgeving en op het Kadijksplein zijn diverse winkels en leuke horecagelegenheden.

Een uniek heel pand met eigen karakter en een zonnig terras. Op iedere verdieping zijn de (slaap)kamers van een goed formaat en is er eigen sanitair. Het rijksmonument is geregistreerd onder nummer 205

Indeling
Bel-etage:
Entree, hal met garderobe, woonkamer een en-suite van hout en glas, aan de voorzijde is de mediatheek/ TV-kamer en aan de achterzijde de bibliotheek met open haard. In de uitbouw is een werkruimte en het gastentoilet.

Eerste verdieping:
Kamer voor met inbouwkast en centraal in het midden het “Amsterdamse” trappenhuis met veel opbergkasten en een badkamer met toilet, inloopdouche, en een wastafel. Aan de achterzijde een lichte slaapkamer met een atelier in de uitbouw. Een ruimte met ramen op het zuiden en het westen.

Tweede verdieping:
Ook hier centraal gelegen een badkamer met Portugese tegels, vloerverwarming, ligbad, wastafel en kastruimte voor de wasmachine, droger en het linnengoed. Aan de voorzijde een goed formaat slaapkamer en aan de achterzijde een kamer met uitloop naar het dakterras op het zuidwesten met volop middag- en avondzon.

De kapverdieping:
Twee slaapkamers met in het midden een sanitair gedeelte met een wc en douche. Verder op de overloop een wastafel en er is een kast waar de cv is geïnstalleerd. Vanuit de overloop is de vliering te bereiken waar veel bergruimte is en toegang tot de goten.

Souterrain:
Heeft een eigen toegang. Aan de voorzijde is het eetgedeelte en aan de achterzijde is de keuken met open haard! De keuken is rijk geoutilleerd en heeft een groot Boretti gasfornuis met 6 branders, een grote oven, spoelbak met mengkraan, vaatwasser en een afzuigkap. In de uitbouw is bergruimte. De keuken staat in verbinding met een binnen – en buitenruimte. Het best te betitelen als serre, deze is verwarmd en er liggen plavuizen in terra kleuren.

Iedere slaapetage is voorzien van eigen sanitair.
Bijzonderheden
– Uitstekende woonlocatie en gelegen op eigen grond;
– Twee open haarden, waarvan een in de keuken;
– Bourgondische woonkeuken met eigen toegang;
– Zonnig dakterras;
– In veel kamers zijn de radiatoren omkast;
– Goed bereikbaar;
– Rijksmonument met charmante gevel;
– In 1998 onder architectuur verbouwd met als doel een woonhuis voor gezin met vier kinderen.
– Tijdens de renovatie zijn fundering, achtergevel, elektra, CV en al het leidingwerk nieuw opgebouwd, cq aangelegd;
– Uitstekend gelegen in het centrum, maar wel in een rustige omgeving en op loopafstand van Artis.

Om een afspraak te maken kan u contact opnemen met ons kantoor of via de contact button op de Funda site.

Charming listed building (national monument) with a gable stone, 229 m2, located in the nautical area of the old city. In 1998 the house was completely renovated, including the foundation. Due to its convenient layout, this house is particularly suitable for a large family. There are six bedrooms, a living room on the (elevated) ground floor and a large kitchen diner in the basement with a good ceiling height. The neighborhood is child friendly and the house is located on freehold land.

A pleasant family home on a special location in the city centre, near Artis, Het Scheepvaartmuseum and the old port. There are good schools in the vicinity and various shops and enjoyable cafes and restaurants on Kadijksplein.
A unique, characteristic and complete property with a sunny terrace. The (bed)rooms on each floor are well-sized and all floors have sanitary facilities. The building is listed with the number 205

Layout
Ground floor:
Entry, hall including cloakroom, living room, room en-suite with wood and glass, in the front is the TV-room and the library with a fireplace is in the back. The rear extension serves as an office with a guest toilet.

First floor:
Room with wall unit in the front and in the middle of the floor the ‘Amsterdamse’ stairwell with a lot of storage spaces, a bathroom with a toilet, walk-in shower and a washbasin. In the back is a light bedroom, with an adjoining studio in the extension, a room with south-facing and west-facing windows .

Second floor:
Just like on the first floor, there is a centrally situated bathroom. This bathroom has Portuguese tiles, under floor heating, a bath tub, wash basin and a cupboard to accommodate washing machine, dryer and the linen. In the front is a well-sized bedroom and in the rear is a room with access to the roof terrace facing south-west with a lot of afternoon and evening sun.

Roof floor:
Two bedrooms with sanitary facilities in between, including wc and a shower. A wash basin and a utility room with the central heating unit are on the landing. The landing gives access to the attic with a lot of storage room and access to the gutters.

Basement:
The basement has its own entrance. In the front is the dining area and the kitchen with fireplace (!) is in the rear. The kitchen is fully equipped with a big six-burner Boretti gas stove , a large oven, sink with mixing tap, dishwasher and extractor hood. The extension offers a lot of storage space. The kitchen is connected to both, interior and exterior by an area which can be best described as a conservatory. This area is heated and tiled in terra colours.

Every floor with a bedroom also provides a bathroom/toilet.
Features
-Excellent residential area, freehold;
-Two fireplaces, one of which is in the kitchen;
-Sumptuous kitchen with its own entry;
-Sunny roof terrace;
-Many rooms in the house have encased radiators;
-Easy to reach location;
-Listed building (national monument) with charming façade;
-Architect-designed renovation into a six person family house in 1998;
-During the renovation, foundation, back wall, electricity, central heating system and the piping system were renewed or constructed;
– Excellent location in the center, but in a quiet area and within walking distance from Artis.

Please contact our office or use the ‘contact button’ on the Funda site to make an appointment.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).