Leerdam

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Leerdam

Sfeervol voorhuis van een woonboerderij aan het Hoogeind, een buurtschap even boven Leerdam. Een lintbebouwing met prachtige woonboerderijen in het groene polderlandschap. Rust, ruimte en voorzieningen dichtbij. Buiten wonen centraal in Nederland.

Deze woonboerderij aan het Hoogeind werd gebouwd in 1847. De ramen met vlakverdeling, de buitenluiken en de rieten kap brengen nog de charme van weleer. Doordat het voorhuis in 2005 werd verbouwd en geïsoleerd, heeft het ook het comfort van nu. Met een vloeroppervlakte van 132 m² en een inhoud van 557 m³ is het een prettig en verrassend ruim huis. Het herbergt namelijk een keuken, woonkamer, werkkamer, kelder, wasruimte, maar liefst vier slaapkamers en een bergzolder.

De tuin (510 m²), voor en naast het huis, ligt ideaal op het zuidwesten. De brug met poort biedt toegang tot de oprit, tuinberging en het gazon. De voorzijde is ingericht met leilinden en de kenmerkende siertuin.

In de dagelijkse praktijk wordt de zij-entree bij de keuken meer gebruikt dan de toegang aan de voorzijde. Bij binnenkomst treft u een nette en complete U-vormige keuken met gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser en koelkast. Vanuit de keuken komt u in de woonkamer met daarnaast een separate kamer. De drie vertrekken lopen vloeiend in elkaar over, maar separaat genoeg om afzonderlijk te gebruiken. Zo is de extra voorkamer een prima eetkamer of werkkamer. Op de begane grond zijn ook nog een wasruimte en badkamer aanwezig. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, ligbad en wastafel. In een woonboerderij mag natuurlijk een kelder niet ontbreken. De verdieping is ingedeeld met vier slaapkamers en een extra toilet. De vlizotrap biedt toegang tot de ruime bergzolder.

Regiostad Leerdam ligt op vijf autominuten afstand, terwijl het binnendoor tien minuten fietsen is. Zo zijn de dagelijkse winkel-, sport- en onderwijsvoorzieningen dichtbij. De omringende driehoek A2-A15-A27 maakt deze plek tot een bijzonder goede uitvalsbasis voor uw werk. Kortom, op en top landelijk wonen met al het gemak om u heen.

Beleef op onze website L a n d e r i j e . n l het digitale storybook van dit huis.

Adres: Hoogeind 38 A 4143 LZ LEERDAM
Vraagprijs: € 398.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1847
Ligging: aan rustige weg, landelijk gelegen
Oppervlakte: 132 m2
Oppervlakte perceel: 510 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).