Hoog soeren

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Hoog soeren
Adres: Hoog Soeren 66
Vraagprijs: 869.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1905
Ligging: aan bosrand;aan rustige weg;buiten bebouwde kom;in bosrijke omgeving;landelijk gelegen;open ligging;vrij uitzicht
Oppervlakte: 115 m²
Oppervlakte perceel: 485 m²

Een parel op de Kroondomeinen…

De kroondomeinen. Een uniek stukje Nederland. Een landgoed van meer dan 10.000 hectare. Het dorpje Hoog Soeren straalt een serene rust uit. Het leven speelt zich hier af in een compleet ander tempo. Zandweggetjes door glooiende akkers hebben iets weg van het Engelse landleven. Omringd door deze prachtige bosrijke Kroondomeinen ligt, net buiten de kern van Hoog Soeren, deze prachtige Noorse VILLA met gastenverblijf op een perceel van 485 m² grond. Zowel de villa als de gronden rondom de woning kennen een grote historie. De oorspronkelijke villa, in 1905 gebouwd door kunstenaar Van de Wal Perné, is gebouwd op een perceel grond dat behoorde tot het bezit van Koningin Wilhelmina. De grond was een geschenk van de Koningin aan de kunstenaar. In 1980 is de villa grotendeels herbouwd en voldoet daardoor aan alle moderne tijdseisen. Kenmerkend voor dit unieke object is de schitterende ligging en het prachtige uitzicht over de glooiende akkers. De huidige eigenaren hebben de villa bijzonder goed onderhouden en hier en daar gezorgd voor praktische en goed doordachte verbeteringen. In en rondom de woning zijn prachtige detailleringen aanwezig. Een zeer uniek object!

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 1905 en in 1980 compleet herbouwd. In 2010 zijn de keuken, achterkamer en badkamer volledig verbouwd.
Bouwwijze: traditioneel gebouwd in stenen spouwmuren en gedekt met pannen.
Isolatie: gedeeltelijk voorzien van een geïsoleerde betonvloer. Geïsoleerde spouw. Dubbele beglazing.
Woonoppervlakte: ca. 115 m².
Inhoud: ca. 483 m³.
Perceeloppervlakte: 485 m².

INDELING

Parterre
Entree met voorportaal. Toilet met wandcloset. Garderobe. Woonkamer voorzien van een speksteen houtkachel met functionele oven. De schouw is origineel handgemaakt en opgetrokken uit grote kiezels. Een echte eyecatcher! Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot het terras. Eetkamer met voorraadkast. Prachtige ”Lodder" keuken voorzien van een spoeleiland met granieten blad, Quooker, Miele vaatwasmachine, koelkast en Boretti gasfornuis met dubbele oven en 6 gaspitten.

1e Verdieping
Royale overloop met inbouwkast. Ruime ouderslaapkamer aan de achterzijde met loggia en schitterend zicht over de landerijen. 2e Slaapkamer. Met geringe aanpassingen is het mogelijk een 3e slaapkamer te realiseren. Badkamer voorzien van meubel met 2 verzonken waskommen, een wandcloset en luxe inloop regendouche. De 1e verdieping is voorzien van een mooie PVC-vloer.

2e Verdieping
Middels vaste trap is er toegang tot de 2e verdieping met aansluitingen voor wasapparatuur en de CV-ketel.

INDELING GUESTHOUSE

Parterre
Knusse eet-/woonkamer met eenvoudig keukenblok en toegang tot de royale veranda. Toilet en douche. Via een vaste trap bereikt u de 1e verdieping.

1e Verdieping
Overloop voorzien van bergkast. 2 Slaapkamers waarvan 1 voorzien van balkon met eveneens een fraai zicht.

OVERIGE BIJGEBOUWEN

– Bergschuur/ werkplaats.
– Carport.

TUIN

De tuin bevindt zich rondom de woning en is voorzien van sierbestrating afgewisseld met beplanting en diverse terrassen. Vanaf de veranda die zich aan de voorzijde van de woning bevindt, heeft u fenomenaal uitzicht over de glooiende velden. In de hoek van de tuin is een besloten plek voor de jacuzzi die achterblijft.

VOORZIENINGEN

– De woning is een beschermd dorpsgezicht;
– In 2016 is de buitenzijde van de woning volledig opnieuw geschilderd;
– Het geheel is aangesloten op gas, water, elektra en riolering;
– Er is toestemming voor het bouwen van een kelder;
– De woning beschikt over een alarmsysteem.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).