Oldeholtpade

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Oldeholtpade
Adres: Hoofdweg 211 8474 CG OLDEHOLTPADE
Vraagprijs: € 845.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: -1906
Ligging: aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Oppervlakte: 309 m2
Oppervlakte perceel: 3509 m2

Villa, met de charme van een oude pastorie, nabij Wolvega, Friesland.
Gelegen op een perceel van ca. 3.557 m2 ligt deze karakteristieke Pastoriewoning uit 19-e eeuw met een woonoppervlak van ca. 309 m2 en een inhoud van ruim 1.165 m3, gebouwd in eclectische stijl. Deze royale villa, misschien wel de mooiste pastoriewoning van Friesland, ligt in het zuiden van de provincie nabij het natuurschoon van het Drents Friese Wold, de Friese Meren en de Weerribben en nabij grote plaatsen en steden.

Monumentaal woonhuis, nabij Zwolle en Heerenveen en… Amsterdam (1 uur rijden).
De villa straalt grandeur uit en heeft nog steeds de klassieke rijke uitstraling van de villa’s van de notabelen uit de 19-e eeuw en de eerste helft van de vorige eeuw. Tot en met 1970 fungeerde de woning als pastorie van de lokale kerkelijke gemeente, waarna het in particuliere handen kwam. In de omgeving en op het terrein zelf staan veel monumentale bomen en loopt het wild nog vrij rond. De woning heeft een ruime siertuin met diverse terrassen en een oude boomgaard.

Royale woonkamer met haard en 2 grote kamers voor woon- en werk aspiraties.
Centrale entree met vloer van Indiase leisteen, royale woonkamer met haard, gekoppeld aan een grote woonkeuken boven de grote droge (wijn)kelder met rijk uitzicht over de tuin, met een authentieke schouw en met complete inbouwapparatuur en geheel in overeenstemming met de bouwstijl van de woning. Toilet met fontein en bijkeuken met wasruimte. Aan de andere zijde van de hal en de centrale gang bevinden zich twee grote kamers en suite met fraaie Indiase leistenen vloeren. In de tuin bevindt zich een grote schuur met een apart gedeelte voor sauna en kleedruimte.

Vier slaapkamers en 2 badkamers bieden een warm welkom aan gasten en familie.
Via de afsluitbare houten trap bereikt u de overloop met authentiek daklicht. De 4 slaapkamers en 2 badkamers zijn ideaal voor een grote familie of iemand die regelmatig gasten ontvangt. De berging en de grote hobbyzolder en twee van de slaapkamers beschikken over veel kastenwanden met paneeldeuren. De luxe master badkamer beschikt over een ligbad, separate douche, dubbele wastafel en apart toilet. Verder is er een gastenbadkamer met douche, wastafel en toilet. Vanuit de zolder komt u via een vlizotrap en dakluik op het vlakke dak.

D’Oolde Pastorie is misschien wel de mooiste pastorie woning van Friesland.
De uitstekend onderhouden villa “d’Oolde Pastorie” ligt in een rustige, natuurrijke omgeving (een waterwingebied) aan de rand van Oldeholtpade, gemeente Weststellingwerf. De woning biedt veel woon- en leefcomfort en is ook geschikt als praktijkwoning. De tuin en de ronde oprit voor het huis passen uitstekend bij de bouwstijl van dit heerlijke leefhuis. De fraai aangelegde tuin achter de woning is voorzien van royale terrassen, balustrades, een trappartij, een heerlijke royale overkapping, een tuinberging en een comfortabel draaibaar prieel ‘achter de heg’. Het geheel is zeer vrij gelegen en biedt optimale privacy.

Het geheel is gebouwd in eclectische stijl met rijke metselwerk-decoraties; lisenen en pilasters, waardoor de woning, samen met het karakteristieke gietijzeren hekwerk, als een gemeentelijk monument is aangemerkt.

De kavel van het voormalige koetshuis behoort thans tot het aangeboden object. De naastgelegen boerderij is verkocht en zal worden gerenoveerd.

Hoofdweg 211 te Oldeholtpade (gemeente Weststellingwerf; Wolvega).
Inhoud woning: 996 m3.
Inhoud bijgebouw: 169 m3.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).