Voorthuizen

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Voorthuizen
Adres: Hoofdstraat 138 *
Vraagprijs: 895.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1898
Ligging:
Oppervlakte:
Oppervlakte perceel: 940 m²

Wonen, werken en genieten in deze riante monumentale woon-/kantoorvilla..
Wat een mogelijkheden, wat een beleving!

Graag nemen wij u mee naar een markante beschikbare plek aan het begin van het centrum van Voorthuizen. Wonen, eventueel werken en genieten in het ‘hart’ van Voorthuizen terwijl u met de besloten tuin toch het ultieme gevoel ervaart van wonen in alle rust. Wat een bijzondere combinatie.
In deze fantastische setting mogen wij u te koop aanbieden een stijlvol monumentaal (gemeentelijk) pand met een scala aan gebruiksmogelijkheden. De statige raampartijen, de stijlvolle entree met lange gang, de hoogte van de vertrekken, de bewerkte plafonds, de marmervloer in de hal gecombineerd met de voelbare historie van het pand maken dit tot een uniek en exclusief object met mogelijkheden. Conform het huidige bestemmingsplan heeft het pand de functieaanduiding wonen echter het huidige gebruik is kantoor. Dit object leent zich uitstekend voor aan huis verbonden beroepen en/of bedrijven zodat u kunt wonen en werken op één locatie. Hebben wij u interesse kunnen wekken? Dan nodigen wij u graag uit om een afspraak te maken voor een bezichtiging bij dit pand.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar : omstreeks 1898 en in 2002 volledig verbouwd/gerenoveerd;
Bouwwijze : traditioneel gebouwd, opgetrokken in steensmuren voorzien van voorzetwanden en gedekt met pannen en bitumineuze dakbedekking;
Woonoppervlakte : ca. 299 m²;
Inhoud : ca. 1.364 m³;
Perceeloppervlakte : 944 m².

INDELING

Parterre
Stijlvolle entree met vestibule. Grote hal met kenmerkende lange gang die door het gehele pand loopt en is voorzien van een fraaie marmervloer. Kamer aan de linkerzijde met mooi bewerkt plafond. Kamer aan de rechterzijde met dubbele tuindeuren naar het besloten en zonnige terras. Vervolgens is er een doorloop naar de aansluitende (werk)kamer die is voorzien van schouw met gasblokje. Postkamer. Grote spreekkamer/multifunctionele ruimte voorzien van zij-entree en marmervloer. Kamer aan de achterzijde van het pand met klepraampjes. Twee toiletgroepen en pantry voorzien van koelkast en boiler. Tenslotte nog een achter-entree en vanuit de hal is er toegang tot de kelder.

1e Verdieping
Overloop. Twee kamers aan de voorzijde met toegang tot het kenmerkende balkon boven de entree. Twee grote kamers die beiden zijn voorzien van een dakkapel. Eén kleinere kamer tevens voorzien van dakkapel. Kamer aan de achterzijde voorzien van twee dakraam. Eenvoudige badkamer. Cv-ruimte met recente Nefit CV. Vervolgens is er via een losse trap toegang tot de vliering/berging.

BIJGEBOUW

Stenen schuur; opgetrokken in stenen voet en vervolgens gepotdekseld en gedekt met asbesthoudende golfplaten.

TUIN

Een heerlijke besloten tuin voorzien van hoge beukenhagen en prachtige oude waaltjes. Vanwege de hoge beuken is er optimale privacy. Daarnaast is er door de ligging op het zuiden een zeer gunstige zonligging.

BESTEMMING

Het bestemmingsplan ”Voorthuizen-Centrum” is van toepassing waarbij het verkochte de bestemming ”Wonen-1” heeft. De voor ‘Wonen-1’aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. woning (niet zijnde gestapelde woningen);
b. aan-huis-verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteit;

VOORZIENINGEN

– Voldoende parkeergelegenheid achter de woning;
– Het geheel is aangesloten op alle nutsvoorzieningen.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).