Hoornaar

TYPE

Monument

KAMERS

6

LOCATIE

Hoornaar
Adres: Hoge Giessen 31 4223 MC HOORNAAR
Vraagprijs: € 585.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 2000
Ligging: aan water, aan rustige weg, in woonwijk
Oppervlakte: 154 m2
Oppervlakte perceel: 695 m2

Verrassend ruim! Royaal vrijstaand woonhuis met garage in een rustige wijk aan de Kromme Giessen.
Deze ruime woonhuis met een woonoppervlakte van ca. 154 m² is gelegen op een perceel van 695 m² en grenst aan het karakteristieke riviertje de Kromme Giessen. De woning beschikt onder ander over een ruime L-vormige woonkamer, een open keuken met diverse inbouwapparatuur, de woning biedt de mogelijkheid om kantoor aan huis te houden. Het kantoor is vanuit de hal direct te bereiken waardoor bezoekers niet door het leefgedeelte worden geleid. Op de verdieping zijn 3 royale slaapkamers gesitueerd, daarnaast treft een nette badkamer en een zolder met een slaapkamer en veel bergruimte. Aan de achterzijde van de woning heeft u prachtig vrij uitzicht over riviertje de Kromme Giessen. De achtertuin is fraai aangelegd met diverse beplanting, terrassen en een sfeervolle overkapping aan het water.

Begane grond: entree, hal, meterkast, toilet, trapopgang naar eerste verdieping en toegang tot het ruime kantoor met veel lichtinval; L-vormige woonkamer met serre, openhaard en toegang tot de achtertuin middels schuifpui; ruime open keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur; inpandige garage met overheaddeur en een deur naar de achtertuin.

Eerste verdieping: overloop; 3 slaapkamers, waarvan de masterbedroom voorzien is van een vaste kast; badkamer met ligbad, dubbele wastafel met meubel en een inloopdouche; wasruimte met witgoedaansluiting; separaat toilet.

Tweede verdieping: middels vaste trap te bereiken; slaapkamer; open zolder ruimte met MV-unit en CV-opstelling (Intergas, 2019).

Buiten ruimte :
– Royale oprit met parkeergelegenheid op eigen terrein.
– Verzorgde voortuin voorzien van groenborders en een grindpad.
– Fraai aangelegde achtertuin voorzien van sierbestrating, groenborders, een sfeervolle houten overkapping en terras(sen) aan het karakteristieke riviertje de Kromme Giessen.
– De achterzijde van de woning beschikt over een elektrisch bedienbaar zonnescherm.

Algemeen:
– De woning is volledig voorzien van houten kozijnen met dubbele beglazing.
– De eerste verdieping beschikt over handmatig te bedienen rolluiken.
– Het buitenschilderwerk van de woning is in 2019 opnieuw uitgevoerd.
– Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.
– Er zijn bouwplannen op de grond aan de andere kant van het water. Het betreft een rijwoningen met 4 wooneenheden. De vergunning is echter nog niet verleend.

Ligging: Hoornaar ligt tezamen met andere dorpen langs de Giessen in de gemeente Molenlanden. De schilderachtige lintbebouwing, die het dorp kenmerkt, bevat veel oude boerderijen en woonhuizen. In de wintermaanden kan schaatsend Hoornaar zich hier volledig uitleven en wordt de bekende Molentocht georganiseerd. Van de vele poldermolens die de Alblasserswaard rijk is, vinden we een viertal rondom Hoornaar.

In het dorp vindt u een redelijk compleet voorzieningenniveau. Op korte afstand vinden we het uitgebreide en gezellige stadscentrum van Gorinchem. De centrale geografische ligging van Hoornaar vlakbij het knooppunt van de A-15 en A-27 bij Gorinchem is zonder meer gunstig te noemen. Steden als Rotterdam, Breda, Utrecht en ‘s-Hertogenbosch zijn binnen 30 autominuten bereikbaar.

Schakel direct uw eigen aankoopmakelaar in.
Uw aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega-aankoopmakelaars in Hoornaar vindt u op Funda en bij de NVM/VBO/Vastgoedpro.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).