Nijkerkerveen

TYPE

Monument

KAMERS

n.b

LOCATIE

Nijkerkerveen
Adres: Hoevelakenseweg 12
Vraagprijs: 875.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1900
Ligging: landelijk gelegen;aan rustige weg
Oppervlakte: 156 m²
Oppervlakte perceel: 9770 m²

‘GROOT VODTVEEN’

Deze karakteristieke woonboerderij is gelegen in het buitengebied van Nijkerkerveen, op korte afstand van Hoevelaken met alle voorzieningen. Een heerlijke plek om paarden te houden en te genieten van het buitenleven. Het perceel biedt vier bijgebouwen met maar liefst 8 paardenstallen, een buitenbak met verlichting en ruimte voor opslag. Het woonhuis bevat authentieke elementen en is geheel naar smaak in te delen. Op deze percelen rust een ‘paardenhouderij’ bestemming, hetwelk het geheel diverse mogelijkheden biedt om de paardensport te beoefenen. Een heerlijk groene plek om te onthaasten van de alledaagse drukte, echter centraal in het land gelegen op 5 autominuten van A1 en A28. Binnen 15 minuten bent u in het centrum van Amersfoort met alle voorzieningen.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: onbekend (omstreeks 1900);
Bouwwijze: traditioneel gebouwd;
Isolatie: gedeeltelijk;
Woonoppervlakte: 156 m²;
Inhoud: 586 m³;
Perceeloppervlakte: 9.770 m²;
Energielabel: G (Voorlopig)

INDELING

Parterre
De entree biedt toegang tot de hal, keuken en badkamer. Via de hal bereikt u de woonkamer die veel lichtinval biedt. De woonkamer beschikt over openslaande terrasdeuren en een houthaard. De woonkeuken beschikt o.a. over een keramische kookplaat. De hal biedt toegang tot de slaapkamer op de begane grond, deze kamer bevat drie vaste kasten. Verder is er een bijkeuken voorzien van wasmachine-aansluiting, een spoelbak en aangrenzend bevindt zich een badkamer en separaat toilet met fonteintje. De badkamer is voorzien van een wastafel met meubel en douchecabine.

1e Verdieping
Aan de voorkant een grote slaapkamer met 1 vaste kast en veel bergruimte, aan de achterkant nog 1 slaapkamer en bergruimte. Deze etage heeft een ruime overloop met schuifkasten.

BIJGEBOUWEN

Bijgebouw 1
Bouwjaar 1993. Mooie, degelijk gebouwde stal, voorzien van wasplaats, keukenblok met spoelbak, zadelkamer, 4 Brinco buitenboxen en een garage met roldeur. Tevens is er een hooizolder aanwezig.
De topgevels zijn uitgevoerd in kunststof. Gevels in metselwerk, dakbedekking asbestvrije golfplaten.
Bijgebouw 2
Schuur met overdekt terras en werkplaats. Houten wanden en pannengedekt. Aangebouwd een houthok. Aansluitend een eenvoudige carport.

Bijgebouw 3
Stenen schuur met golfplaten, 2 paardenboxen en een schapenstal, wasbak en kraan.

Bijgebouw 4
Stenen schuur met golfplaten, 2 paardenboxen en een berging / opslag.

BIJZONDERHEDEN

– De woning wordt verwarmd middels CV-installatie (Bosch CV-ketel)
– Rijbak van ± 20 x 30 meter met verlichting en zandbodem;
– Verlichting oprit en tuin;
– Vaste mestopslag;
– Diverse percelen weiland;
– Degelijke erfverharding;
– Fraai verzorgde tuin;
– Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk een rijhal te bouwen.

TUIN

Het perceel is voorzien van een kleine boomgaard met fruitbomen waaronder; appel, peren en pruimen. Naast de boomgaard is er ook een moestuin aanwezig.
De tuin is verzorgd en er bevindt zich naast de woonkamer een terras. Tevens bevindt er zich een overdekt terras bij een van de bijgebouwen.

VERGUNNING(EN)

Op het perceel rust een milieuvergunning waarin 2 volwassen pony’s (3 jaar en ouder), 3 paarden in opfok (jonger dan 3 jaar) en 30 volwassen paarden (3 jaar en ouder) gehouden mogen worden.

WAAROM HEEFT U HIER MET ZOVEEL PLEZIER GEWOOND?

wij hebben er 27 jaar gewoond met heel veel plezier, heel veel rust, ook de klein kinderen hebben hier een fijne tijd gehad. Altijd beesten om de boerderij en hun eigen pony’s en later de paarden.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).