Slootdorp

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Slootdorp
Adres: Hippolytushoeverweg 2 1774 MK SLOOTDORP
Vraagprijs: € 1
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1945-1959
Oppervlakte: 106 m2
Oppervlakte perceel: 1825 m2

Rust, ruimte en prachtige natuur in oer-Hollands decor
Bollenvelden in zinderende kleuren, pittoreske dorpen met oude molens, weidse vergezichten en water zover het oog reikt, het komen en gaan van vissersboten in de haven van Den Oever, de imposante Afsluitdijk die in de einder verdwijnt… in Hollands Kroon in de Kop van Noord-Holland ervaar je Nederland op zijn klassiekst. En op z’n mooist.

Bouwt u binnenkort uw eigen vrijstaande woning plus kleinschalige horeca?
Midden in dat onweerstaanbare oer-Hollandse tableau ligt het perceel Hippolytushoeverweg 2 te Slootdorp in de Wieringermeerpolder. Het ligt verscholen achter hoge eiken, elzen en beuken in de zoom van het prachtige natuurgebied Robbenoordbos even onder Wieringen.

Eigenaar Staatsbosbeheer brengt deze unieke plek in verkoop op erfpachtbasis. Een uitgelezen kans om uw droom te verwezenlijken: uw eigen vrijstaande woning in deze heerlijke serene streek. Na sloop van de bestaande opstallen mag u hier een woning van maximaal 175m² (laten) bouwen.

Verscholen in bos, met uitzicht over landerijen
Uw vrijliggende perceel ligt betoverend mooi in de boszoom aan de Hippolytushoeverweg, aan de rand van het uitgestrekte Robbenoordbos. Deze droomplek, waar ooit de Zuiderzee klotste, ligt op luttele kilometers van de levendige dorpen Hippolytushoef en Den Oever op het voormalige eiland Wieringen.

Het terrein wordt grotendeels omsloten door het bos. Aan de straatkant kijkt u echter vrij uit de uitgestrekte akkers van de Wieringermeerpolder. U ervaart hier straks de weldadige intimiteit van het bos, maar ook de ruimtebeleving en bevrijdende ‘lucht’ van het klassieke polderlandschap. Naast uw terrein staat de werkschuur van Staatsbosbeheer, van waaruit het natuurgebied wordt beheerd en onderhouden.

Geliefd bij wandelaars en fietsers
Met haar ligging halverwege Amsterdam en Leeuwarden is de streek rond Wieringen steeds meer in trek bij toeristen, vooral uit de regio Amsterdam. De streek is geliefd bij wandelaars en fietsers, die er rust en frisse licht komen opsnuiven en genieten van pittoreske dorpjes en mooie vergezichten. Want daarvan is volop voorhanden in de weidse gemeente Hollands Kroon.

Verkoop op basis van erfpacht
Het perceel en de opstallen worden verkocht op basis van een tijdelijk recht van erfpacht en een erfpachtafhankelijk recht van opstal. De grond blijft eigendom van Staatsbosbeheer. Voor het perceel wordt een (erfpachtafhankelijk) recht van opstal gevestigd. De te bouwen woning en eventuele bijgebouwen worden daarmee eigendom van de erfpachter. Het object wordt tegen een vergoeding (koopsom) overgedragen aan u als de toekomstige erfpachter. U doet dus een bod op de opstallen en het bijbehorend recht van erfpacht dat wordt gevestigd. Voor het gebruik van de grond en het opstalrecht betaalt u een aanvangscanon van € 3.313,00 per jaar. Deze canon wordt geïndexeerd en kan worden herzien. De te sluiten erfpachtovereenkomst kunt u downloaden op de website van vlnnonline.nl

Huidige opstallen (slechte staat)
Woning met 2 woonlagen: woonoppervlakte ca. 106 m² (bruto inhoud: ca. 504 m³).
Overige inpandige ruimten: woonoppervlakte ca. 37 m².
Externe bergruimte: oppervlakte ca. 37 m².

Staat van onderhoud
De bestaande opstallen zijn in slechte staat. U mag deze (laten) slopen om plaats te maken voor een woning (max. 175 m²) en eventuele bijgebouwen. De oplevering van de opstallen geschiedt bij het passeren van de akte onder het principe van ‘as is where is’.

Het aanbod in kort bestek
U verwerft het vrijliggende perceel Hippolytushoeverweg 2, Slootdorp (gemeente Hollands Kroon) met opstallen van Staatsbosbeheer, op basis van erfpacht. Het perceel is ca. 106 m² groot. Op het terrein rust een woonbestemming. Het bestemmingsplan biedt tevens de mogelijkheid tot een kleinschalige B&B en, onder voorwaarden, lichte horeca. Hiervoor is toestemming vereist van zowel Staatsbosbeheer als de gemeente.

Alle info en documenten op VLNN Online
Alle informatie over het object, inclusief voorwaarden, documenten en rapporten, vindt u op VLNN Online. Hier kunt u zich ook aanmelden voor een rondleiding en een bod uitbrengen. Website: vlnn.nl/online-verkoop.

Activiteiten Datum
Publicatie verkoopstukken 12 december 2019
Kijkmoment 1 15 januari 2020
Kijkmoment 2 21 februari 2020
Sluiting indienen online inschrijving 12 april 2020,


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).