Angerlo

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Angerlo
Adres: Het Klooster 8 6986 BN ANGERLO
Vraagprijs: € 525.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1850
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, open ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Oppervlakte: 208 m2
Oppervlakte perceel: 6775 m2

In een landelijke setting gelegen, prachtige monumentale woonboerderij met bijgebouw annex smederij, tuin, erf en weiland.

Dit gemeentelijk monument dateert uit 1850 en is een T-boerderij, met een langsdeel en dwarsgeplaatst voorhuis, geheel gepleisterd. Het voorhuis is met pannen bedekt. De achterdeel is afgedekt met een zadeldak met een afwolving aan het einde, ter hoogte van deze afwolving is het riet gedekt en de onderschilden zijn gedekt met pannen.

De achtergevel heeft behalve de inrit met een gemetselde korfboog ook twee mestgangdeuren die allen voorzien zijn van dubbel glas.

De woonboerderij is voor een deel gerestaureerd. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Maar bovenal de authentieke elementen zijn behouden hetgeen u terugziet in de stoere eiken gebinten en staldeuren.

Indeling:
Via de zijingang komt u binnen in de keuken die toegang geeft tot de eetkamer met authentieke haard en oude tegels die zijn behouden gebleven. Naast de eetkamer is de studeerkamer waar nog geen verbouwing heeft plaatsgevonden. De T-boerderij heeft naast de studeerkamer en eetkamer ook nog een tweetal slaapkamers, allen met uitzicht tot de tuin.
De oude deel is omgebouwd tot woonkamer. De oude stalling heeft plaatsgemaakt voor een ruime badkamer met dubbele douche, ruim ligbad, toilet en dubbele wastafel. Vanuit de woonkamer is eveneens de ruime ouder slaapkamer bereikbaar. Dankzij de invulling van daglicht middels de oude staldeuren is er veel lichtinval.

In de keuken is er toegang tot een trap die is verborgen tussen de houten plafonds. Deze geeft toegang tot de vliering. Hier heeft nog geen verbouwing plaatsgevonden.
Eveneens heeft de keuken toegang tot een gewelfde kelder die geheel droog is.

Via een vaste trap in de woonkamer is er toegang tot de eerste verdieping. Op de eerste verdieping is de huidige CV-installatie die er ook op berekend is dat er een badkamer op deze verdieping kan worden gebouwd, evenals een drietal slaapkamers.

Buitenruimte:
De woonboerderij beschikt over een houten tuinhuis met houtopslag ruimte, een garage/smederij, een overkapping, een houten speelhuis en een tuin met boomgaard en weide grond van zo’n 5.145 m2

Bijzonderheden:
– Volledig vrij uitzicht over de weilanden;
– Eigen smederij;
– Mogelijkheden om het naar eigen wens verder af te bouwen;
– Het Klooster heeft geen doorgaand verkeer, uitsluitend de bewoners;
– Het is een gemeentelijk monument;
– Er is een verbouwplan beschikbaar;
– De gemeente Zevenaar heeft een aantrekkelijke subsidie beschikbaar voor eigenaren van gemeentelijk monumenten.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).