Nuth

TYPE

Monument

KAMERS

0

LOCATIE

Nuth
Adres: Hellebroek 32 6361 AC NUTH
Vraagprijs: € 1.150.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1820
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, open ligging
Oppervlakte: 386 m2

Wonen in een landelijk gelegen monumentale Hoeve? Dat kan!
Hoeve Hellebroek in Nuth is een karakteristieke, goed onderhouden, monumentale historische herenhoeve met diverse bijgebouwen, een afzonderlijk appartement/gastenverblijf, een sfeervolle binnenplaats en grote parkachtig aangelegde achtertuin met weids uitzicht, gelegen op goede woonlocatie. In de directe omgeving bevinden zich alle te wensen faciliteiten en vlakbij de belangrijkste verbindingswegen richting grote steden.

Het rijksmonument biedt door zijn goede bouwkundige onderhoudsstaat meerdere toekomstige mogelijkheden zoals dubbele bewoning, mantelzorg wonen, realisatie (vakantie)appartementen, bed en breakfast, wonen/werken, et cetera.

Er is een bouwkundig rapport aanwezig die is opgesteld is door de monumentenwacht. Deze is uiteraard ter inzage. Het advies uit deze rapportage is keurig opgevolgd en afgelopen jaren is het rijksmonument met veel zorg onderhouden.

INDELING:
Begane grond:
Eigen oprit/parkeerplaats voor circa 4 auto’s. de toegang is middels fraai smeedijzeren hekwerk naar entree die aan de achterzijde van de hoeve gesitueerd is. Via de entree komt u in een ruime en fraaie ontvangsthal (13 m2) voorzien van hardstenen vloer en riante trappartij naar verdieping.

Herenkamer (29 m2) met fraaie visgraatparketvloer, een ornamenten plafond waarbij de randen zijn voorzien van authentiek stucwerk en het grote centrale ornament een doorsnede van circa 1 meter heeft en de initialen van de landheer van toen in het plafond prijken. Tevens is er in deze kamer een Luikse openhaard met schouw.
TV/zitkamer (21 m) met parketvloer en sfeervolle houtkachel.

Tussenhal met toegang naar overige vertrekken.
Modern klassiek afgewerkte deels betegelde toiletruimte met zwevend closet en blauwstenen fonteintje. Bibliotheek-/eetkamer/werkkamer (15 m2) met massief houten vloer en boekenwand.

De riante leefkeuken (24 m2) is voorzien van hardstenen vloer, inbouwverlichting en modern klassieke degelijke keukeninstallatie in hoekvorm voorzien van vele handige en vernuftige opbergmogelijkheden en alle apparatuur te weten: vrijstaand fornuis met 5-pits gaskookplaat, brede (Smeg)oven, koelkast, vaatwasser, close-in boiler en hardstenen werkblad met spoelbak.

aansluitend de studeerkamer (11,5 m2) met abdijplavuizen en bergkast. De voorraadkamer/bijkeuken (6 m2) met aansluiting was- en droogapparatuur, vaste wastafel, toilet en douche. Berging/provisie ruimte (2.64 x 1.81 m) voorzien van plavuizenvloer.

Buiten
De schitterende parkachtige achter-, zij- en voortuin, ontworpen door landschapsarchitect Wil Snelders, is voorzien van perkjes, buxus parterres, diverse terrassen, gazon, drinkbak, berging, diverse beplantingen, fraaie struikgewassen en oude bomen. De gehele tuin is voorzien van sfeerverlichting.

De kern van dit unieke object wordt gevormd door de sfeervolle binnenplaats (23.00 x 16.00 m) grenzend aan woongedeelte, appartement, hooischuur, diverse stallen. De gehele binnenplaats is in de avond prachtig verlicht.

Indeling appartement 32A
Inrit aan de voorzijde. Entree via zijkant.

Woonkamer met open keuken (52 m2) voorzien van plavuizen vloer en met open haard, nieuwe keukeninrichting voorzien van diverse inbouwapparatuur. Slaapkamer (8,2 m2).

Deels betegelde badkamer (7 m2) met douche, vaste wastafel, zwevend toilet, opstelling boiler ten behoeve van warm water voorziening en aansluiting wasapparatuur. Vlizotrap naar zolder.

Stallen:
Stal 1 (11.60 x 4.84 m).
Stal 2 (10.00 x 4.84 m).
Stal 3 (11.90 x 4.84 m).

Boven de stallen is er op de eerste verdieping dezelfde oppervlakte aanwezig ten behoeve van berging of andere functies.
Voormalige hooischuur (18.54 x 7.07 m) aan de straatzijde gelegen en voorzien van poort aan de voorzijde en schuifpoort aan de binnenplaats zijde.

Eerste verdieping:
Overloop (5.98 x 2.24 m) met originele houten vloer en plafond is voorzien van originele gipsranden. Hier zijn 4 Slaapkamers:

Slaapkamer 1 (5.33 x 2.77 m) met brede kastenwand.
Slaapkamer 2 (5.33 x 2.85 m).
Slaapkamer 3 (4.30 x 2.50 m).
Slaapkamer 4 (6.25 x 2.00 m) bereikbaar via badkamer en voorzien van 2 dakramen.

Royale, klassiek moderne en goed afgewerkte betegelde badkamer (4.47 x 3.10 m) voorzien van ligbad met blauwe hardstenen omlijstingsrand, verzonken douche, brede geheel in authentiek stijl uitgevoerde wastafel, zwevend closet en bergkast.

Tweede verdieping:
Bereikbaar via vaste trap.

Berging (8.27 x 4.00 m) met nokhoogte van circa 3.93 meter, met opstelling HR CV combi installatie (Nefit Excellent HR, bouwjaar circa 2001, eigendom).
Bergingsruimte 2 (15.33 x 4.00 m).
Bergingsruimte 3 (11.61 x 6.95 m).

Souterrain:
Prachtige gewelf kelder met stahoogte van 1,82 meter en uitgerust als voorraad en wijnkelder.

Algemeen:
Woonoppervlakte woning circa 386 m².
Gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte circa 237 m2.
Gebruiksoppervlakte bijgebouwen circa 293 m² (exclusief vlieringen).
Het object is voorzien van wandisolatie.
Verbruik gas-elektra kosten circa € 127,- per maand.
Een pand met veel sfeer, authentieke materialen, mega mooie parkachtig aangelegde tuin en zeer veel rust.
Ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.
Object met diverse gebruiksmogelijkheden, zoals o.a.: wonen, mantelzorg wonen, dubbele bewoning, kantoor/praktijk aan huis of bed- en breakfast, (vakantie) appartementen, etc.
Zeer gunstige ligging nabij in- en uitvalswegen.
Monumentenwet is van toepassing.
Ligging nabij Maastricht, Heerlen en Aken.
Aanvaarding in overleg.


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).