Mierlo

TYPE

Monument

KAMERS

5

LOCATIE

Mierlo

Op 4 minuten wandelen van het dorpscentrum met alle dagelijkse voorzieningen, op circa 6 autominuten van NS Station Brandevoort en op circa 15 autominuten van centrum Eindhoven, op historische locatie gelegen, gemeentelijk monumentale 2-1 kapwoning met aangebouwde garage en achtertuin. In 1832 gebouwd als bierbrouwerij en na 1870 bewoond door onder andere burgemeester Keunen.

Uniek en authentiek, van grote klasse qua locatie, naar eigen wens aan de binnenzijde af te werken en verder te isoleren, optimaal woongenot middels sfeer, lichtinval, grootte, indeling en gebruik degelijke bouwmaterialen.

De indeling wordt gekenmerkt door een hal met aansluitend de woonkamer, woonkeuken, bijkeuken met badkamer en berging op de begane grond, drie royale slaapkamers met gang op de 1e verdieping en een riante bergzolder/4e slaapkamer op de 2e verdieping.

5 REDENEN OM DEZE GEMEENTELIJK MONUMENTALE 2-1 KAP VILLA OP BIJZONDERE ZICHTLOCATIE TE KOPEN
1. Op unieke en markante locatie gelegen, voormalige rijkspolitiepost in naastgelegen aanbouw c.q. garage, met aangelegde achtertuin op diep perceel van 319 m²
2. Gebruiksoppervlakte circa 180 m² inclusief garage/aanbouw, inhoud maar liefst circa 730 m³ met originele en opmerkelijke plafondhoogtes: begane grond circa 2.85 meter, 1e verdieping deels circa 3.30 meter en 2e verdieping deels circa 2.95 meter
3. Degelijk gebouwd met geheel eigen identiteit aan de buitenzijde, aan de binnenzijde geheel naar eigen wens te moderniseren en verder te verduurzamen, er is een recent bouwkundig rapport van Monumentenwacht aanwezig 2018
4. In combinatie met aparte aanbouw rechts van de woning, ideaal object voor (samengestelde) gezinnen met meerdere kinderen, dubbele bewoning met ouders alsmede inwonende kinderen met zorgbehoefte alsmede de combinatie van wonen en werken aan huis
5. Op 400 meter van het dorpscentrum met alle dagelijkse voorzieningen, op circa 10 fietsminuten van NS station Brandevoort, op circa 8 autominuten van NS station Geldrop, circa 10 autominuten van centrum Helmond en op circa 30 autominuten van vliegveld Eindhoven

BOUWKENMERKEN
Bouwjaar: circa 1832
Energielabel: niet van toepassing, monumentale status
Perceeloppervlakte: 319 m²
Woonoppervlakte inclusief zolder: circa 153 m²
Gebruiksoppervlakte aanbouw/garage: circa 27 m²
Totale oppervlakte: circa 180 m²
Inhoud villa (conform meetcertificaat): circa 730 m³

INDELING BEGANE GROND
Entree via de centraal gesitueerde voordeur aan de Hekelstraat gesitueerd. De hal met de meterkast biedt toegang tot de woonkamer.

De woonkamer is aan de voorzijde gesitueerd, heeft een plafondhoogte van circa 2.85 meter en een oppervlakte van circa 24 m². Deze fraaie hoge hoek-kamer wordt gekenmerkt door de hoge, grote raampartij met veel lichtinval en biedt toegang tot de woonkeuken.

De woonkeuken heeft een oppervlakte van circa 18 m² en is uitgevoerd met een wandopstelling met rvs werkblad en voorzien van een dubbele spoelbak en afzuigkap. Er is een manshoge provisiekelder onder de trappenpartij. Vanuit de keuken is er toegang tot de gang met inbouwkast en vaste steektrap naar de eerste verdieping en de bijkeuken met aansluitend badkamer.

De bijkeuken heeft een oppervlakte van circa 6 m² en is voorzien van aansluitingen voor de wasapparatuur. Er is toegang tot de badkamer en de berging met deur naar de achtertuin.

De badkamer is tot plafond betegeld en voorzien van een inloopdouche en een wastafel. Het geheel is uitgevoerd met een handdoekradiator en mechanische ventilatie.

De berging met loopdeur naar de achtertuin, heeft een oppervlakte van circa 15 m². Hier is de opstelling van de cv-combi-ketel (HR Nefit 2008 )alsmede toegang tot het toilet.

Het toilet is tot het plafond betegeld en uitgevoerd met een closet en fontein.
Nagenoeg de gehele begane grond is voorzien van gebakken vloertegels, deels granol en deels stucwerk wanden en houten schroten plafonds, met uitzondering van de woonkamer, waarbij de houten constructiebalken in het zicht zijn.

INDELING EERSTE VERDIEPING

Via de dichte trap in de gang, bereikt u de overloop met inbouwkast onder de trappenpartij en glas-in-lood raam. De overloop met balustrade biedt toegang tot de gang naar de drie slaapkamers en de dichte trap naar de tweede verdieping. Zowel de overloop als de gang hebben een plafondhoogte van circa 3.30 meter.

Slaapkamer 1 heeft een plafondhoogte van circa 3.30 meter en een oppervlakte van circa 13 m² en is aan de voorzijde van de woning gelegen.

Slaapkamer 2 heeft een een oppervlakte circa 9 m².
Slaapkamer 3 heeft een oppervlakte circa 13 m² en is aan de achterzijde gelegen.

De gehele eerste verdieping is voorzien van vloerbedekking, deels houten schroten en deels stucwerk wanden als ook deels schroten en deels pleisterwerk plafonds.

INDELING TWEEDE VERDIEPING
Via de afgesloten vaste dichte trap op de gang op de eerste verdieping, bereikt u de tweede verdieping, welke is voorzien van een tweetal dakramen.

De tweede verdieping is momenteel in gebruik als bergzolder met een plafondhoogte van circa 2.95 meter en kan middels een bouwkundige aanpassing ook als 4e slaapkamer aangewend worden. Vanuit de tweede verdieping is er middels een afgesloten deur toegang tot de naastgelegen woning aan Prelaat Brantenstraat 2.

AANBOUW (VOORMALIGE RIJKSPOLITIEPOST)
Aan de rechterzijde van de woning is een aanbouw gesitueerd met een afmeting van circa 6.50 x 4.63 m. Deze aanbouw voorzien van een raampartij en een loopdeur aan de voorzijde, dubbele openstaande deuren aan de achterzijde en een loopdeur aan de zijgevel.

Het geheel is in spouw gebouwd, voorzien van een zadeldak met gebakken pannen en uitgevoerd met elektra In de kap van deze aanbouw is volop bergruimte welke toegankelijk is middels vlizotrap.

ACHTERTUIN EN ZIJTUIN
De achtertuin is op het noordwesten gelegen, circa 16 meter diep en circa 15 meter breed. Deze omsloten tuin is geheel omheind en privacy biedend. De tuin is aangelegd in sierbestrating met gazon en diverse volwassen bomen, hagen en beplantingen. Middels de dubbele poort aan de rechterzijde is er mogelijkheid tot parkeren op eigen terrein.

LOCATIE EN UITZICHT
Dit uitzonderlijk woonhuis, is gelegen op de hoek Prelaat Brantenstraat en Hekelstraat, aan de rand van het gezellige centrum van Mierlo, tussen Helmond en Geldrop. Het geheel is strategisch uitstekend gelegen op een zichtlocatie met enerzijds Bouwmarkt Multimate en anderzijds Lenssen Manders Mode.

In Mierlo wordt het bourgondische Brabantse landelijke leefgenot gecombineerd met praktische voorzieningen; Plus, Lidl, Bruna, Kruidvat, Hema, een postkantoor, de slager en de bakker alsmede diverse culturele- en sportvoorzieningen, zijn op loopafstand gelegen.

Basisschool de Kersentuin is op 2 fietsminuten gelegen en de basisschool ‘t Schrijverke op 3 fietsminuten gelegen.
Er zijn rechtstreekse verbindingen naar grotere steden als Eindhoven en Helmond. Het centrum van Eindhoven is goed en eenvoudig bereikbaar via de Geldropseweg. Het NS-station van Helmond Brandevoort is op circa 6 autominuten en op circa 10 fietsminuten gelegen.

GELDROP-MIERLO EN OMGEVING
Tot 1 januari 2004 was Mierlo een zelfstandige gemeente. Uiteindelijk fuseerde Mierlo met Geldrop tot Geldrop-Mierlo. Het aantal inwoners in Geldrop-Mierlo op 1 januari 2018 was 39.260, Geldrop had op dat moment 28.767 inwoners en Mierlo 10.493 inwoners.

Mierlo wordt grotendeels ontsloten door de voormalige provinciale weg N614, die Mierlo met Geldrop en Helmond verbindt. Ook lopen er wegen naar Lierop en Nuenen. Via Geldrop en Lierop kan men op de A67 komen. De belangrijkste route naar Eindhoven loopt via de Brandevoortse Dreef en de A270.

In de buurt van Mierlo liggen de stations Helmond Brandevoort, Helmond ‘t Hout en Geldrop met een halfuursdienst met stoptreinen. Het dichtstbijzijnde intercitystation is station Helmond.

Geldrop ligt aan het Eindhovens Kanaal en wordt doorsneden door de Kleine Dommel en de spoorlijn Eindhoven-Weert. Historisch gezien is Geldrop ontstaan uit drie kernen. Het eigenlijke Geldrop, Braakhuizen, dat ten oosten van de Kleine Dommel ligt en Hoog Geldroop, de belangrijkste nederzetting van de vroegere gemeente Zesgehuchten dat ten westen van de spoorlijn ligt.

De gemeente heeft goede voorzieningen op het gebied van onderwijs. Naast een school voor speciaal onderwijs is er ook het Strabrecht College, een school voor voortgezet onderwijs. Er zijn ook goede andere voorzieningen zoals het St. Anna ziekenhuis en diverse NS stations zijn nabij gelegen.

Er zijn veel recreatieve voorzieningen. Denk aan de rijke historie die terug te vinden is bij het Weverijmuseum en het kasteel, een uitgebreid fiets-, wandel- en ruiternetwerk, de prachtige Strabrechtse heide, bekende streekproducten zoals de ‘Mierlose Zwarte’, vlakbij twee aantrekkelijke steden en nog veel meer.

Adres: Hekelstraat 1 5731 JD MIERLO
Vraagprijs: € 300.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1832
Ligging: in centrum
Oppervlakte: 153 m2
Oppervlakte perceel: 319 m2


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).