Visvliet

TYPE

Monument

KAMERS

7

LOCATIE

Visvliet
Adres: Heirweg 1 9845 AA VISVLIET
Vraagprijs: € 449.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1897
Ligging: aan water, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom
Oppervlakte: 300 m2
Oppervlakte perceel: 14000 m2

Wonen in een statige herenboerderij in Visvliet
Aan de Groningse kant van rivier de Lauwers, net buiten het voormalig kloosterdorp Visvliet, ligt deze karakteristieke herenboerderij met aangebouwde wagenschuur. Deze monumentale boerderij uit 1897 met aangebouwde schuren, staat op een perceel van ruim 1,5 hectare met tuin, waterpartijen, boomgaard, weilanden en een eigen oprijlaan. Extra weiland (bijna 1 ha.) voor bijvoorbeeld paarden of schapen is afzonderlijk te koop.

Wat bij binnenkomst van deze prachtige herenboerderij direct opvalt zijn de statige dimensies van het huis; afmetingen van de kamers de metershoge plafonds in de gang en opkamers aan weerszijde en het vele licht dat door de hoge ramen binnenkomt. Het achterhuis, een split level, is ruim bemeten en bereikbaar via speelse trappen
Ook zijn de vele originele elementen een kwaliteit van deze bijzondere plek: denk aan de marmeren schouwen, ornamentenplafonds, glas-in-loodramen en originele luiken/blinden die bewaard zijn gebleven.

Aan het huis verbonden staan een grote schuur en wagenschuur. De grote schuur is circa 600 m2. Op verschillende plaatsen in de schuur heb je een prachtige doorkijk naar de nok (11 meter hoog) en is de prachtige originele balkenstructuur in het zicht. Het object is landelijk gelegen maar daardoor niet verstoten van de bewoonde wereld. De meeste voorzieningen zoals supermarkten zijn in minder dan 5 minuten met de auto bereikbaar (Grijpskerk). Daarnaast zijn er een aantal dorpen met een regiovoorziening op minder dan een kwartier, zoals Zuidhorn, Kollum, Buitenpost en Grootegast. De centra van Drachten, Dokkum, Roden en Groningen (Stad) zijn binnen 30 minuten met de auto te bereiken.

Woonhuis
De meeste ruimtes en woonvoorzieningen bevinden zicht op de begane grond: Wat direct opvalt zijn de dimensies van het huis, de grote ruimtes, de metershoge plafonds van beide opkamers en het vele licht dat door de hoge ramen binnenkomt. Wat daarnaast direct in het oog springt zijn de originele details zoals het sier stucplafond in de gang, de paneeldeuren, marmeren schouwen en glas-in-lood ramen.
Het achterhuis bestaat uit twee lagen waardoor er een speelse hoogte verschillen tussen voor en achterhuis ontstaan. Hier vindt men de keuken, een bijkeuken, de deur naar het terras, diverse bergruimtes en de trap naar de kelder en eerste verdieping. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een vaste trap naar de zolder boven het voorhuis.

Schuren
Verbonden aan het voorhuis bevinden zich twee grote schuren met zadeldak en wolfseind. Bovendien prijkt op beide schuren aan beide zijde een traditioneel ‘Uilebord’ met twee zwanen en een makelaar. De grote schuur is circa 600 m2, heeft een kleine inpandige werkruimte, een betonnen vloer en is gedeeltelijk voorzien van een verdiepingsvloer. De nokhoogte van de schuur is circa elf meter. De verbonden voormalige wagenschuur is lager en kleiner en circa 200 m2 groot. Deze schuur heeft een inpandige ruimte die van de achterzijde bereikbaar is via twee grote baanderdeuren.

Tuin en terrein
Het terrein is ontsloten via een lange (eigen) oprijlaan, die wordt geflankeerd door een lange heg. Om een groot deel van het huis ligt een mooie waterpartij die het terrein een parkachtige sfeer geeft. Direct om het huis liggen terrassen en een fraai aangelegde tuin. Verder van het huis af is het huis ligt een weiland dat via een dam met het achterliggende terrein is verbonden, achter de schuren is het terrein deels geplaveid.

Locatie
Voor de boodschappen kan men goed terecht in Grijpskerk (Jumbo) en Buitenpost (Lidl en Coop) op circa 5 minuten met de auto), Beide plaatsen hebben ook al wat kleinere winkels als een groenteboer, slagerij, bouwmarkt, etc. Grotere regionale kernen zijn Zuidhorn en Kollum met ongeveer alle landelijke winkelformules zoals de Hema, etc. Grotere plaatsen binnen 30 minuten rijden van Visvliet zijn Drachten, Dokkum, Roden en uiteraard Groningen Stad. De binnenstad van Leeuwarden is in circa 45 minuten te bereiken.

Scholen
Het dichtsbijzijnde Grijpskerk beschikt over twee basischolen. De meest kinderen uit Visvliet gaan naar een van deze basisscholen. De middelbare school (LAuwerscollege) is ook in Grijpskerk en in Buitenpost te vinden.

Bestemming
Het perceel heeft de bestemming ‘Wonen’, met de mogelijkheden om er een aan huis gebonden beroep uit te voeren, zoals bed & breakfast, mini-camping, kantoor of praktijk aan huis. Het weiland heeft een agrarische bestemming.

Weiland separaat te koop
De vraagprijs is gebaseerd op een perceel van circa 14.000 m2. Het naastgelegen weiland is indien gewenst afzonderlijk te koop voor een vaste prijs € 50.000. Dit weiland heeft een perceeloppervlak van circa 9.800 m2

Intresse?
Neem contact op met ons kantoor


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).