Zwolle

TYPE

Monument

KAMERS

8

LOCATIE

Zwolle
Adres: Heinoseweg 9 8026 PA ZWOLLE
Vraagprijs: € 995.000 k.k.
Bouwvorm: bestaande bouw
Bouwjaar: 1839
Ligging: aan bosrand, aan park, aan rustige weg, vrij uitzicht, beschutte ligging, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Oppervlakte: 285 m2
Oppervlakte perceel: 8860 m2

VOORMALIG KOETSHUIS MET TUINMANSWONING TE KOOP
Niet ver van de Zwolse binnenstad ligt op een prachtige locatie dit sfeervolle voormalige rijksmonumentale koetshuis met tuinmanswoning dat ooit behoorde bij buitenplaats Boschwijk. Het object ligt middenin het groen, omgeven door bomen, landerijen, met mooie doorkijkjes en bijzondere plekjes en bevindt zich op loopafstand van de Zwolse golfclub en de Wijthmenerplas met zijn populaire beachclub Lakeside.

De Heinoseweg in Zwolle is rustig gelegen en populair vanwege de rust en het vele groen, maar toch dichtbij alle voorzieningen. Afgelopen 15 jaar is het koetshuis getransformeerd tot twee woningen met één huisnummer en volledig gerestaureerd, geïsoleerd en voorzien van dubbele beglazing.

Een ideaal object voor een rugzakwoning, kangoeroewoning of een generatiewoning. Het koetshuis behoorde ooit bij buitenplaats Boschwijk. Al in 1781 wordt ter plaatse van het koetshuis en de bijbehorende schuur bebouwing aangegeven op de kaart van H. van Hooff. In 1839 werd, getuige de gevelsteen het huidige koetshuis met koetsierswoning gebouwd. Begin jaren ’30 van de vorige eeuw werd de buitenplaats door een executieveiling in delen verkocht en kwam in eigendom van familie van de huidige eigenaars.

Kortom, een ideale plek om met meerdere generaties te wonen!

OMSCHRIJVING
Via de oprijlaan komt u op het terrein met een perceeloppervlak van circa 8.860 m2. Het deels onderkelderde, één bouwlaag hoge pand met een door blauwe oudhollandse pannen gedekt omgaand schilddak is voorzien van een (deels) plat dak had oorspronkelijk in de oostgevel twee inrijpoorten. Aan de voorzijde (zuidzijde) bevindt zich de oude tuinmanswoning, aan de achterzijde (noordzijde) is het voormalige koetshuis met koetsierswoning en aan de achterzijde staat een oude schuur en diverse andere opstallen. De indeling is als volgt.

TUINMANSWONING
Begane grond
De entree bevindt zich aan de westkant van het object. Een gang ontsluit alle vertrekken op de begane grond en biedt toegang tot de trappartij naar de verdieping. Meteen links is de zitkamer van circa 22 m2. Er is een haardpartij en een oude stenen trap leidt naar een oude stahoge en droge kelder. Rechts van de entree is een gezellige eetkamer annex woonkeuken (circa 24 m2) bestaande uit een eetkamer en een keuken die voorzien is van alle moderne gemakken. Aansluitend bevindt zich in het verlengde van de keuken een bijkeuken met plek voor witgoedapparatuur. Tevens is er een aanrecht. Een buitendeur biedt toegang tot de tuin aan de voorzijde.

Achter de bijkeuken is een grote badkamer van circa 9 m2. Deze ruimte is voorzien van een douche, een bad en dubbele wastafel. Aansluitend is een grote slaapkamer van 22 m2 die op zijn beurt weer in verbinding staat met de gang richting de entree. Aardig detail is dat tegenover de trap nog de oorspronkelijke tuigkast bevindt waar de zadels werden opgeslagen.

Verdieping
Via de trap komt u op de verdieping. Allereerst een overloop die toegang geeft tot twee grote slaapkamers van 19 m2 en 17 m2. Grote dakramen en een dakraam op een van de slaapkamers zorgen dat deze ruimten plezierig en licht overkomen. Tussen de slaapkamers in bevindt zich een badkamer wederom voorzien van een douche, toilet en dubbele wastafel.

VOORMALIG KOETSHUIS MET KOETSIERSWONING
Begane grond
De entree van deze woning bevindt zich aan de noordkant. Links van de entree is de woonkamer van ruim 27 m2. De voormalige inrijpoort is nog zichtbaar en aan de rechterzijde is de keuken (circa 13,5 m2). Ook deze is van alle moderne gemakken voorzien. Via de keuken komt u weer in de gang. Rechts is de badkamer voorzien van douche, wastafel, toilet. Ook is er een opstelplaats voor wasmachine en droogtrommel. Naast de badkamer is de voormalige opkamer (circa 16 m2), nu functioneel in gebruik als slaapkamer.

Verdieping
Via de trap komt u op de overloop van de verdieping. Op deze woonlaag bevindt zich een grote badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel. Links is een grote slaapkamer (20 m2). Daglicht komt er via de dakkapel en een velux dakraam. Aan de andere zijde van de overloop is een grote berging (circa 17 m2). Deze ruimte biedt mogelijkheden om nog een tweede slaapkamer te realiseren. Vanuit deze ruimte is tevens toegang tot het grote (platte) dak.

SCHUUR
Achter het koetshuis met koetsierswoning bevindt zich een oude varkensschuur. Deze schuur met afmetingen van ruim 15 x 13 meter biedt kansen om te renoveren. Achter de schuur staat nog een open kapschuur voor de opslag van gereedschap en een tractor.

PERCEEL
De Heinoseweg ligt aan de Zuid-Oost zijde van Zwolle en het koetshuis met opstallen ligt naast de 18 holes baan van golfclub Zwolle en wordt omgeven door een groene omgeving waardoor prachtig uitzicht gegarandeerd is. Het koetshuis met voormalige koetsierswoning staat op een perceel van circa 0.000 m2. Het geheel bestaat uit grasland, een Beuken?bos en diverse siertuinen. En in de verte ziet u een paar keer per uur de Hanzelijn voorbij flitsen die directe verbinding binnen 1,5 uur met Amsterdam CS mogelijk maakt.

MOGELIJKHEDEN
Het koetshuis bestaat uit twee zelfstandige woningen. Dit biedt kansen voor een meergeneratiewoning, een groot (samengesteld) gezin of mensen die wonen en werken willen combineren. De achtergelegen schuur kan nog worden ontgonnen waardoor extra ruimte kan worden gecreëerd. Wel adviseren wij u contact op te nemen met gemeente Zwolle om de mogelijkheden te onderzoeken.

GESCHIEDENIS
Het koetshuis behoorde ooit bij buitenplaats Boschwijk. Al in 1781 wordt ter plaatse van het koetshuis en de bijbehorende schuur bebouwing aangegeven op de kaart van H. van Hooff. In 1839 werd, getuige de gevelsteen het huidige koetshuis met koetsierswoning gebouwd. Begin jaren ’30 van de vorige eeuw werd de buitenplaats door een executieveiling in delen verkocht en kwam in eigendom van familie van de huidige eigenaars.

ZWOLLE
Zwolle is in de middeleeuwen ontstaan op een dekzandrug tussen de IJssel en de Overijsselse Vecht aan het riviertje de Aa. Zwolle heeft een oude binnenstad met veel bezienswaardigheden, zoals Museum de Fundatie en Waanders in de Broeren, restaurants die geroemd worden om hun culinaire hoogstandjes zoals De Librije, gezellige terrasjes en kroegen. Zwolle heeft een mooie binnenstad met gastvrije winkeliers en er zijn natuurlijk volop mogelijkheden voor avondje uit, zoals theater Odeon de Spiegel.

KORTOM
Buiten wonen in een van de mooiste provincies van Nederland in een groene omgeving maar vlakbij alle gemakken van een stad? Dit koetshuis met koetsierswoning is bij uitstek geschikt als familiehuis, generatiewoning, rugzakwoning of kangoeroewoning om landelijk te wonen apart of samen.

INTERESSE?
Neem contact met ons op wij informeren u graag!


Alle monumenten

Op de kaart gezet

NMo op social media

Blijf op de hoogte

Alle evenementen

in één agenda

ALLES OVER NATIONALE MONUMENTEN

Het Nationaal Monumenten Portaal is een initiatief van de Nationale Monumentenorganisatie. Het uitgangspunt van de Nationale Monumentenorganisatie (NMo) is om monumenten efficiënt te behouden en beheren. Dat doen wij door de kennis en expertise in het Nederlandse monumentenveld samen te brengen en landelijk monumenten te verwerven. Ook voor u hebben wij een breed aanbod: of u er nu op uit gaat, wilt kopen of informatie zoekt over uw monument, het komt hier allemaal samen. Meer weten over ons?

Lees verder >

DOELSTELLINGEN NMo

  • Versterken van samenwerking tussen monumentenbeherende organisaties
  • Bevorderen en uitwisselen van kennis en deskundigheid omtrent monumentenzorg
  • Versterken van binding tussen de monumentensector en het publiek
  • Bijeenbrengen van vraag en aanbod
  • Het opvangen van monumenten die door andere partijen afgestoten worden

Lees verder >

Doneer

Help ons met het bewaren van onze prachtige monumenten in heel Nederland! Met uw hulp kunnen wij dit realiseren.
De NMo is aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).